Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Παιχνίδι ερωτήσεων με την Ιωάννα

Στα ταξίδια, για να περάσει η ώρα, παίζουμε πολλές φορές διάφορα παιχνίδια. Ένα από τα αγαπημένα μας είναι αυτό με τις ερωτήσεις, όπου ο ένας βάζει στο μυαλό του ένα πρόσωπο (συνήθως από ταινία ή βιβλίο, παραμύθι κλπ) και οι άλλοι κάνουν ερωτήσεις που μπορούν να απαντηθούν με “ναι” ή “όχι” μέχρι να βρουν ποιό πρόσωπο έχει βάλει ο άλλος στο μυαλό του.

Έχει πολύ πλάκα και άλλες φορές βάζει όποιος βρει το προηγούμενο, άλλες ο καθένας με τη σειρά του. Το παίζουμε πάρα πολύ καιρό τώρα και σιγά σιγά εξελίχθηκε το παιχνίδι μας και καμιά φορά βάζουμε και άλλα εκτός προσώπων. Κυρίως η Ιωάννα.

Στην αρχή ήταν μικρούλα και δεν μπορούσε εύκολα να το παίξει. Ή απαντούσε ό,τι της κατέβαινε στο κεφάλι ή ξεκινούσε έχοντας κάτι στο μυαλό της και κατέληγε σε κάτι άλλο (άρα ό,τι είχες ρωτήσει στην αρχή δεν ίσχυε στο τέλος). Όμως πλέον παίζει κανονικότατα. Και ενώ στην αρχή έβαζε διάφορα πρόσωπα από παραμύθια κλπ, το τελευταίο διάστημα έχει ξεφύγει εντελώς και βάζει τα πιο απίθανα πράγματα στο μυαλό της.

Παιδευόμαστε όλοι να βρούμε τι στο καλό έβαλε με το μυαλουδάκι της αυτή τη φορά και καταλήγει στο τέλος να είναι “το σαλαμάκι που έχει η γιαγιά στο ψυγείο της”!! Ή “η πολυθρόνα στο σαλόνι μας”. Ή ακόμα “ένα γράμμα της αλφαβήτου”. Αφού πλέον μια ερώτηση που κάνουμε όταν βάζει κάποιος κάτι που μας δυσκολεύει είναι “είναι κάτι που θα έβαζε η Ιωάννα;” 🙂

Συνήθως ξεκινάμε το παιχνίδι ρωτώντας: “είσαι άνθρωπος;”. Με την Ιωάννα ξεκινάω τώρα: “αναπνέεις;”. Τουλάχιστον να αποκλείσω τα ζώντα πρώτα!

Το σίγουρο είναι πως μας κάνει να σκεφτόμαστε έξω από τα συνηθισμένα και να χρησιμοποιούμε τη φαντασία μας!

One thought on “Παιχνίδι ερωτήσεων με την Ιωάννα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.