Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το σεμινάριο

Το Σάββατο κάναμε το πρώτο μας σεμινάριο στις Συνταγές της Παρέας.

Θέμα είχε τον στολισμό τούρτας με σαντιγύ, τη χρήση του κορνέ και στολισμό με ζαχαρόπαστα. Πήγε θαυμάσια!

Το πρωί είχα πάρα πολύ άγχος. Ο Κωνσταντίνος μου έλεγε πως θα μου δώσει από τα χάπια του πατέρα μου να ηρεμήσω :). Η αλήθεια είναι πως καθυστερήσαμε λίγο στο πρόγραμμά μας (άτιμο αεροδρόμιο τι μας κάνεις), αλλά εντέλει όλα πήγαν μια χαρά.

Ήρθαν 9 κοπέλες και είδαμε ένα σωρό πράγματα. Πως φτιάχνεις  βουτυρόκρεμα, πως χτυπάς σαντιγύ, πως συναρμολογείς και καλύπτεις τούρτα, πως χρησιμοποιείς το κορνέ, πως φτιάχνεις  ζαχαρόπαστα, πως την ανοίγεις, πως καλύπτεις τούρτα με αυτή και πως κάνεις σχέδια. Και είχαμε ακόμα περισσότερα στο μυαλό μας να κάνουμε, είχα κάνει ένα σωρό προετοιμασίες, αλλά στο live τα πράγματα πάνε όπου θέλουν εκείνα μερικές φορές :). Οι κοπέλες είχαν πολλές απορίες που προσπαθήσαμε να λύσουμε κι έτσι κάποια άλλα πράγματα μείναν πίσω.

Όμως περάσαμε θαυμάσια, το κλίμα ήταν πολύ όμορφο και ζεστό, τα παιδιά στο κατάστημα του Μελόκηπου που μας φιλοξένησαν ήταν άψογα, μας έκαναν και μάθημα περί κρασιών, μας πότισαν και μας έκαναν και δώρο.

Ήταν μια καταπληκτική εμπειρία και ελπίζω να την επαναλάβουμε.  Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες και φωτογραφίες στο site.

Φυσικά πέρασα φίνα και γιατί με την Γιωργία μπορούμε να μιλάμε, όχι για ώρες, αλλά για μέρες ασταμάτητα. Από την ώρα που ήρθε, μέχρι την ώρα που έφυγε δε νομίζω να κάναμε παύση παρά μόνο για να κοιμηθούμε (στην ταράτσα κάτω από τα άστρα 🙂 ).

Την Κυριακή πήγα για την μισή μέρα στο εξοχικό να βρω την λοιπή οικογένεια και ένιωσα, έστω και γι’ αυτό το λίγο, διακοπές.

Ήταν σούπερ σαββατοκύριακο.

One thought on “Το σεμινάριο

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.