Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τα παιδιά και οι καλεσμένοι

Τα παιδιά είχαν την ευκαιρία να βρεθούν ανάμεσα σε αγγλόφωνους καλεσμένους από την Τετάρτη μέχρι την Κυριακή (μετά πήγαν κατασκήνωση).

Ο Γιώργος προσπαθούσε, με αρκετή επιτυχία για τις γνώσεις του στα αγγλικά, να συννενοηθεί.  Το γεγονός πως μόνο ένας ήταν πραγματικά άγγλος δημιουργούσε ένα μικρό προβληματάκι, μια που έπρεπε να καταλάβει αγγλικά με αυστριακή προφορά, με μεξικάνικη προφορά, με δανέζικη προφορά κλπ. 🙂 Όμως δεν παρατούσε τις προσπάθειες και ό,τι μπορούσε έλεγε.

Η Ιωάννα αποφάσισε πως θα τους κάνει μαθήματα ελληνικών. Δοκίμασε στην αρχή λέγοντάς τους “ναι – yes, όχι – no, σκύλος – dog”. Όμως αυτό δεν γινόταν να συνεχιστεί για πολύ, μια που οι λέξεις που γνωρίζει στα αγγλικά, της τελείωσαν πολύ γρήγορα 🙂 . Έτσι βρήκε άλλο τρόπο. Τους έδειχνε ένα αντικείμενο και τους έλεγε την ελληνική λέξη. Τους έβαζε να την επαναλάβουν μέχρι να την πουν σωστά και μετά από μερικές ώρες τους έβαζε τεστ, να της πουν όλες τις λέξεις που τους είχε μάθει. Είχε τρομερή πλάκα!

Το άλλο που άρεσε πολύ στην Ιωάννα είναι πως βρήκε ευκαιρία να εκφράσει τον καλλιτέχνη που έχει μέσα της. Της έφεραν καινούριες μπογιές και μπλοκ, αλλά το καλύτερο είναι πως είχε ένα εντελώς διαφορετικό “καμβά” να δουλέψει! Τον γύψο του Ερνέστο! Οπότε στρώθηκε στη δουλειά:

p7120112

photo by Sophia

Και όταν τέλειωσε με αυτό, αποφάσισε να επεκταθεί και στα χέρια που δεν είχαν γύψο, όπως της Γιωργίας:

dscf0133

Εκτός από την εκμάθηση ελληνικών, η Ιωάννα είχε αναλάβει και άλλο ρόλο: μόλις έβλεπε τον Ερνέστο να έχει βγάλει τον επίδεσμο που συγκρατούσε τον γύψο γύρω από το λαιμό του, έτρεχε αμέσως να του τον ξαναβάλει 🙂 . Στο τέλος ο Ερνέστο αποφάνθηκε: she is bossy! Σώωωωπα καλέ!!!

3 thoughts on “Τα παιδιά και οι καλεσμένοι

 1. Γεωργία

  Ευτυχως την επομενη εφυγε για κατασκηνωση γιατι μας εβλεπα να ζωγραφιζουμε το σπιτι!!!!…τυχερη Στελλα!!! 😛

 2. Sophia

  AXAXAXAXA, είπαμε, είπαμε… poor guy!! Και έχασες και τις σκηνές στο Fabia που μάθαινε στην Sarah τα χρώματα, τυλιγμένη με την ηλιοπροστασία και με το σακίδιο της θάλασσας αγκαλιά, που με ΤΙΠΟΤΑ δεν το άφηνε κάτω!!!
  😉

 3. Ernesto

  ohh yeah… Joanna knows what she wants. But I’ve rethinked the “poor boy” thing. If he complies he can be a very happy man!!! hahaha

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.