Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μυκήνες – Ναύπλιο

Παρότι πήγαμε με τη Σοφία τη βόλτα μας στο Ναύπλιο, είχαμε πει πως θα την κάνουμε και με τα παιδιά, να δούμε και τις Μυκήνες. Ο Γιώργος ειδικά που είχε κάνει στην ιστορία του φέτος για τον μυκηναϊκό πολιτισμό, είχε και να μας πει ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά και να δει όλα αυτά που είχε διδαχτεί από το βιβλίο του.

Την Παρασκευή 31-7 λοιπόν, ξεκινήσαμε το πρωί και κάναμε την πρώτη στάση στον “Θησαυρό του Ατρέα”, τον θολωτό τάφο του Αγαμέμνονα που ήταν και αυτό που μας εντυπωσίασε όλους περισσότερο στη σημερινή εκδρομή. Πήραμε και ένα βιβλιαράκια από τις εκδόσεις “Ερευνητές” που ήταν ακριβώς ό,τι έπρεπε για την εκδρομή μας. Εξηγούσε τα πάντα που βλέπαμε με απλά λόγια.

dscf0377

dscf0421

Τα παιδιά ενθουσιάστηκαν τόσο που ο Γιώργος αποφάσισε να γράψει τις εντυπώσεις του και τι είδε (!) ενώ η Ιωάννα έκανε μια ζωγραφιά.

dscf0443

Μετά πήγαμε στο κάστρο και το μουσείο. Είδαμε την Πύλη των Λεόντων και περπατήσαμε μέσα στο κάστρο.

dscf0454

Επισκεφτήκαμε το μουσείο και η ώρα έφτασε περίπου 1 το μεσημέρι. Οπότε ζεσταμένοι και κουρασμένοι, πήγαμε για φαγητό.

Μετά κάναμε μια βολτίτσα στο Ναύπλιο. Είδαμε από μακριά το Μπούρτζι και το Παλαμίδι, κάναμε βόλτα στα όμορφα στενά, κάτσαμε για παγωτό στην πιο τέλεια τζελατέρια! Λέγετε Antica Gelateria di Roma, έχει άρωμα ιταλικό και τα πιο νόστιμα παγωτά που έχω δ0κιμάσει. Με το που μπήκαμε μας έδωσαν να δοκιμάσουμε μαύρη σοκολάτα και φουντούκι, που μας ενθουσίασαν τόσο που δεν είδα καν το διπλανό τους ψυγείο στο οποία είχαν όλα τα φρουτένια παγωτά 🙂 . Είναι σίγουρο πως όταν ξαναβρεθούμε Ναύπλιο θα φροντίσω να διορθωθεί αυτό 🙂 . Και τα παιδιά φυσικά ενθουσιάστηκαν και έπεσαν με τα μούτρα στα παγωτά:

dscf0469

Πήγαμε τη βόλτα μας φυσικά και από τον Μελόκηπο και τον Καραμελόκηπο, μόνο που ήταν νωρίς ακόμα και δεν προλάβαμε τα παιδιά. Βέβαια το γλυκάκι μας το πήραμε ξανά 🙂 Γλυκό κάστανο αυτή τη φορά.

dscf0470

Ήταν μια λίγο κουραστική, αλλά υπέροχη μέρα για όλους.

ΥΓ Έτσι για την ιστορία, αυτά που έγραψε ο Γιώργος ήταν τα εξής:

Μπήκα στον τάφο του Αγαμέμνονα. Είναι ο μεγαλύτερος θολωτός τάφος. Η μεγαλύτερη πέτρα ζυγίζει 120 τόνους ήταν πάνω από την πύλη!

Ο θολωτός τάφος πάνω είχε χώμα και χόρτα για καμουφλάζ και δροσιά!

Σε ένα μικρό σκοτεινό δωμάτιο (είναι ο τάφος) είχε χώμα και είχαν μικρογραφία της κύριας πύλης.

Μετά πήγαμε στην ακρόπολη, είδαμε διάφορους λαβύρινθους. Είδαμε την πύλη των λεόντων, τα ανάκτορα, μια υπόγεια είσοδο για νερό και μια άλλη είσοδο!

Μετά πήγαμε στο μουσείο. Εκεί είδαμε χρυσό, αγγεία, ξίφη, τοιχογραφίες, ζώα, κοσμήματα και άλλα…!

3 thoughts on “Μυκήνες – Ναύπλιο

  1. scalidi

    Χαίρομαι που περάσατε τόσο όμορφα και δημιουργικά στην πατρίδα μου… 🙂

  2. Sophia

    Στην σήραγγα εκείνη που θέλει να πας με φακό πήγατε? Αν όχι, περιμένετε, έρχομαι να ξαναπάμε παρέα!!!!
    ;-Ρ

  3. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Ναύπλιο για παγωτό

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.