Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Υγραέριο

Ως αθώα και άδολη παιδούλα, φαντάστηκα πως στο κέντρο της Αθήνας, μια που το φυσικό αέριο έχει πάει εκεί εδώ και καιρό, θα έβρισκα κουζίνες υγραερίου, τις οποίες (και με το δίκιο τους) δεν έχουν φέρει εδώ στα μέρη μας.
Αλλά φυσικά έκανα λάθος. Δεν ξέρω τι κάνει ο κόσμος με το φυσικό αέριο. Δεν το χρησιμοποιούν; Είχαν όλοι τους κουζίνες και κανείς δεν θέλησε να κάνει την αλλαγή; Κανένας δεν ενδιαφέρεται; Στο κέντρο της Αθήνας πάντως, πήγα σε 4 μεγάλες αλυσίδες με ηλεκτρικά είδη και σε όλες οι απαντησεις ήταν οι εξής:
1. Λυπούμαστε δεν έχουμε
2. Μόνο από προσπέκτους. Αν θέλετε να δείτε, πρέπει να πάτε στην έκθεση της αντιπροσωπείας που είναι στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας (ή μια άλλη που ήταν στην Κηφισιά).
Γουρούνι στο σακί δεν αγοράζω και για εμένα και τα δύο αυτά μέρη ήταν πολύ μακριά και δεν προλάβαινα να πάω στις λίγες αυτές μέρες που καθήσαμε. Εδώ δεν πρόλαβα να δω ούτε ένα φίλο μου (εκτός από τον Θοδωρή και την οικογένειά του βέβαια). Είχα απελπιστεί λοιπόν.
Αλλά στο τέλος λύση βρέθηκε. Κουζίνες υγραερίου έχει ένα μαγαζάκι που βρίσκεται στη στοά απέναντι από την πλατεία Κλαυθμώνος (δύο μαγαζάκια για την ακρίβεια). Στο ένα που μπήκα, είχε και μια μικρή έκθεση και έμαθα πως έχει μεγάλη έκθεση απέναντι από το μετρό του Αγίου Δημητρίου, δηλαδή σε μέρος που με βόλευε απίστευτα. Πήγα φυσικά και έχουν μεγάλη ποικιλία, όχι μόνο από φούρνους και εστίες, αλλά και νεροχύτες, μπαταρίες, αποροφητήρες.

Πράγματα που έμαθα: α) υπάρχουν και ψυγεία και θερμοσίφωνες υγραερίου και φαντάζομαι θα υπάρχουν και άλλες συσκευές που δεν το ξέρω. β) Ο κόσμος ακόμα δεν ενδιαφέρεται για το φυσικό αέριο, παρότι είναι πιο οικονομικό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.