Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ηφαίστειο

Και ναι, το Σουσάκι έχει ηφαίστειο!

Τόσα χρόνια πάμε εκεί και πάντα λέγαμε πως πρέπει να το επισκεφθούμε. Μέχρι πέρισυ δεν ξέραμε καν που ακριβώς είναι. Πέρισυ βρήκα όμως οδηγίες στο μπλογκ του Antonious και τις είχα κρατήσει, όμως φέτος είδαμε πως έχουν μπει πινακίδες που σε οδηγούν εκεί κανονικά, οπότε δεν τις χρειάστηκα.

Ο περισσότερος κόσμος δεν γνωρίζει την ύπαρξή του καν. Διάβασα πως η τελευταία φορά που υπήρξε ηφαστειακή δραστηριότητα ήταν πριν 2,7 εκατ. χρόνια, αλλά μέχρι και σήμερα υπάρχει έντονη μεταηφαιστειακή δραστηριότητα με εκπομπή αερίων και η περιοχή μυρίζει όλη θειάφι.

dscf6121

Στην ουσία δεν υπάρχει κρατήρας και ίσως γι’ αυτό να μην έχει γίνει και μέγα αξιοθέατο. Υπάρχει μόνο φαράγγι. Διάβασα πως υπάρχουν 2, όμως εμείς βρήκαμε έναν δρόμο όλο κι όλο.

Ξεκινήσαμε ένα πρωί με τα παιδιά, αφήσαμε το αυτοκίνητο στο τέρμα του χωματόδρομου και αρχίσαμε το περπάτημα στο φαράγγι.

dscf6092

Είχε φοβερή ζέστη, ο ήλιος μας χτύπαγε κατακέφαλα και βρώμαγε ο τόπος χαλασμένο αυγό (χαρακτηριστική μυρωδιά του θειαφιού). Ιδανικές συνθήκες δηλαδή 🙂

dscf6109

Είδαμε ωραία πετρώματα, είδαμε τρύπες παντού, είδαμε θειάφι γύρω μας. Διάβασα κάτι για ρέματα και καταράκτες, όμως εμείς δεν είδαμε τίποτα τέτοιο μες το κατακαλόκαιρο. Πιστεύω πως θα αξίζει να πάει κανείς σε άλλη εποχή του χρόνου, ώστε να αντέξει το περπάτημα και να δει και τη φύση σε καλύτερα κέφια.

dscf6105

Η αλήθεια είναι πως δεν ξέραμε τι να περιμένουμε, οπότε μας άρεσε μεν η διαδρομή και είδαμε ωραία πράγματα, αλλά απογοητευτήκαμε και λίγο. Φαντάζομαι πως αν γνωρίζεις και τα πετρώματα που βλέπεις γύρω σου θα είναι ακόμα καλύτερα.

dscf6123

Διαβάστε περισσότερες λεπτομέρειες για το ηφαίστειο εδώ κι εδώ.

One thought on “Ηφαίστειο

  1. Sophia

    Συγνώμη, ΔΕΝ σας αρέσει αυτή η εκπληκτική μυρωδιά του χαλασμένου αυγού?? Απαπαππαπα.. τί άνθρωποι!!
    ;-ΡΡΡ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.