Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πολυλίμνιο – Φοινικούντα

Κάνω μια διακοπή στο πως περάσαμε στις διακοπές μας για να γράψω για αυτή την καταπληκτική εκδρομή που κάναμε το Σάββατο.

Την Παρασκευή το βράδυ ήρθε σπίτι μας ο αγαπημένος μας φίλος Θανάσης. Το Σάββατο αποφασίσαμε να πάμε εκδρομή. Έτσι ξεκινήσαμε να πάμε στο Πολυλίμνιο και μετά στη Φοινικούντα στη Σοφία (αχ τι ωραία που είναι να έχεις καλούς φίλους 🙂 ).

Το Πολυλίμνιο είναι μια υπέροχη και μαγευτική τοποθεσία που όμως δεν είναι πάρα πολύ γνωστή. Απέχει μόλις μισή ώρα από την Καλαμάτα. Στο δρόμο προς Φοινικούντα, στην Καζάρμα, έχει πινακίδες που σε οδηγούν ακριβώς στο πλάτωμα που πρέπει να αφήσεις το αυτοκίνητό σου.dscf6354

Στην αρχή έχει ένα μονοπάτι από χωματόδρομο. Στη συνέχεια ο χωματόδρομος γίνεται πλακώστρωτο, αλλά για λίγο. Μετά ξεκινάει η ανάβαση σε βράχια. Δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολο, αλλά έχει κάποια σημεία που θέλουν λίγη προσοχή, να κρατιέσαι δηλαδή. Τα παιδιά πάντως βγάλαν το πήγαινε και το έλα μια χαρά.

dscf6356

Μετά από λίγο βρίσκεις την πρώτη λίμνη και παίρνεις μια μικρή ιδέα από τις ομορφιές που περιμένουν και πιο πάνω. Στην ουσία υπάρχει κάποια πηγή ψηλά, η οποία σχηματίζει καταρράχτες που δημιουργούν λίμνες και συνεχίζουν να πέφτουν ως άλλος καταρράχτης, καινούρια λίμνη, καταρράκτης κλπ κλπ. Και εσύ ξεκινάς από κάτω και ανεβαίνεις μέχρι πάνω. Είναι απλά πανέμορφα.

dscf6364

Στην πρώτη λίμνη απλώς βάλαμε τα πόδια μας και το κεφάλι κάτω από τον μικρό καταρράκτη. Είδαμε πόσο παγωμένα ήταν τα νερά και γενικώς δεν τολμήσαμε πολλά.

dscf6382

Μετά υπήρχαν λιμνούλες που δεν μπήκαμε καθόλου γιατί φαινόντουσαν βαθιές και ανακατεμένες, αλλά και τοπία πανέμορφα.

dscf6391

dscf6396

Μέχρι που βρεθήκαμε σε ένα υπέροχο μέρος που σε τραβούσε να μπεις. Η λίμνη Καδούλα. Τα παιδιά ήταν λίγο πιο ξεθαρρεμένα και μπήκαν εντελώς. Βέβαια πολλές φορές χρειάστηκε να τους πούμε να προσέχουν και πως είναι εύκολο να γλυστρίσουν και αν έχουμε ατύχημα εκεί τη βάψαμε, αλλά ευτυχώς, παρότι δεν μπορώ να πω πως μας άκουσαν κιόλας 🙂 , ατύχημα δεν είχαμε.

dscf6420

Μετά τη λίμνη Καδούλα ήταν η λίμνη Κάδη. Η μεγαλύτερη που συναντήσαμε, με τον μεγαλύτερο καταρράχτη. Εκεί είχε πολύ κόσμο μαζεμένο, πολύ κόσμο που κολυμπούσε μέσα και αρκετό που ανέβαινε στα βράχια για να κάνει βουτιά από ψηλά. Κι εμείς κολυμπήσαμε και πήγαμε και σταθήκαμε κάτω από τον καταρράκτη. Σας λέω ήταν υπέροχα και για άλλη μια φορά μου έλλειψε μια υποβρύχια μηχανή, να τραβήξω τον καταρράκτη από κάτω…

dscf6446

Μετά από αρκετή ώρα που κάτσαμε εκει, αποφασίσαμε να γυρίσουμε προς τα πίσω. Εάν έχει κανείς όρεξη για σκαρφάλωμα, μπορεί να ανέβει και πιο πάνω, όμως είναι λίγο πιο απότομα και φοβήθηκα λίγο για τα παιδιά.

Στην επιστροφή κάτσαμε ξανά στην πρώτη λιμνούλα που είχαμε δει καθώς ανεβαίναμε. Δεν υπήρχε άλλος άνθρωπος εκεί και κάτσαμε μόνοι μας, φάγαμε φρουτάκια και κράκερ που είχαμε πάρει μαζί μας και αυτή τη φορά μπήκαμε εντελώς κάτω από τον καταρράκτη. Μέχρι που μας φάνηκε και πιο ζεστό το νερό 🙂

dscf6495

Θα μπορούσαμε να περάσουμε όλη τη μέρα μας εκεί άνετα… Εάν το αποφασίσει κανείς, καλό είναι να έχει μαζί του παπούτσια άνετα στο περπάτημα αλλά που θα βραχούν κιόλας (οι σαγιονάρες δεν είναι ό,τι καλύτερο. Είδα πολύ κόσμο με αυτά τα παπουτσάκια θαλάσσης με τον σιλικονούχο πάτο), μαγιό, αντιηλιακό και οπωσδήποτε φωτογραφική μηχανή (υποβρύχια στην ιδανική περίπτωση). Και ένα μπαστουνάκι δεν είναι κακή ιδέα. Αν πάρετε μαζί και φαγώσιμα και νερό, μπορείτε να περάσετε όλη τη μέρα εκεί. Μόνο να μην έχετε μεγάλο βάρος ή τσάντες που δεν κουβαλιούνται εύκολα.

Θα το ξανακάνουμε σίγουρα!

Μετά από εκεί πήγαμε στην Φοινικούντα και βρήκαμε τη Σοφία. Πήγαμε στη θάλασσα και εκτός από το μπάνιο μας και τις βουτιές μας, έκανε σερφ η Σοφία κι εμείς δοκιμάσαμε και λίγο. Εγώ κατέληξα με πολλές μελανιές στα καλάμια, ενώ η Ιωάννα ενθουσιάστηκε και θέλει να κάνει μαθήματα λέει 🙂 Και επίσης μάθαμε πως μια σανιδα του σερφ μπορεί να διασκεδάσει απίστευτα τα παιδιά, ειδικά αν υπάρχουν 1-2 μεγάλοι δίπλα που τα κάνουν τσουλήθρα και τα κουνάνε και άλλα τέτοια διασκεδαστικά 🙂

dscf6515

2 thoughts on “Πολυλίμνιο – Φοινικούντα

  1. Sophia

    Εγώ έχω και άλλα σατανικά σχέδια στο μυαλό, μου, να κάνουμε τσουλήθρα εσένα και τον Koyan!!!! Σκέψου σκηνές!!! ΣΚΕΨΟΥ!!!!
    ;-ΡΡΡΡ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.