Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η πρώτη μέρα στο Λονδίνο

Το πρωί ξυπνήσαμε χορτάτοι από ύπνο, αλλά με ελαφρώς πονεμένα πόδια 🙂

Οι ρυθμοί ήταν πεσμένοι και μέχρι να πάρουμε μπρος, να φάμε πρωινό, να ετοιμαστούμε, να βρούμε χάρτες, που ακριβώς θα πάμε κλπ, η ώρα πέρασε. Είχαμε και δυο μικρές κρίσεις καθώς η μια καινούρια μπότα της Ιωάννας έμεινε χωρίς τη μια διακοσμιτική αλυσίδα της (και η τύχη της αγνοείται) και εγώ ξέχασα το πορτοφόλι μου πίσω στην Καλαμάτα και μέχρι να το καταλάβω είχα βγάλει όλα τα πράγματα από όλες τις βαλίτσες και φυσικά είχα σκάσει από το κακό μου και είχα αγχωθεί πολύ.

Κάποια στιγμή λοιπόν ξεκινήσαμε. Αποφασίσαμε σήμερα να ξεκινήσουμε με το Forbidden Planet, το μαγαζί με τα παιχνίδια επιστημονικής φαντασίας και φάνταζι, να χαζέψουν τα πιτσιρίκια και να αγοράσουν ό,τι θέλουν να φύγει αυτό από το μυαλό τους. Γιατί βέβαια μόνο για αυτό είχαν μυαλό, πότε θα πάρουν τα sonic screwdrivers του Doctor και τι θα βρουν από Star Wars κλπ κλπ.

(μέχρι και οι διαφημίσεις στο μετρό έχουν αναφορές στο Star Wars)

Περπατήσαμε μέχρι το μετρό, κάναμε μια αλλαγή και περπατήσαμε και λιγάκι. Όμως μόλις είδαμε τη βιτρίνα καταλάβαμε αμέσως πως είχαμε φτάσει ακριβώς εκεί που θέλαμε 🙂 Τα παιδιά είχαν μείνει με ανοιχτό το στόμα και φυσικά τρελλάθηκαν από τη χαρά τους και μέσα στο μαγαζί. Περιτό ίσως να πω πως μείναμε αρκετές ώρες μέσα εκεί, χαζεύοντας τα πάντα γύρω. Μάθαμε όμως πως μπορούμε να παραγγείλουμε ό,τι θέλουμε μέσω ίντερνετ και όχι μόνο τα στέλνουν στην Ελλάδα, αλλά είναι και πιο φτηνά έτσι! Οπότε κάναμε κάποιες μικρές αγορές, αλλά τα μεγάλα τα αφήσαμε να τα παραγγείλουμε έτσι, ώστε να μη παραφορτώσουμε και τις βαλίτσες μας.

Βγήκαμε αρκετά κουρασμένοι από εκεί (και ζαλισμένοι ίσως) και σίγουρα πεινασμένοι γιατι είχε πάει περασμένες 2.30! Περπατώντας λοιπόν βρήκαμε μια αγγλική παμπ το The White Lion, και μπήκαμε μέσα. Πολύ νόστιμο φαγητό και πολύ καλή εξυπηρέτηση. Δοκιμάσαμε φυσικά Fish and Chips και άρεσε πάρα πολύ σε όλους μας! Πήραμε επίσης ένα πιάτο που το έλεγε Sticky Chicken και ήταν κοτόπουλο με μπέικον, τυρί και σάλτσα μήλου (πολύ καλό) και κλασικό κλαμπ σάντουιτς, το οποίο όμως είχε και ολόκληρο φιλέτο κοτόπουλο. Σούπερ!

Μετά αποφασίσαμε να πάμε να δούμε το Big Ben φωτισμένο το βράδυ. Λίγο μετρό ακόμα και φτάσαμε! Η Βουλή, το Μπιγκ Μπεν και το London Eye μαζεμένα και φωτισμένα και πανέμορφα!

Στο γυρισμό μπήκαμε για πρώτη φορά σε διπλό κόκκινο λεωφορείο! Τα παιδιά το περίμεναν φυσικά από την πρώτη στιγμή αυτό.

Γυρίσαμε κουρασμένοι και βλέπουμε τώρα το Christmas Special επισόδειο του Doctor Who.  Ηρεμία και ξεκούραση μέχρι αύριο 🙂

4 thoughts on “Η πρώτη μέρα στο Λονδίνο

  1. besixdouze

    Καλώς τους στα μέρη μας! Ελπίζω να μη κρυώσατε πολύ! Οι φωτογραφίες σας είναι πανέμορφες! Να περάσετε τέλεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.