Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η γέφυρα του Λονδίνου

Μετά το χτεσινό ξενύχτι, σήμερα ξυπνήσαμε λιγάκι πιο αργά. Αποφασίσαμε να πάμε στη γνωστή γέφυρα του Λονδίνου.

Η μέρα σήμερα ήταν πιο κρύα. Όχι γιατί είχε χαμηλότερη θερμοκρασία νομίζω, αλλά γιατί είχε πολύ υγρασία. Τουλάχιστον μέρχι στιγμής δεν έχει βρέξει και αυτό είναι σούπερ!

Φυσικά υπήρξε μεγάλος ενθουσιασμός όταν αντικρύσαμε τη γέφυρα, γιατί είναι κάτι που ξέρουν από τα αγγλικά τους και θέλανε ένα σωρό φωτογραφίες για να δείξουν στη δασκάλα των αγγλικών τους.

Δεν μπήκαμε μέσα στο παλάτι αλλά είδαμε πως μπορείς να μπεις μέσα στους πύργους της γέφυρας και αποφασίσαμε να πάμε. Και πάλι μου έκανε εντύπωση πως πήραν κάτι σχετικά απλό και το έχουν κάνει εξαιρετικά ωραίο και ενδιαφέρον. Ανεβαίνεις πάνω στον πύργο και, περπατώντας στους διαδρόμους που ενώνουν τους δύο πύργους, κάνεις τη βόλτα σου επάνω εκεί. Στους δυο πύργους έχει βίντεο που σου λένε για το πως κατασκευάστηκε η γέφυρα

ενώ στους διαδρόμους έχει έκθεση με φωτογραφίες από διάφορες γέφυρες του κόσμου και facts για τη συγκεκριμένη.

Δίνουν ένα φυλλαδιάκι στα παιδιά και δωρεάν αυτοκόλλητα για να κολλήσουν επάνω του (της γέφυρας πάντα) και τους πρόσφεραν και σοκολατάκι (και μάλιστα πήραν την άδειά μου πρώτα! ). Έτσι και τα παιδιά ήταν υπερευχαριστημένα. Αφού κάνεις τη διαδρομή αυτή, μετά κατεβαίνεις και μπαίνεις στο μηχανοστάσιο (το οποίο μυρίζει σα μηχανοστάσιο πλοίου ακριβώς). Σούπερ εντυπωσιακές μηχανές, διατηρημένες άψογα, γυαλίζουν καλύτερα και από καινούριες!

Όταν βγήκαμε από εκεί μέσα είχε φτάσει σχεδόν 4 η ώρα. Ούτε που κατάλαβα πως πέρασε τόσο η ώρα. Έτσι όταν φτάσαμε στο London Dungeon που λέγαμε να μπούμε και ήταν δίπλα, δε μπορέσαμε, γιατί σήμερα παραμονή Πρωτοχρονιάς έκλεινε νωρίς.

Είπαμε να πάμε για κάνα τσαγάκι, αλλά τα παιδιά ήταν υπό διάλυση 🙂 Δεν παραπονέθηκαν καθόλου τα καημένα (και γενικά είναι άψογα όλες τις μέρες), αλλά τα έβλεπες. Ο Γιώργος παραπάταγε και η Ιωάννα κοιμήθηκε μέσα στο μετρό! Έτσι αποφασίσαμε να μη δούμε τίποτα άλλο σήμερα, να γυρίσουμε πίσω και ξεκουραστούμε περιμένοντας την καινούρια χρονιά.

Αγοράσαμε ένα μικρό κεκάκι από το σούπερ μάρκετ για να το κάνουμε βασιλόπιτα και ήρθαμε για ξάπλα και ηρεμία. Το πλάνο είναι να περάσουμε τη βραδιά στο σπίτι, παίζοντας (όσοι καταφέρουν να μείνουν ξύπνιοι).

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ!

3 thoughts on “Η γέφυρα του Λονδίνου

  1. conna

    Καλή Χρονιά … να περάσετε τέλεια και τις επόμενες μέρες σας !!!

  2. Nafsika

    Στέλλα μου καλή χρονιά! Σούπερ η ανταπόκριση! Καλή συνέχεια!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.