Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το μουσείο κινηματογράφου

Ξυπνήσαμε φυσικά αργά 🙂 Τα παιδιά σηκώθηκαν κατά τις 11. Φάγαμε λοιπόν πρωινό (ή εντεκατιανό 🙂 ) και φύγαμε να πάμε στο μουσείο κινηματογράφου και μετά (εάν προλαβαίναμε) στο ενυδρείο. Είναι όλα πολύ κοντά (για την ακρίβεια στο ίδιο κτήριο) και μάλιστα δίπλα στο London Eye. Άρα θα είχαμε και ωραίο περίπατο μετά.

Το μουσείο κινηματογράφου λοιπόν, με τον έξυπνο τίτλο Movieum, έχει ένα σωρό πράγματα από ταινίες. Κουστούμια, σετ, φιγούρες τα πάντα. Κι εμείς σα μικρά παιδάκια χαζεύαμε το κεφάλι του Εξολοθρευτή, τη μαμα Alien με τα αυγά της, τα κουστούμια του Μπατμαν και του Σούπερμαν, γκατζετάκια του Τζέιμς Μποντ, το σπαθί του Εξκάλιμπερ και τόσα τόσα ακόμα! Είχε και ολόκληρο τμήμα αφιερωμένο στον Τσάρλι Τσάπλιν που ενθουσίασε τον Κωνσταντίνο.

Μα και τα παιδιά είχαν ενθουσιαστεί γιατί βέβαια είδαμε Ντάλεκ, είδαμε πολλά πράγματα από ταινίες που αναγνώριζαν και φυσικά είδαμε Star Wars.

Το καλύτερο απ’ όλα όμως είναι πως σήμερα γινόταν η παρέλαση της νέας χρονιάς, κάτι που δεν ξέραμε (αλλιώς σίγουρα θα είχαμε πάει). Και σε αυτή την παρέλαση προφανώς πάνε πολλοί ντυμένοι ως χαρακτήρες από ταινίες. Και μετά μαζεύονται στο μουσείο κινηματογράφου!!! Έτσι εκεί που περπατάγαμε στο μουσείο, ξαφνικά είδαμε έναν gostbuster μπροστά μας. Και μετά είδαμε τον Darth Maul με το διπλό φωτόσπαθο να περπατάει στο διπλανό διάδρομο. Και τρέχοντας να τον προφτάσουμε να βγάλουμε μια φωτογραφία μαζί του πέσαμε πάνω στον Doctor Who με μια ομάδα από χαρακτήρες από διάφορα επισόδεια. Ούτε στη ντίσνειλαντ δε θα ήμασταν τόοοοοσο χαρούμενοι! Τα παιδιά βγάλανε φωτογραφία με τον doctor και το υπερηχητικό κατσαβίδι τους (ΝΑΙ το αγοράσαμε 🙂 ).

Ακόμα όμως δεν έχω πει το καλύτερο όλων. Μέσα στο μουσείο έχει ενα σετ από το Star Wars στο οποίο σε βγάζουν φωτογραφία, την οποία βέβαια πληρώνεις για να αγοράσεις. Είναι το εσωτερικό ενός διαστημόπλοιου με τον R2D2 και τον C3PO. Στο σετ αυτό πήγαν να βγάλουν φωτογραφία και όλοι οι τύποι που ήταν ντυμένοι με κουστούμια Star Wars. Και αφού ημασταν εκεί, βγάλαμε μια κι εμείς μαζί τους!!!

(τη φωτογράφισα στα γρήγορα και δεν είναι πολύ καλή, αλλά παίρνετε μια ιδέα)

Με όλα αυτά φυσικά μείναμε πολύ ώρα στο μουσείο και βγήκαμε πεινασμένοι και κουρασμένοι. Η ώρα είχε πάει 4 οπότε δεν προλαβαίναμε το ενυδρείο. Έτσι φάγαμε, κάναμε τη βόλτα μας πάλι από το Μπιγκ Μπεν μέχρι την Trafalgar Square. Εκεί μπήκαμε σε ένα βιβλιοπωλείο για να πάρω ένα μικρό μπλοκάκι και καταλήξαμε να περάσουμε 2 ώρες (!!!) και να φύγουμε με 2 σακούλες γεμάτες βιβλία. Μα έτσι πρέπει να είναι τα βιβλιοπωλεία… Με καφετέρια, ίντερνετ, θέσεις για ανάγνωση, να σου προκαλούν τη διάθεση να ανοίξεις όλα τα βιβλία που υπάρχουν μέσα. Τέλεια!

Η βραδιά τέλειωσε με μια συνάντηση με την Γιωργία 🙂

Αύριο ξυπνάμε σχετικα νωρίς γιατί θα ταξιδέψουμε μέχρι το Cardiff! Προβλέπονται πολύ ωραίες μέρες μπροστά 🙂

3 thoughts on “Το μουσείο κινηματογράφου

  1. Ernesto

    AMAZING!!! Love the pictures and I’m green with envy, I WANT A PICTURE WITH TEH DOCTO TOO!!!! Congratulations!!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.