Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Cardiff μέρα 2

Το βράδυ κοιμηθήκαμε φυσικά και πάλι αργά, μια που πέρασε η ώρα αναπολώντας τα παλιά και συζητώντας τα καινούρια. Σήμερα το πρωί ξύπνησα και άνοιξα την κουρτίνα να δω τι μέρα θα έχει και… χιόνιζε! Μα χάρηκα τόσο πολύ!

(η θέα από το παράθυρο)

Αυτό σήμαινε πως δε θα μπορούσαμε να κάνουμε και πολλές βόλτες, αλλά λίγο μας πείραζε έτσι κι αλλιώς, γιατί η παρέα ήταν φανταστική. Ξύπνησαν και οι άλλοι, ήπιαμε τσαγάκι και καφεδάκι κουρνιασμένοι στις βαθιές πολυθρόνες και κατά τις 11 η Κέρι μας έφτιαξε ένα σούπερ σπέσιαλ πρωινό. Σηκώθηκαν και τα παιδιά και φάγαμε όλοι μαζί.

Κανονικά ήταν να φύγουμε νωρίς το μεσημέρι, να γυρίσουμε στο Λονδίνο και να πάμε στο μουσείο Επιστήμης. Όμως μας είπε ο Λουκ πως στο Cardiff έχει ένα μουσείο επιστήμης για παιδιά, το οποίο είναι γεμάτο πειράματα. Λέγεται Techniquest. E, και αφού η παρέα ήταν τόσο καλή (και στην ουσια ψάχναμε δικαιολογία για να φύγουμε λίγο πιο αργά), αποφασίσαμε να καθηστερήσουμε λίγο την επιστροφή μας και να πάμε εκεί.

Είναι ένας πάρα πολύ ωραίος χώρος. Δε θα το πω μουσείο, γιατί δεν είναι ακριβώς εκθέματα αυτά που έχει μέσα. Είναι σαν ένας μεγάλος παιδότοπος, στον οποίο παίζεις και μαθαίνεις. Ήταν υπέροχος. Τα παιδιά ξετρελλάθηκαν και εμείς φυσικά επίσης. Φυσική, μαθηματικά, γεωμετρία, μουσική και ένα σωρό άλλα, είχαν μετατραπεί σε παιχνίδι.

Τέλος πήγαμε για φαγητό και ήταν η ώρα του αποχαιρετισμού.

(Η Ιωάννα τρώει παγωτό μες το κρύο και το χιόνι. Ζήτησε να τη βγάλουμε φωτογραφία γιατί δε θα την πιστεύανε οι φίλες της 🙂 )

Έφυγα έχοντας αποκτήσει έναν ακόμα αδερφό και μια οικογένεια στο Κάρντιφ.

2 thoughts on “Cardiff μέρα 2

  1. Ernesto

    HEY!! Tell Joana that here in argentina icecream is tradition both in winter and summer (temperature has nothing to do with eating icecream, eating icecream is a religion in itself 😉
    And Cardiff, wow, I would have tried the tile for entering to torchwood’s base too LOL.

  2. Sophia

    Techniquest, I love you!! 😛
    And hey, Ernesto is absolutely right! What’s with Greek people thinking that ice-cream is only for the summer? Ice-cream is a whole year round dessert…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.