Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Τι δοκίμασα

Από το ταξίδι στην Κύπρο δεν έχω σταματήσει γενικώς να δοκιμάζω καινούρια πράγματα. Μπορεί να μην είναι ένα κάθε μέρα, αλλά όποτε μου δίνεται η ευκαιρία να φάω ή να πιώ κάτι καινούριο, δεν λέω όχι πλέον.

Στο Λονδίνο δε μπορώ να πω πως βρήκα και πολλά πράγματα να δοκιμάσω. Άλλωστε δε φημίζονται και για την κουζίνα τους…

Δοκίμασα διάφορα όμως. Ήπια Ginger Beer. Καμία σχέση με μπύρα φυσικά. Είναι σαν αναψυκτικό, χωρίς ανθρακικό όμως. Έχει μια πιπεράτη γεύση. Μου άρεσε.

Επίσης ήπια Ginger Wine. Κάτι σαν λικέρ με τζίντζερ. Μου θύμισε κάπως την Τεντούρα, κυρίως γιατί ήταν πικάντικο, χωρίς φυσικά τη γεύση του κανελογαρύφαλλου, αλλά με αυτή του τζίντζερ. Ήταν κάπως βαρύ.

Για να συνεχίσουμε με το τζίντζερ, έφαγα ένα burger με σάλτσα από μάνγκο και τζίντζερ. Είχε ελαφρώς γλυκιά γεύση και μου άρεσε πολύ.

Ginger Sauce είχε και στο γιαπωνέζικο που πήγαμε, αλλά αυτή δε μου άρεσε και τόσο. Περιέργως άρεσε πολύ στον Γιώργο.

Έφαγα Fish and Chips, το κλασικό αγγλικό πιάτο. Οκ. Μπακαλιάρος τηγανιτός με πατάτες είναι 🙂 Όμως και τις 2 φορές που έφαγα ήταν πολύ νόστιμο. Ήταν πιάτο που άρεσε επίσης και στα δυο παιδιά πολύ.

Έφαγα επίσης μια σουπίτσα με ham και αρακά που είχε φτιάξει η οικοδέσποινά μας. Γενικώς δεν με ξετρελαίνουν οι σούπες, με εξαίρεση την κοτόσουπα και κάνα δυο κινέζικες, αλλά αυτή ήταν αρκετά νόστιμη. Λίγο βαριά μου φάνηκε μόνο.

Όποτε παίρναμε σαντουιτσάκια απ’ έξω, πάντα προσπαθούσα να βρω κάτι περίεργο να φάω. Έτσι την μια φορά δοκίμασα ένα με γαλοπούλα και cranberry sauce, το οποίο το έλεγε χριστουγεννιάτικο, και μια άλλη ένα με σάλτσα κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς και ρόκα. Μου άρεσαν και τα δυο.

Γενικώς δοκίμασα διάφορα ασυνήθιστα για μένα πιάτα, αλλά -με εξαίρεση το fish and chips, δε νομίζω να ήταν κάτι καθαρά αγγλικό.

Το να δοκιμάζω καινούρια πράγματα πάντως έχει γίνει το resolution μου (ακόμα και αν ήταν πριν το new year) και προσπαθώ να εκμεταλλευτώ καθε ευκαιρία.

One thought on “Τι δοκίμασα

  1. Sophia

    Σάλτσα κόκκινης γλυκιάς πιπεριάς και ρόκα? Γιατί δεν το φτιάχνουμε αυτό κι εμείς λοιπόν? Μήπως ΔΕΝ ΕΧΕΤΕ ρόκα?? ;-ΡΡΡΡΡΡΡΡ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.