Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Απολογισμός 2010

Πέρασε και αυτή η χρονιά… Μπορώ να πω πως συνολικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά.

Έκανα αρκετά ταξίδια. Ξεκινήσαμε με οικογενειακό ταξίδι στην Κύπρο,συνεχίσαμε με ταξίδι με φίλους στη Ρώμη για Πάσχα και στο καπάκι ένα ταξίδι με τη Ναυσικά στην Κύπρο ξανά και επειδή δεν είχα δοκιμάσει ΟΛΑ τα φαγητά, πήγα ξανά τον Νοέμβριο. Η χρονιά έκλεισε με ταξίδι οικογειακό στο Λονδίνο. Ο Κωσνταντίνος δεν ταξιδεύει πλέον τόσο πολύ για τη δουλειά του, έχει μόνο ένα ταξίδι το χρόνο, γιατί έχει ένα σούπερ σύστημα video conference το οποίο του επιτρέπει να κάνει τα μίτινγκς από το σπίτι. Άρα έχει και διάθεση για ταξίδια και εκδρομές πλέον! (φαίνεται άλλωστε 🙂 )

Κάναμε και πολλές εκδρομές με φίλους. Ενδεικτικά να πω πως πήγαμε στα Καλάβρυτα με τη Ναυσικά, στο Πολυλίμνιο και την Καρδαμύλη με τον Θανάση, τον Πέτρο, τη Θεανώ και τον Κυριάκο, στην Κορώνη με τους οικογενειακούς φίλους, πολλές φορές στη Φοινικούντα να δούμε τη Σοφία και μια φορά στην Αίγινα να δούμε την αδερφούλα μου. Δεν ξεχνάμε βεβαίως και την εκδρομή στα χιόνια! Και βέβαια φιλοξενήσαμε και πάλι φίλους από μακριά, το Θανάση και τον Ernesto.

Έκανα καινούριους καλούς φίλους και πέρασα θαυμάσιες στιγμές μαζί τους. Γνώρισα για πρώτη φορά από κοντά την Άσπα, το Χρήστο με την Κατερίνα και τη Φλώρα στο 16ο GGD. Είναι πολύ ωραίο να συναντάς ανθρώπους που θεωρείς ήδη φίλους και να διαπιστώνεις πως από κοντά είναι ακόμα καλύτερα!!! Και φαίνεται πως τα τελευταία χρόνια αυτό έχει γίνει συνήθεια. Τι ωραία συνήθεια!

Και κάθε Παρασκευή βράδυ, έχουμε κανονισμένη μπιρίμπα! Βέβαια ο ένας της παρέας μας την έχει κάνει ελαφρώς το τελευταίο διάστημα λόγω δουλειάς, αλλά θα ξαναμπούμε σε ρυθμόαπό τον επόμενο μήνα ελπίζω!

Διάβασα αρκετά βιβλία. 29 φέτος. Γνώρισα καινούριους συγγραφείς (για μένα τουλάχιστον) που μου άρεσαν, τον John Scalzi, την Robin Hobb, τον Patrick Rothfuss, τον Harry Harrison. Και πλέον διαβάζω τα βιβλία μου σε ηλεκτρονική μορφή.

Κάναμε βόλτα με Τσέσνα, πήγαμε στο σπήλαιο του Δηρού και -άσχετο εντελώς- έλυσα κατά μεγάλο βαθμό το πρόβλημα με το στομάχι μου, χάνοντας στη διαδικασία και 3 κιλά. Και βεβαίως αποκτήσαμε τον Ατενιστή (χάρι στον οποίο έχουμε φάει 10 ολόκληρα ψαράκια!!! )

Τελειώσαμε μια μπιζουτιέρα, φτιάξαμε μια βιβλιοθήκη για τα παιχνίδια μας και φτιάξαμε και το χώρο για τα παπούτσια / παλτό (για το οποίο δεν έχω κάνει ποστ ακόμα). Και ασχοληθηκα και λίγο με το βελονάκι μου ξανά 🙂

Τα παιδιά ονομάτισαν ένα καινούριο είδος και κάναμε φοβερά πάρτυ Πριγκίπισσα και Βάτραχος και Λέγκο.

Και με το σάιτ των Συνταγών όμως πήγαμε πάρα πολύ καλά φέτος. Εμφανίστηκα στο 15o Girl Geek Dinner, γιορτάσαμε τα 6 χρονια λειτουργίας, οι εφημερίδες, τα σάιτ και τα περιοδικά που αναδημοσιεύουν συνταγές μας έχουν πολλαπλασιαστεί και στις γιορτές ξεπεράσαμε τις 100.000 επισκέψεις σε μια μέρα.

Όμως νομίζω πως το καλύτερο πράγμα όλης της χρονιάς, ήταν το πρόγραμμα Davis που παρακολουθήσαμε με τον Γιώργο. Η αλλαγή στο παιδί είναι τεράστια, η πρόοδος εντυπωσιακή. Και για αυτό χρωστάω ένα ποστ. Και βέβαια κάναμε δυο ακόμα φίλους, τη Θεανώ και τον Κυριάκο…

Όταν μπήκε το 2011, το μόνο που μπορούσα να σκεφτώ ήταν: 40… 40… 40…. Αλλά γράφοντας αυτό τον απολογισμό, νομίζω πως θα πρέπει να πάψει να με απασχολεί αυτό. Είναι ένα νούμερο που δεν λέει τίποτα. Αυτό που έχει σημασία είναι το πόσο καλά αξιοποιείς το χρόνο σου, πόσο καλά περνάς, πόσο ευτυχισμένος είσαι.

Και μακάρι να είναι και η χρονιά που μπήκε τόσο γεμάτη και ευτυχισμένη, οσο αυτή που πέρασε 🙂

4 thoughts on “Απολογισμός 2010

  1. Sophia

    Σαράντα ε? ΧΑΧΑΧΑΧΑΧΑ, ναι, ναι, ειδικά στα animation με το Rancor, αυτό ακριβώς το νούμερο αντικατοπτρίζεται περίτρανα!! ;-ΡΡΡΡΡΡΡΡΡ

  2. Flora

    Στελλίνα μου θα γίνεις 40!!!!Καταρχήν να καλώςορίσεις στο κλάμπ των 40άρηδων! Κατα δεύτερον(!) δεν σου φαίναται καθόλου!!!! και κατά τρίτον(!) όσο και να προσπαθήσεις δεν θα τα καταφέρεις να με φτάσεις, πάντα θα είμαι μεγαλύτερη!!!!
    Κοριτσάκι μου σου εύχομαι αυτή η χρονιά να είναι ακόμη πιο γεμάτη και ευτυχισμένη!
    Κι εγώ χάρηκα που σας γνώρισα, αν και έχω κάποια παραπονάκια(βλέπε σχόλιο στο άρθρο σου:«που θα πάει θα τα γράψω!» !!!!

  3. Στέλλα Post author

    Sophia λέμε τι γράφει η ταυτότητα. Τώρα το πως συμπεριφερόμαστε είναι άλλο θέμα 😛

    Φλώρα μου ναι, το διάβασα το παραπονάκι σου κι έχεις απόλυτο δίκιο. Πρέπει να οργανώσουμε μια μεγαλύτερη μάζωξη στο επόμενο ταξίδι.
    Ευχαριστώ για τις ευχές 🙂 Αγωνίζομαι να σε φτάσω, αλλά μου ξεφεύγεις πάντα ε;

    Όσο για τα 40 μου, λέω να κάνω μεγάλο πάρτυ. Κανονίστε από τώρα ταξιδάκι στην Καλαμάτα το Μάιο!!

  4. Nafsika

    Ναι, ναι ένα πάρτυ! Να το κάνεις στους Άγιους Σαράντα, και να καλέσεις τον Αλή μπαμπά και τους 40 κλέφτες, καθώς και τα 40 παληκάρια από τη Λειβαδιά. Θα μας ταίσεις σαρακοστιανά, θα μας περάσεις από 40 κύματα και εννοείται ότι από μουσική θα παίζει μόνο το “Μια 40αρα ίσον με δύο 20άρες”! Έτσι, για να ξεχαστείς λίγο! χαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχαχα! (Άκου 40, 20 και πολύ λες!) Η χρονιά αυτή θα είναι ακόμα καλύτερη!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.