Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Καινούριο επάγγελμα

Ο Γιώργος εδώ και 2 χρόνια περίπου, όποιος και αν τον ρώταγε “τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις”, έδινε την ίδια απάντηση : “Παλαιοντολόγος”. Κάτι σαν παγκόσμια σταθερά ήταν αυτό.
Χτες όλα άλλαξαν. Μου είπε “μαμά, εγώ σταμάτησα να ασχολούμαι με τους δεινόσαυρους” (“It’s the end of an era”- φιλαράκια-).
Η συζήτηση συνεχίστηκε ως εξής:
– Με τι ασχολείσαι τώρα Γιώργο μου;
– Με τον Χάρι Πότερ.
– Και τι θα γίνεις όταν μεγαλώσεις, χαριποτερολόγος;
(μετά από λίγη σκέψη) – Θα γράφω τα έργα και θα τα δίνω στους ηθοποιούς να τα παίζουνε.
Έτσι μετά από μερικές εξηγήσεις πάνω στο θέμα συγγραφέας – σκηνοθέτης – ηθοποιός, αποφάσισε πως όταν μεγαλώσει θα γίνει συγγραφέας, θα γράφει τρομαχτικά βιβλία και όταν γίνονται ταινίες, θα τα σκηνοθετεί κιόλας.
Παίρνοντας ως δεδομένο ότι του αρέσει πολύ να ντύνεται διάφορα πράγματα και να παίζει τον Χάρυ Πότερ και τους Ινδιάνους, Πειρατές κλπ, μου κάνει εντύπωση που δεν τον ενδιαφέρει να γίνει ηθοποιός. Από την άλλη, με τόσες ιστορίες που μου λέει καθημερινά, ξέροντας πως ήδη στα 5 του έχει δημιουργήσει παραμύθια (που έχουν νόημα, αρχή-μέση-τέλος) και comic, δεν μου φαίνεται περίεργο να θέλει να γίνει συγγραφέας. Επίσης προχτές που έλεγε η Δήμητρα πως σκέφτεται να κάνει στο σχολείο της κάτι σχετικό με τον Χάρι Πότερ, της έδωσε οδηγίες και ιδέες για το πως θα στήσει τα πάντα. Άρα και το σκηνοθέτης έχει μια βάση.
Νομίζω το εντυπωσιακό στο τέλος είναι πως το έχει συνειδητοποιήσει αυτό.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.