Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βαρέθηκα τις εκλογές…

Γενικώς δεν τα πάω πάρα πολύ καλά με την πολιτική.

Συνήθως όμως οι δημοτικές εκλογές είναι κάπως πιο ενδιαφέρουσες. Μπορείς πραγματικά να κάνεις τη διαφορά ψηφίζοντας, γιατί υπάρχουν υποψήφιοι δήμαρχοι που ξέρεις ότι ίσως και να κάνουν κάτι. Επίσης ξέρεις τι κουμάσι ήταν ο προηγούμενος δήμαρχος και (στην περίπτωσή μας) ΔΕΝ θέλεις να ξαναβγεί με τίποτα. Αρκετά φάγανε με τους ποδηλατόδρομους (που λέει ο λόγος ποδηλατόδρομους δηλαδή). Τέλος πάντων αυτό είναι άλλη ιστορία.

Αυτή τη φορά όμως πραγματικά έχω βαρεθεί. Από παντού με πλησιάζουν γνωστοί και άγνωστοι για να μου πουν πως οι ίδιοι ή κάποιος συγγενείς ή φίλος τους πάει για δημοτικός σύμβουλος. Μιλάμε πρέπει η μισή Καλαμάτα να κατεβαίνει στις εκλογές! Με παίρνουν τηλέφωνο πελάτες, μου μιλάνε γνωστοί στο δρόμο, μου πασάρουνε παντού καρτούλες, όλοι για να τους δώσω την ψήφο μου. Και να κατέβαιναν όλοι με το ίδιο κόμμα, κάτι θα γινόταν. Ελα μου όμως που ο καθένας κατεβαίνει και με κάποιον διαφορετικό υποψήφιο! Σας λέω τους βαρέθηκα όλους.

Για να καταλάβετε πόσος κόσμος κατεβαίνει στις εκλογές, ακούστε ιστορία.
Πάει σε μαγαζί φίλου μας ένας από τους υποψήφιους νομάρχες, να χαιρετήσει. Δίνει το χέρι του και η πρώτη του κουβέντα ήταν: “μήπως κατεβαίνετε κι εσείς;”. Μην αρχίσει την πάρλα τσάμπα κι άδικα…

3 thoughts on “Βαρέθηκα τις εκλογές…

 1. Sophia

  Συγνώμη, ΠΟΥ ακριβώς έχει ποδηλατόδρομο στην Καλαμάτα και δεν τον έχω πάρει είδηση?

 2. Στέλλα Post author

  Φυσικά Σοφία, ακριβώς αυτό είναι το θέμα.
  Κοίτα στα
  http://www.stoapeiro.gr/archives/42
  http://www.stoapeiro.gr/archives/44
  να δεις τι είχε γίνει τον Νοέμβρη. (έβαλα λινκς και στο κείμενο)
  Φυσικά μετά από αυτά δεν έχει γίνει απολύτως τίποτα και οι διαγραμμίσεις που είχαν κάνει έχουν απλώς σβηστεί από παντού.

 3. Sophia

  A, είπα κι εγώ!!! Νόμισα για μια στιγμή πως μένω στας Ευρώπας και ανησύχησα! Δες αντίστοιχο σκηνικό στον Πύργο (πέρσι ή πρόπερσι, δεν θυμάμαι). Ξαφνικά, στον μοναδικό άνετο δρόμο του Πύργου που δεν ενοχλεί το παρκάρισμα την κίνηση, και στο πιο φαρδύ του σημείο (μπροστά από τα ΤΕΙ) ένα ωραίο μεσημέρι, κάτι εργάτες του Δήμου ψεκάζανε μια κόκκινη λωρίδα (μαζί και τα αυτοκίνητα που περνάγανε εκείνη την ώρα αμέριμνα, γιατι, ΦΥΣΙΚΑ, δεν μπορούσαν να κλείσουν το δρόμο για τα 20 λεπτά που χρειάστηκε) και για ένα, επαναλαμβάνω ΕΝΑ, οικοδομικό τετράγωνο. Βάλανε και εκείνα τα ωραία πλαστικά περτικαλί πασαλάκια, έτσι ώστε να διασφαλίζεται η ασφάλεια των ποδηλατών από τα διερχόμενα αυτοκίνητα. Το πως θα διακτινίζονταν εκεί τα ποδήλατα από όλους τους υπόλοιπους δρόμους που έχουν σοβαρό πρόβλημα αλλά δεν έχουν ποδηλατόδρομους, δεν μας το είπε κανείς. Επίσης, εκεί ήδη δεν ήταν απαραίτητος ο ποδηλατόδρομος δεδομένου ότι ο δρόμος είχε το απαραίτητο φάρδος ώστε να μην καθιστά δυσχερή την κίνηση διτρόχων. Λίγες μέρες μετά, αρχίσαν σιγά σιγά να σπάνε τα πασαλάκια και πλέον, η κόκκινη λωρίδα δεν υπάρχει. Καταλήξαμε πως απλά σε έναν εργολάβο περίσσευε πολύ κόκκινο χρώμα και βρήκε ευκαιρία να το ξεφορτωθεί. Ο μόνος ποδηλατόδρομος που λειτουργεί εκεί στην περιοχή είναι αυτός που συνδέει τον Πύργο με τον Άγιο Ιωάννη, προς το Κατάκολο. Επίσης, τώρα ο Δήμος Μεθώνης φτιάχνει ποδηλατόδρομο και πεζόδρομο στην περιοχή της Φοινικούντας έτσι ώστε να διευκολύνεται η κίνηση προς και από τα κάμπινγκ της περιοχής (άντε να δούμε….)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.