Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βιέννη μέρα 5η

Δίπλα στο ξενοδοχείο μας ήταν το Haus des Meeres – Aqua Terra Zoo. Σε γενικές γραμμές δεν πάμε σε ζωολογικούς κήπους λόγω αρχής, αλλά αυτό έλεγε πως είχε ψάρια και ερπετά. Θα μου πεις αυτά δεν σε πειράζει που είναι μέσα σε κλουβιά; Ναι, εντέλει και αυτά μας πειράζει. Ο Κωνσταντίνος δεν άντεξε και βγήκε έξω έχοντας δει το μισό μόνο. Εγώ θα παραδεχτώ πως τις καταπάτησα λίγο τις αρχές μου και χάζεψα με τα ψάρια, τα φίδια και τα ζωάκια που είδα εκεί μέσα… Τα περισσότερα ήταν σε σχετικά καλές συνθήκες, μεγάλα κλουβιά ή και ελεύθερα, αλλά υπήρχαν κάποια μεγάλα φίδια και ψάρια που ήταν κλεισμένα σε μικρά για το μέγεθός τους κλουβιά…

Το κτήριο είχε 9 ορόφους. Ο κάθε ένας είχε είτε ερπετά είτε ψάρια.

Στο ένα κομμάτι του κτηρίου υπήρχε ένα μέρος περίπου 3 ορόφους σε ύψος που ήταν ανοιχτό, με τροπικό κλίμα και μέσα εκεί μπορούσες να περπατήσεις και να ανέβεις από ξύλινες σκάλες. Μέσα εκεί ζούσαν πουλιά, πιθηκάκια, χελώνες, κροκόδειλοι, τα οποία πετούσαν και περπατούσαν δίπλα σου. Ήταν πάρα πολύ ωραίο…

Αυτά ήταν λίγα από αυτά που είδαμε.

Από εκεί περπατήσαμε αργά αργά, κάναμε ψώνια και φτάσαμε στο Museumsquartier, ένα σύμπλεγμα μουσείων. Είδαμε το χώρο, μπήκαμε στην εσωτερική αυλή, ξαπλώσαμε σε κάτι τέλειες πλαστικές ξαπλώστρες και συνεχίσαμε το περπάτημα.

Από εκεί περπατήσαμε μέχρι το Κοινοβούλιο και μετά το Δημαρχείο.

Είχε φτάσει πια απόγευμα και ήμασταν κουρασμένοι. Έτσι η υπόλοιπη μέρα αναλώθηκε σε γλυκά και φαγητό 🙂 Θα κάνω ξεχωριστό ποστ για όλα τα γλυκά και φαγητά που δοκιμάσαμε στη Βιέννη, οπότε δε θα γράψω εδώ λεπτομέρειες.

Αυτό που θα γράψω όμως είναι πως επισκεφθήκαμε ένα μαγαζί με σοκολάτες το Xocolat. Μιλάμε για τις ΤΕΛΕΙΕΣ σοκολάτες… Είναι πολύ κρίμα να είσαι δυσανεκτικός στη λακτόζη και να είσαι μέσα σε ένα μαγαζί που μυρίζει σοκολάτα και έχει μια τεράστια βιτρίνα με ταψιά ολόκληρα χειροποίητης σοκολάτας. Φυσικά ψωνίσαμε από εκεί και βρήκα και κάτι σοκολάτες που δεν είχαν γάλα μέσα και πήρα και για μένα 🙂 Στο εργαστήριό τους κάνουν και workshops 3-4 ωρών που σου δείχνουν πως φτιάχνεται η σοκολάτα… Είναι στα γερμανικά βέβαια, αλλά θα ήθελα ποοοολυυυυυύ να πάω σε κάτι τέτοιο!!! Death by chocolate!

One thought on “Βιέννη μέρα 5η

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.