Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Βιέννη μέρα 4η

Το πρωί ξεκινήσαμε πιο χαλαρά από ό,τι τις προηγούμενες μέρες. Φάγαμε πρωινό και η πρώτη μας στάση ήταν σε μια έκθεση με το Χρυσό των Ίνκας.

(φωτογραφία από το σάιτ της έκθεσης)

Είχε μέσα εκθέματα από χρυσά αντικείμενα και κοσμήματα των Ίνκας, πολλές πληροφορίες για τον πολιτισμό τους και λίγα ακόμα μικροαντικείμενα. Ωραία τα εκθέματα αλλά ακόμα πιο ωραίες και εντυπωσιακές ήταν όλες οι πληροφορίες που διαβάσαμε.

Από εκεί περπατήσαμε ως την Karlskirche. Ψιλοέβρεχε, αλλά όχι τίποτα σπουδαίο κι έτσι δε μας ένοιαζε και πολύ να περπατάμε. Η εκκλησία ήταν μεγάλη και εντυπωσιακή, αλλά δεν μπήκαμε μέσα (πόσες εκκλησίες πια…)

Κάτσαμε για καφέ και γλυκό και μετά πήγαμε στην Όπερα που είχε ξενάγηση. Γινόταν χαμός από κόσμο που περίμενε. Η ξενάγηση κράτησε καμιά ωρίτσα, μας δείξανε κάμποσες αίθουσες του κτηρίου και μας είπανε πολλά για την ιστορία, αλλά και τα έσοδα και έξοδα της Όπερας. Το κτήριο έχει μεγάλη ιστορία. Οι δύο αρχιτέκτονες που το έφτιαξαν πέθαναν και οι δύο από ντροπή στην ουσία, γιατί δέχτηκαν μεγάλες κριτικές. Δεν άρεσε στον κόσμο πως δεν ήταν υπερυψωμένο το κτήριο (για να μπεις στην Όπερα του Παρισιού πρέπει να ανέβεις ένα σωρό σκαλοπάτια, ενώ σε αυτή μόνο 2-3) και δεν τους άρεσε πως είχαν μπλέξει 3 διαφορετικά αρχιτεκτονικά είδη. Έτσι ο ένας αυτοκτόνησε και ο άλλος έπαθε καρδιά. Μετά, στον πόλεμο, το 70% του κτηρίου καταστράφηκε. Φτιάχτηκε ξανά, αλλά πλέον με το στυλ της εποχής εκείνης και άρα διαφέρει πολύ από το αρχικό.

(κομμάτι που έχει μείνει από την αρχική κατασκευή)

(κομμάτι νεότερης διακόσμισης)

Στο κτήρι0 παίζονται μόνο όπερες και μπαλέτα, εκτός από δυο φορές το χρόνο, μια την παραμονή της πρωτοχρονιάς και μια τον Μάρτιο που γίνεται μεγάλος χορός. Η αίθουσα μετατρέπεται σε πίστα χορού, και όλη η ελίτ μαζεύεται για να χορέψει. Πάνω από 200 ευρώ το εισητήριο και 17.000 εάν θέλεις να κλείσεις ένα κουτί (για 8 άτομα). Να πάμε λέω, τζάμπα είναι ε;;;

Μάθαμε πολλά ακόμα. Νομίζω πως αξίζει η ξενάγηση.

Από εκεί αποφασίσαμε να πάμε στο Prater, το παλαιότερο fun park του κόσμου!

Πάρα πολύ μεγάλο, με άπειρα παιχνίδια. Δεν μπορείς να βγάλεις ημερήσιο εισητήριο για όλα ή κάποιο είδος κάρτας. Πληρώνεις σε κάθε ένα ξεχωριστά. Εγώ μπήκα μόνο σε ένα από τα τρενάκια τα γρήγορα, οι άλλοι μπήκαν και σε ένα είδος megadrop. Είχε πάρα πολλά από αυτά που σε γυρίζουν ανάποδα, πάρα πολύ γρήγορα ή πάρα πολύ ψηλά. Εγώ δεν αντέχω τίποτα από αυτά. Επειδή ψιλόβρεχε και ήταν και καθημερινή, ήταν πολλά παιχνίδια (κυρίως αυτά για μικρά παιδιά) που ήταν κλειστά).

Στο Prater υπάρχει η Wiener Riesenrad, μια από τις πιο παλιές ρόδες, η οποία έχει γίνει σύμβολο της περιοχής αλλά και της πόλης.

Το περπατήσαμε όλο και χαζέψαμε τον κόσμο που έμπαινε σε όλα τα παιχνίδια και ούρλιαζε 🙂

Η μέρα έκλεισε με φαγητό, γλυκό και φυσικά… μπιρίμπα!

3 thoughts on “Βιέννη μέρα 4η

  1. Pingback: Βιέννη 2015: Παρασκευή | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

  2. Pingback: Βιέννη 2015 – Δευτέρα | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.