Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Στην Αθήνα για την Activia

Πριν μερικές μέρες μου ήρθε μια πρόσκληση, να παρακολουθήσω μια συνάντηση με άλλους bloggers για να γνωριστούμε καλύτερα μεταξύ μας, να συζητήσουμε για την αξία μιας σωστής καλοκαιρινής διατροφής, αλλά και να πάρουμε τις κατάλληλες συμβουλές από τον διατροφολόγο Χάρη Γεωργακάκη (Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου διατροφής) και τον Γιώργο Ξηρό (Group Fitness Trainer στο “Studio One”), μια βραδιά διοργανωμένη από το Activia.

Έτυχε να έχω και άλλες δουλειές στην Αθήνα, οπότε το συνδιάσα έτσι, πήρα το λεωφορειάκι και πήγα. Συνταντήθηκα εκεί και με την Κατερίνα από το mamadesmpampades, άλλος ένας λόγος για να περάσω καλά δηλαδή 🙂

Φυσικά ακούσαμε πληροφορίες για το Activia και την πορεία του στην ελληνική αγορά, τις καμπάνιες, το προϊόν κλπ, αλλά μου φάνηκε πολύ καλό πως οι ομιλίες του κυρίου Γεωργακάκη και του κυρίου Ξηρού δεν ήταν προσανατολισμένες στο προϊόν, αλλά περισσότερο στη γενικότερη σωστή διατροφή και άσκηση. Πιστεύω πως πολλές κοπέλες στην αίθουσα έμαθαν πολλά  για τη σωστή διατροφή αλλά και την αξία της άσκησης με τις ομιλίες αυτές. Βγάζω τον εαυτό μου απ’ έξω γιατί λόγω των Συνταγών και της συνεργασίας μας με τους διατροφολόγους εκεί, έχω μάθει πάρα πολλά, οπότε λίγο πολύ τα ήξερα και είναι και πράγματα που εφαρμόζω. Όλα εκτός της άσκησης δυστυχώς. Με τη γυμναστική τα έχω λίγο χαλάσει, αλλά θα πρέπει κάτι να κάνω, γιατί και λόγω της σκολίωσης είναι απαραίτητη. Σοφία το ακούς; Να πάρεις την απόσπαση να έρθεις να με σύρεις σε κάνα Pilates, γιατί μόνη μου δεν υπάρχει περίπτωση.

Ο κύριος Γεωργακάκης λοιπόν μας μίλησε για τη μεσογειακή διατροφή και πως οι έλληνες έχουν στραφεί προς τα δυτικά πρότυπα και έχουμε σοβαρό πρόβλημα παχυσαρκίας. Έδωσε πολλές πληροφορίες για τη σωστή διατροφή και μας έκανε και ένα τεστ για να διαπιστώσουμε πόσο κοντά είμαστε στα μεσογειακά πρότυπα διατροφής (τεστ το οποίο μπορώ να πω οι περισσότεροι στην αίθουσα πήραν… κάτω από τη βάση! )

Ο κύριος Ξηρός ήταν πολύ παθιασμένος με αυτό που κάνει 🙂 Με πολύ πάθος μας μίλησε για τη γυμναστική και μας ώθησε να ταρακουνήσουμε τους αναγνώστες μας και να τους δώσουμε να καταλάβουν πόσο σημαντική είναι η γυμναστική και ότι φυσικά θα έπρεπε να πηγαίνει μαζί, χέρι χέρι με τη σωστή διατροφή. Η γυμναστική είναι η μόνη υγειής εξάρτηση μας είπε. Σωστό φυσικά, άκου τα Στέλλααααα!

Για το ίδιο το Activia δεν έχω να πω και πολλά πράγματα. Το γιαούρτι κάνει γενικότερα πολύ καλό στην υγεία μας, αυτό είναι γνωστό. Απ’ ό,τι ακούσαμε αυτό βοηθάει πολύ και στη σωστή λειτουργία του εντέρου.

Εγώ έχοντας τη δυσανεξία στη λακτόζη, κάποια από τα προϊόντα τους δεν μπορώ να τα δοκιμάσω (γιατί περιέχουν έξτρα λακτόζη). Επίσης κάποια άλλα που περιέχουν συντηρητικά δεν θα τα δοκιμάσω λόγω άποψης (γενικώς πάντα κοιτάω τις ετικέτες και αποφεύγω όλα τα προϊόντα με συντηρητικά). Όμως έχουν και προϊόντα χωρίς λακτόζη και χωρίς συντηρητικά, οπότε καλύπτουν… όλα τα γούστα!

Τέλος βγήκαμε στο μπαλκόνι, όπου μας κέρασαν ποτό και μεζεδάκια (τα οποία τσακίσαμε μια που ήμασταν σχεδόν όλες νηστικές) και είχαμε το χρόνο, την ηρεμία και την διάθεση για γνωριμίες, κουβέντα και ανταλλαγή απόψεων. Γνώρισα πολλές κοπέλες και είπαμε πολλά ενδιαφέροντα πράγματα. Σίγουρα άξιζε η όλη βραδιά!

Τέλος φύγαμε με το δωράκι μας, μια μεγάλη πετσέτα μπάνιου και ένα cooler bag με πολλά διαφορετικά προϊόντα Activia για να τα δοκιμάσουμε (στα παιδιά μου άρεσαν πάντως 🙂 )

Μπορείτε να δείτε και τις απόψεις άλλων μπλογκερς που βρήκα να έχουν γράψει για το event:

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.