Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

11 χρονών

“Έχω ήδη ζήσει μια δεκαετία”

Αυτό δήλωσε προχτές ο Γιώργος με μεγάλη σοβαρότητα!

Ο Γιώργος μας που έχει γίνει ένα πολύ υπεύθυνο παιδί. Δεν ελέγχω πλέον τα μαθήματά του (δε του αρέσει έτσι κι αλλιώς καθόλου), τα πάει πολύ καλά στο σχολείο, στο καράτε και στα αγγλικά του, κάνει κλαρινέτο και εξασκείται καθημερινά χωρίς να χρειάζεται υπενθυμίσεις από εμάς. Το πρωί ετοιμάζεται πολύ γρήγορα για το σχολείο, γενικώς δεν αργεί και τα έχει όλα έτοιμα στην ώρα τους ώστε να του μένει και πολύς χρόνος για παιχνίδι. Βέβαια μπορεί να ξεχνάει να βγάλει τη ζακέτα του στη ζέστη ή να τη φορέσει στο κρύο, μπορεί να κυκλοφορεί ξυπόλητος και χωρίς φανέλα μες το χειμώνα, αλλά… δε μπορούμε να τα έχουμε όλα!!!

Είναι ένα ευγενέστατο παιδί, ήσυχο και έχει τον τρόπο του να σε τουμπάρει, είτε με λογικά επιχειρήματα είτε με μια γαλίφικη κουβέντα. Πιάνει λόγια, συζητήσεις, κουβέντες από παντού γύρω του και διαμορφώνει άποψη. Η συζήτηση μαζί του ήταν πάντα μια απόλαυση, αλλά περνάει σιγά σιγά σε άλλο επίπεδο, αφού μπορεί κανείς να κάνει πολύ σοβαρές κουβέντες μαζί του. Και το ακόμα πιο ωραίο είναι το να ακούς όλα τα λογοπαίγνια που κάνει!!!

Με τη δυσλεξία του έχει κάνει απίστευτες προόδους. Δεν μπορώ να πω πως είναι ορθογράφος τέλειος ή πως δεν έχει κανένα πρόβλημα, αλλά νομίζω πλέον συγκρίνεται με όλα τα υπόλοιπα παιδιά της ηλικίας του. Έχει τύχει να του βάλω λέξεις που δε γνώριζε να μου γράψει και να τις γράψει σωστά! Μπορεί να είναι ακόμα λίγο ατσούμπαλος αλλά τουλάχιστον μπορεί και δένει τα κορδόνια του με άνεση (κάτι που ήταν στη σφαίρα της φαντασίας πριν).

Το αγαπημένο του μάθημα είναι βεβαίως τα Μαθηματικά. Μετά του αρέσει η Ιστορία και η Φυσική. Αλλά τα μαθηματικά είναι μεγάλη αγάπη. Τόση που κάνει έξτρα μαθήματα εκτός σχολείου, όπως κάνει η Ιωάννα τα εικαστικά για παράδειγμα, ως χόμπι!

Διαλογισμός στη φύση

Έχει λίγους και καλούς φίλους και φέτος τα πάει γενικώς και καλύτερα και με τα παιδιά στην τάξη του.

Έχει ακόμα κόλλημα με το Star Wars το οποίο κυριαρχεί στα παιχνίδια του (ολων των ειδών). Του αρέσει επίσης να παίζει με τα Lego, minecraft στον υπολογιστή, αλλά και να διαβάζει (το Έραγκον και τα 39 στοιχεία είναι τα αγαπημένα του). Του αρέσει η κλασική μουσική και το τελευταίο διάστημα έχει φάει ένα κόλλημα με το Nightmare Before Christmas, το σάουντρακ του οποίου ακούει νυχθημερόν.

Και φυσικά δε λέει να αποχωριστεί τη μαλούρα! Η χειρότερη απειλή είναι πως θα τον κουρέψεις! Παρότι πολλές φορές τον παιρνάνε για κοριτσάκι. Σκασίλα του.

Φοράμε πλέον ίδιες καλτσες, σχεδόν ίδια παπούτσια (αφού πήγε στο 38 πλέον), είναι γύρω στο 1.49, αλλά τα κιλά του ακόμα… κολλημένα γύρω στα 32. Ελπίζω να μείνει με αυτό τον μεταβολισμό για πάντα!!!

Χρόνια πολλά αγαπημένο αγοράκι μας. Γεμάτα ευτυχία και αγάπη <3

9 thoughts on “11 χρονών

 1. Aspa

  Γιώργο χρόνια πολλά και χαρούμενα από όλη την οικογένεια online! Να περάσεις μια υπέροχη μέρα!

 2. Sophia

  Χαχαχαχα, θύμησέ μου να τον ρωτήσω πώς του φάνηκε η αρχή της δεύτερης δεκαετίας της ζωής του που ήδη διανύει….

 3. conna

  Xρόνια Πολλά στο αστέρι σας.

  Να είναι πολύχρονος .. να περάσει ακόμα πολλές πολλές δεκαετίες ευτυχισμένος !!

 4. philos

  Χρόνια πολλά Γιωργάρα!
  Να τον χαίρεσαι και να τον καμαρώνεις πάντα περήφανη μάνα!

  Και στον περήφανο πατέρα εύχομαι να τον καμαρώνει δίπλα του τα επόμενα χρόνια να του κάνει μαθήματα κώδικα! 😀

 5. Pingback: Στον ύπνο μου… | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.