Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Update για το νηπιαγωγείο

Μετά από τόσο καιρό έχω να πω τα εξής:

Παράπονα έκανα στην κυρία, όπου η εξήγηση ήταν “μα αφού δεν κάθονται να χαλαρώσουν, τι να κάνω, τους βάζω λίγη τηλεόραση”. Μετά έκανα παράπονα στην διευθύντρια που μου είπε πως δεν είχε ιδέα και πως θα της μιλούσε.

Μετά από αυτό πράγματι για λίγο καιρό δεν βλέπανε τηλεόραση. Αλλά έγιναν και άλλα διάφορα που μαρτυρούσαν πως η κυρία αυτή δεν έχει καμία πειθαρχία στα παιδιά και την κάνουνε ό,τι θέλουνε. Και είναι πράγματα από λίγο πολύ απλά, όπως το να δίνει στην Ιωάννα να τρώει ψωμί από άλλα παιδιά όταν βάζει τα ψευτοκλάματα γιατί δεν της αρέσουν οι φακές της μέχρι άκρως επικίνδυνα, όπως το να αφήνει τα παιδιά να σκαρφαλώνουν πάνω στα θρανία και να κάνουν τσουλήθρα με το κεφάλι.

Έχω κάνει άλλες δύο φορές παράπονο από τότε και έχω ακούσει και αρκετές ακόμα μαμάδες να παραπονιούνται. Η άλλη κυρία δεν μπορεί να κάνει τίποτα. Είναι και αυτή σε δύσκολη θέση. Η εν λόγω “νηπιαγωγός” παρότι έχει σπουδάσει νηπιαγωγός έχει θητεύσει ως καθηγήτρια γαλλικών σε γυμνάσιο. Είναι πρώτη φορά που δουλεύει σε νηπιαγωγείο (και τα έχει βρει σκούρα). Η διευθύντρια όπως είπα είναι σε δύσκολη θέση. Της κάνει τις παρατηρήσεις αλλά δεν μπορεί να κάνει και πολλά ακόμα. Ρώτησα αν μπορούμε να το πάμε πιο ψηλά το ζήτημα, αλλά μου είπαν πως δεν θα βγει τίποτα γιατί α)δεν δίνουν σημασία, β)υποστηρίζουν τους συναδέλφους, γ)δεν υπάρχει κανένα πρόγραμμα για τα νήπια και τίποτα που να ορίζει το τι πρέπει και τι δεν πρέπει να κάνουν και δ)γιατί δεν υπάρχουν νηπιαγωγοί για να πάρουν τη θέση της και έτσι η εναλακτική θα είναι να κλείσει ως ολοήμερο.

Έτσι λοιπόν δεν ξέρω τι να κάνω. Η διευθύντρια όταν της είπαμε πως σκεφτόμαστε να πάρουμε την Ιωάννα από εκεί, μας παρακάλεσε να περιμένουμε λίγο. Δεν ξέρω αν μπορεί να αλλάξει τίποτα, γιατί ακόμα και να θέλει πλέον η κυρία να επιβληθεί, είναι πιστεύω αργά.

Θα δείξει.

3 thoughts on “Update για το νηπιαγωγείο

 1. grt

  υπαρχει αναλυτικο προγραμμα του νηπιαγωγειου που οριζει τι πρεπει να γινεται

  και γενικοτερα οι εκπαιδευτικοι στοχοι του νηπιαγωγειου ειναι συγκεκριμενοι και επιστημονικα καθορισμενοι

  το νηπιαγωγειο δεν ειναι baby-parking: να τα ταισουμε, να τα απασχολησουμε οπως οπως, ναρθει η μανα τους να τα παρει!

  σας φρεναρει προφανως η “διευθυντρια” (τυπικη και οχι ουσιαστικη θεση, μην σας ψαρωνει) για να μην πατε παραπανω, η σχολικη συμβουλος ομως του νηπιαγωγειου θα μπoρουσε να βοηθησει (και σημασια δινουν και ενδιαφερονται να παει καλα ο θεσμος του ολοημερου και τις συναδελφους υποστηριζουν: επιστημονικα φυσικα και οχι κουκουλωνοντας οπως υποννοει η “διευθυντρια”)

  -> “διευθυντρια” στο νηπιαγωγειο σημαινει διεκπεραιωτης της γραφειοκρατειας! 😉

  grt 🙂

 2. Natalia

  Όταν αντιμετώπισα ανάλογα προβλήματα στο νηπιαγωγείο δεν με κράτησε στο τέλος τίποτα. Γίνονταν κι άλλα πράγματα που έβαζαν τη ζωή των παιδιών σε κίνδυνο.
  Μια και σε μας δεν υπάρχει σχολική σύμβουλος, πήγα στην Πρωτοβάθμια, ενημέρωσα, προειδοποίησα μέχρι που απείλησα κι έγινε τελικά ένα συμμάζεμα.
  Μην το αφήνεις, αφού έτσι κι αλλιώς σκοπεύεις να την πάρεις από εκεί, πάλεψέ το, μέχρι τέλους.

  Εύχομαι τα καλύτερα!

 3. Στέλλα Post author

  Όλα αυτά που ανέφερα δεν μου τα είπε η διευθύντρια, αλλά μια άλλη φίλη νηπιαγωγός, η οποία έχει και γνωστούς στην Πρωτοβάθμια και στην οποία έλεγα τα προβλήματά μας μπας και έχει λύση.
  Η διευθύντρια είναι και η πρωινή νηπιαγωγός της Ιωάννας από την οποία μέχρι στιγμής δεν έχω παράπονο.
  Όσο για σχολικό σύμβουλο ούτε που έχω ακούσει τον όρο. Πάντως σκοπεύω να μιλήσω και με άλλους γονείς και να πάμε στην Πρωτοβάθμια και το πολύ πολυ να μη γίνει τίποτα. Τουλάχιστον θα έχω προσπαθήσει.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.