Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η καλή μου Ιωάννα

Δεν γίνεται να λέμε μόνο τα άσχημα έτσι; Το κορίτσι μου μπορεί να μας παιδεύει με το να είναι στον κόσμο της όσον αφορά τις υποχρεώσεις της, αλλά μας δίνει και πολλούς πολλούς λόγους για να είμαστε περήφανοι!

1. Η χορτοφάγος χασάπισσα

Πρόσφατα ο πεθερός μου μας έφερε έναν γάλο (όχι από τη Γαλλία, γαλοπούλα εννοώ να εξηγούμαστε! ). Ήταν σφαγμένος και ξεπουπουλιασμένος, αλλά μέχρι εκεί. Ήταν ένας ολόκληρος γάλος, γύρω στα 7 κιλά και έπρεπε εγώ να τον καθαρίσω και να τον κόψω κομμάτια για να μπει σε μερίδες στην κατάψυξη… Τον βάλαμε λοιπόν πάνω στη σανίδα μας, πήρα και όλα μου τα μαχαίρια και ξεκίνησα το τεμάχισμα! Γενικά έχω μια αγάπη στα μαχαίρια και μου αρέσει να κόβω, αν και βέβαια το να έχω να κάνω με αίματα, συκώτια κλπ δεν είναι η καλύτερή μου. Εκεί λοιπόν που έκοβα, να’ σου και η Ιωάννα. Έμεινε για λίγο να με κοιτάει και μετά πήρε ένα μαχαίρι (αφού με ρώτησε πρώτα) για να κόψει και εκείνη! Επειδή δε γινόταν να φιλετιάσει τη γαλοπούλα, της έδωσα άλλη ασχολία. Της έδινα τα σωθικά, καρδιές, νεφρά, πνευμόνια κλπ να τα επεξεργαστεί. Τα έπαιρνε, τα ζούλαγε, τους έκοβε κομμάτια να δει πως είναι μέσα, τα περιεργαζόταν και λέγαμε για το κάθε όργανο τι είναι (μακάρι να είχα περισσότερες γνώσεις κιόλας να της πω και περισσότερα). Σε κάποια φάση μου είπε “μαμά, κάνουμε και μάθημα τώρα έτσι; “.  Δεν σιχαινόταν καθόλου, τα έπιανε όλα χωρίς καν να πεταρίζει το μάτι της και φυσικά έκοβε τα πάντα με χαρά! Μου είπε “μήπως να γίνει μάγειρας αφού μου αρέσει τόσο να κόβω; ” και της είπα πως μάλλον πρέπει να γίνει χασάπης! Θα είναι ο πρώτος χορτοφάγος χασάπης! (η Ιωάννα δεν τα πάει και πολύ καλά με το κρέας, μόνο παϊδάκια, προσούτο και παστουρμά της αρέσει να τρώει!!! ) Ενθουσιάστηκε μπορώ να πω. Όταν όμως αργότερα της πρότεινα να γίνει χειρουργός, δεν της άρεσε καθόλου η ιδέα. Χασάπης καλύτερα!

2. Το μικρόφωνό μου

Στην κοπή της πίτας δεν είχαμε μικρόφωνο. Κανένα πρόβλημα, γιατί είχαμε την Ιωάννα! Έκατσε δίπλα μου και ό,τι έλεγα εγώ, το επαναλάμβανε εκείνη με την απίστευτα δυνατή φωνή της! Σας πληροφορώ πως την άκουγαν όλοι!

3. Fundraiser

Στην κοπή της πίτας είχαμε και έναν κουμπαρά από τα Παιδικά Χωριά SOS. Τον είχαμε βάλει ακριβώς στην είσοδο, δίπλα από τα ταμπελάκια που έπαιρνε ο καθένας με το όνομά τους. Η ώρα είχε περάσει και ο κουμπαράς είχε μαζέψει μόνο 2 πεντάευρα.  Οπότε της ανέθεσα μια πολύ σοβαρή δουλειά. Να πάρει τον κουμπαρά και να πάει σε όλους να ζητήσει χρήματα. Δε μάσησε καθόλου! Βούτηξε το σπιτάκι και πήγε σε όλους και ζήταγε με θάρρος (και λίγο θράσος θα έλεγα) να βάλουν χρήματα. Στο τέλος ήρθε και σε μένα και τον έχωσε μπροστά μου και μου είπε “εσύ μαμά έβαλες;;;”. Εμ τι εγώ θα τη γλυτώσω;;; Δεν ξέρω ακόμα ακριβώς πόσα μάζεψε, θα το μάθω σύντομα όμως. Πάντως όσα και αν μαζέψαμε τα χρωστάμε στην Ιωάννα!

4. Η Φωτογράφος

Στην πίτα κέρδισε και το φλουρί (ένα από τα φλουριά μάλλον). Ήταν όμως πάρα πολύ τυχερή και διάλεξε το πιο ακριβό δώρο: μια φωτογραφική μηχανή! Φυσικά ξεκίνησε να τη χρησιμοποιεί άμεσα και έβγαλε όλους όσοι ήταν στην πίτα φωτογραφία. Και μάλιστα είχε άποψη και τους έστηνε κιόλας! “Όχι εδώ γιατί είναι το φως από πίσω”, “κάντε το μπουκάλι πιο πέρα εμποδίζει”, “όχι αυτή δε βγήκε καλή, καθίστε να σας ξανατραβήξω” και άλλα τέτοια. Να υπενθυμίσω πως η Ιωάννα δεν γνώριζε σχεδόν κανέναν από αυτούς! Αλλά αφού είναι μέλη των Συνταγών της Παρέας, είναι και φίλοι μας, σωστά; Από την Κυριακή δεν την έχει αφήσει από τα χέρια της, έχει μάθει όλα τα κουμπάκια της, αλλάζει  τα προγράμματα ανάλογα με το αν τραβάει σε εσωτερικούς χώρους, φαγητό, με κόντρα ήλιο κλπ και έχει ξεπεράσει ήδη τις 350 φωτογραφίες!

 

Δεν υπήρξε άνθρωπος στην κοπή της πίτας που να μη μου παινέσει την Ιωάννα. Άκουσα ένα σωρό καλά λόγια! Και τα μεταφέρω εδώ για να θυμάμαι κι εγώ κάθε φορά που με βγάζει από τα ρούχα μου πως είμαι πολύ περήφανη για αυτό το κορίτσι και την ανεξρτησία της και το “μέσα σε όλα” της και το “δε μασάω πουθενά” της και βεβαίως την καλλιτεχνική της φύση.

2 thoughts on “Η καλή μου Ιωάννα

  1. Θανάσης

    Σουπερ Ιωαννα! Σε λιγα χρονια δεν θα την προφταινετε! 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.