Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το κρεβάτι της Ιωάννας

Όταν φτιάξαμε το δωμάτιο της Ιωάννας το καλοκαίρι, είχαμε κάνει μια βόλτα από το ΙΚΕΑ και είχαμε αγοράσει μια βιβλιοθήκη και ένα έπιπλο – συρταριέρα για τα παιχνίδια της. Επειδή το δωμάτιο δεν είναι μεγάλο, θέλαμε και το κρεβάτι/σοφίτα που είχε, που είναι πάνω το κρεβάτι και από κάτω το γραφείο. Έτσι εξοικονομείς πάρα πολύ χώρο και ένα μικρό δωμάτιο χωράει τα πάντα. το κρεβάτι αυτό λοιπόν δεν το είχαν. Όταν ρώτησα πότε θα το φέρουν, η κοπέλα εκεί μου είπε πως δεν ξέρει, πως είχαν καινούριο προμηθευτή και έτσι δεν πίστευε πως θα έπαιρνε πολύ χρόνο. Έτσι πήραμε τα υπόλοιπα έπιπλα και είπαμε θα περιμένουμε για το κρεβάτι. Μέχρι να έρθει, είχαμε βάλει το στρώμα στο πάτωμα (που λόγω ενδοδαπέδιας δεν είναι κρύο) και, μια που δεν είχε γραφείο, διάβαζε κάτω μαζί μας.

Οι μήνες πέρναγαν, τσεκάραμε το σάιτ του ΙΚΕΑ κάθε εβδομάδα, αλλά κρεβάτι τίποτα. Για να πω την αλήθεια κοίταξα και σε πολλά ακόμα μαγαζιά που είχαν αντίστοιχα κρεβάτια, αλλά οι τιμές ήταν εξαιρετικά απαγορευτικές. Κάτω από χίλια ευρώ δεν έβρισκες κάτι (και λέω και λίγα). Επίσης είχα ψάξει στα σάιτ του ΙΚΕΑ στο εξωτερικό και είδα πως όχι μόνο το είχαν το κρεβάτι, αλλά το είχαν σε πολύ μικρότερη τιμή! Σκέφτηκα ακόμα και να το φέρω από το εξωτερικό, αλλά δυστυχώς τα πακέτα είναι μεγάλα και βαριά και η μεταφορά τους θα κόστιζε πιο πολύ από το ίδιο το κρεβάτι. Ρωτήσαμε και έναν σιδερά εδώ πόσο θα του κόστιζε να μας το φτιάξει το κρεβάτι αυτό, αλλά και πάλι μιλούσε για τουλάχιστον τριπλάσιο κόστος. Έτσι συνεχίσαμε να περιμένουμε… Σε κάποια φάση όμως βαρέθηκα να περιμένω έτσι και αποφάσισα να επικοινωνήσω μαζί τους, μήπως και είχαν να μου πουν κάτι νεώτερο. Τους έστειλα μαιλ και μπορώ να πω πως η ανταπόκριση ήταν άμεση. Είμαι πολύ ευχαριστημένη δηλαδή από αυτό. Μου πρότειναν διάφορες λύσεις που δυστυχώς δεν μου έκαναν και τέλος μου είπαν πως δεν κάνουν κρατήσεις γενικώς, αλλά στην περίπτωση αυτή θα έκαναν μια εξαίρεση και θα με ειδοποιούσαν μόλις είχε έρθει το κρεβάτι. Μιλήσαμε και τηλεφωνικά, ό,τι μπορούσαν έκαναν.

Αυτό έγινε τον Γενάρη. Αυτή τη βδομάδα με πήραν τηλέφωνο πως το κρεβάτι έχει έρθει, υπάρχει ακόμα η κράτηση και να πάω να το παραλάβω! Έστειλα λοιπόν τον μπαμπά μου να πάει να το πάρει και να μας το στείλει. Όταν έφτασε εκεί ταλαιπωρήθηκε αρκετά γιατί η υπάλληλος που ήταν εκεί του είπε πως δεν γίνονται κρατήσεις στο ΙΚΕΑ και δεν γνωρίζει τίποτα. Μια ώρα προσπαθούσαν να βγάλουν άκρη… Δεν ξέρω τι ακριβώς αισθήματα έχω ως προς την εξυπηρέτησή τους λοιπόν. Στην αρχή ήμουν πολύ εκνευρισμένη γιατί μου φαινόταν πολύ χάλια το να περιμένω για ένα προϊόν τους τόσο καιρό, να υπάρχει στο εξωτερικό (εκείνοι δεν είχαν πρόβλημα με τον προμηθευτή δηλαδή; ), να πρέπει να το πληρώσω και γύρω στα 100 ευρώ παραπάνω απ’ ό,τι θα το πληρώσει άλλος Ευρωπαίος! Το ποσό είναι πολύ μεγάλο νομίζω, ακόμα και αν συμπεριλάβουμε κόστη μεταφοράς. Μετά έφτιαξε λίγο με την καλή εξυπηρέτηση και μετά ξαναχάλασε με αυτό που έγινε με τον πατέρα μου. Συν ότι τώρα που ήρθε το κρεβάτι, δεν έχουν το γραφείο που μπαίνει σε αυτό…. Τέλος πάντων.

Update: επικοινώνησαν μαζί μου από το ΙΚΕΑ μετά από μερικές μέρες για να δουν αν θα πάρω εντέλει το κρεβάτι… Τους εξήγησα τι έγινε και μου είπαν πως μάλλον δεν είχε καταλάβει καλά ο πατέρας μου και πήγε στην εξυπηρέτηση στις κρεβατοκάμαρες και όχι τη γενική κάτω και γι αυτό έγινε το μπέρδεμα, πράγμα πολύ πιθανό. Αλλά τέλος καλό, όλα καλά…

Εγώ χωράω όρθια κάτω από το κρεβάτι πάντως!

Ήρθε λοιπόν σήμερα το κρεβάτι και το στήσαμε! Η Ιωάννα φυσικά έχει μεγάλη χαρά! Στο στήσιμο δεν είχαμε δυσκολία (αν εξαιρεσουμε ένα κομμάτι βίδας που θα μείνει για πάντα χαμένο μέσα στην μια τραβέρσα…). Το δωμάτιο έχει πλέον χώρο και για το γραφείο, της στρώσαμε το κρεβάτι, ανεβάσαμε τις κούκλες της, το φωτάκι της, όλα είναι έτοιμα! Για να πω την αλήθεια δε μου φαίνεται και πολύ σταθερό, αλλά μπορεί να είναι και η ιδέα μου (ή η μικρή ελάχιστη υψοφοβία που έχω…)

Τώρα μένει να πάρουμε και το γραφείο. Απ’ ό,τι είδα δεν υπάρχει στην Αθήνα, αλλά το έχουν σε Θεσσαλονίκη, Γιάννενα και Θεσσαλία. Εκτός και αν κάνουμε μια κατασκευή μόνοι μας… Θα δείξει!

Update: εντέλει το φτιάξαμε μόνοι μας!

 

4 thoughts on “Το κρεβάτι της Ιωάννας

 1. theano ka

  Υπέροχα χρώματα έχει το δωμάτιο.Εμένα πάντα μου άρεσε η ιδέα της κουκέτας. Αλλά έτσι όπως το βλέπω μου φαίνεται ότι είναι τόοοοοσο ψηλά!!!!
  Αχ την έχω και εγώ την υψοφοβία μου!
  Καλημέρα καλό Σ/Κ….

 2. Στέλλα Post author

  Είναι πράγματι πάααρα πολύ ψηλά! Εγώ στέκομαι όρθια από κάτω χωρίς πρόβλημα. Αυτό είναι φυσικά γιατί θα μπει γραφείο από κάτω και πρέπει να έχει χώρο. Όταν μπει και αυτό θα δείξει ακόμα πιο ωραία 🙂
  Ευτυχώς τα μικρά δεν έχουν πρόβλημα με τα… ψηλά! Ίσα ίσα που γίνεται μια ωραία φωλίτσα. Το μεγάλο πρόβλημα θα είναι όταν θα αλλάζουμε σεντόνια φυσικά χαχαχαα!

 3. Pingback: Το κρεβάτι της Ιωάννας – η συνέχεια | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

 4. Pingback: Το μπλε δωμάτιο – Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.