Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το χρώμα της μαγείας

Βιβλίο φάνταζυ του Τέρυ Πράτσετ.

Ό,τι και να πω είναι λίγο. Όποιος φίλος του sff δεν έχει διαβάσει Πράτσετ να τρέξει να το κάνει. Ο τύπος είναι φοβερός, διακωμωδεί όλους και όλα. Τίποτα δεν αφήνει όρθιο!

Το είχα ξαναδιαβάσει φυσικά το βιβλίο (τουλάχιστον 2 φορές ακόμα), αλλά ήθελα κάτι που να μου αρέσει να διαβάσω και πήρα αυτό. Και καλά έκανα δηλαδή, γιατί δεν γίνεται να μη γελάσεις όταν διαβάζεις για το Χάρο (την απόλυτη κορυφή στους χαρακτήρες του Πράτσετ) τον άχρηστο Ανεμοβρόχη, τον αφελή Δίανθο και το άγριο μπαούλο!

Το βιβλίο έχει και συνέχεια στο “Το φως της φαντασίας”, το οποίο και διαβάζω αυτή τη στιγμή.

Για περισσότερες λεπτομέρειες και απόψεις στις Κριτικές φυσικά.

One thought on “Το χρώμα της μαγείας

  1. Sophia

    Μα, πράγματι είναι καταπληκτικά!!!! Εγώ έχω διαβάσει στα ελληνικά μόνο αυτά όταν πρωτοκυκλοφόρησανκαι μετά μεταπήδησα στο πλήρες σετ στα αγγλικά!! Άσε που δυσκολεύομαι να σκεφτώ ποιοί είναι οι αγαπημένοι μου χαρακτήρες! Με τον Δίανθο (καταπληκτική η μετάφραση πρέπει να πω…) είχα ρίξει τρελά γέλια καθώς και τον Rincewind, δεν συζητώ τα καταπληκτικά κείμενα για το Unseen University, το Luggage, τον Hex (κατά τον Hal), τον κορυφαίο Librarian, για να μην μιλήσω για τον Carrot, και όλους τους άλλους!!! Εκεί που είχα γελάσει πολύ ήταν στα Wyrd Siters, Equal Rites, Moving Pictures, Pyramids και ένα σωρό άλλα!!! Δυστυχώς εδώ τα έχω μόνο σε ψηφιακή μορφή, τα βιβλία είναι το κλασσικό μου δώρο στην αδερφή μου και τώρα που το σκέφτομαι, στο ταξίδι για Θεσσσαλονίκη, μήπως να τα ακούω σε audio? Μουαχαχαχαχα!!! Δεν ξέρω αν μπορώ να οδηγώ και να ξεκαρδίζομαι ταυτόχρονα στα γέλια!!!
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.