Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διάφορες κατασκευές

Θέλω να γράψω για το πως περάσαμε το Πάσχα μας, αλλά δε μου βγαίνει. Να γράψω για το πως φάγαμε και διασκεδάσαμε ενώ πέθανε ο παππούς; Να γράψω για την κηδεία και τις εντυπώσεις μου; Ακόμα τουλάχιστον δε θέλω να γράψω τίποτα.

Αποφάσισα λοιπόν να γράψω για τις κατασκευές που έχουμε κάνει τον τελευταίο καιρό. Έχω φτιάξει διάφορα πραγματάκια για τα οποία είμαι περήφανη και θα σας τα παρουσιάσω:

1. Κοχύλι – κολιέ

Μου ζήτησε η Ιωάννα να της φτιάξω ένα κολιέ που να είναι κοχύλι και να έχει μέσα έναν πράσινο βόλο που τον κάνει μαργαριτάρι. Αυτό γιατί στο σχολείο παίζανε τις Pichi pichi pitch, κάτι γοργόνες που φοράνε τέτοια κολιέ και παίρνουν δυνάμεις από τα μαργαριτάρια τους (αν κατάλαβα καλά). Έτσι λοιπόν κι εγώ πήρα ένα από τα κοχύλια που είχαμε βρει στη θάλασσα, έβαλα στην ένωση μια κορδελίτσα (από μέσα) έτσι ώστε να ανοίγει αλλά να μην διαλύεται και μετά εμπνεύστηκα το πως θα γίνει κολιέ, κυρίως βλέποντας το τι υλικά είχα γύρω μου.

Το κούμπωμα έγινε με αυτό που κλείνει το τάβλι, λίγο μαύρο σύρμα και έναν κρίκο!

Ανοίγει και μέσα χωράει και ο βόλος!

Έτοιμο το κολιεδάκι

Νομίζω πως ανταποκρίθηκα πλήρως στις προϋποθέσεις που μου είχε θέσει η Ιωάννα! Μόνο που όπως είδα μετά, το κολιέ στη σειρά ανοίγει ανάποδα από αυτό που έκανα εγώ, αλλά νομίζω μικρό το κακό…

 

2. Βάση για κολιέ, δαχτυλίδια, βραχιολάκια, λαστιχάκια κλπ

Για μια ακόμα φορά, χρησιμοποίησα υλικά που είχα μαζέψει στη θάλασσα. Κοχύλια και ξυλάκια. Και έφτιαξα αυτό το σταντ για να κρεμάει κανείς λαστιχάκια για μαλλιά, βραχιόλια, δαχτυλίδια κλπ. Το έκανα δώρο σε φίλη που είχε γενέθλια! Μου άρεσε πολύ και την επόμενη φορά που θα πάμε στην παραλία θα κοιτάω τα ξυλαράκια με… άλλο μάτι!

Και αυτό ήταν έμπνευση της στιγμής...

3. Θήκη για μολύβια, στυλό και λοιπά γραφείου

Το γραφείο της Ιωάννας είναι πλέον στημένο και σκεφτόμουν πως θέλει κάτι να βάζει τα στυλό της μέσα. Ε, και για να πω την αλήθεια, είχα όρεξη για κατασκευή. Οπότε πήρα ό,τι βρήκα γύρω μου, κάτι πλαστικά βαζάκια, κάτι πλαστικά δοχεία από ζαχαροπλαστείο, ένα κουτί για χαρτάκια που είχε ήδη η Ιωάννα και ρολό από χαρτί υγείας και… δημιούργησα!

Φυσικά ροζ και λευκό, να ταιριάζει με το δωμάτιό της!

Και ένα ασορτί βαζάκι

Μας έχει πιάσει κατασκευομανία (εμένα και την Ιωάννα δηλαδή), οπότε σε λίγο καιρό θα έχω και καινούριες κατασκευές να σας δείξω!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.