Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Εδώ οι καλές ιδέες!

Τις τελευταίες μέρες έχω δει μια τεράστια αλλαγή στην Ιωάννα. Θυμάμαι όταν ήταν πιο μικρά τα παιδιά  που ξαφνικά, μέσα από τις κουβέντες τους, καταλάβαινες πως έχουν αλλάξει επίπεδο, έχουν γίνει τόσα κλικ μέσα στον εγκέφαλό τους που σχεδόν τα άκουγες να δουλεύουν! Είχα καιρό να παρατηρήσω τόσο δραστική αλλάγή λοιπόν.

Εδώ και καμιά βδομάδα, η Ιωάννα έχει αρχίσει τις ερωτήσεις. Πολλές ερωτήσεις. Συνέχεια. Μέχρι τώρα ο Γιώργος έκανε τις ερωτήσεις και η Ιωάννα απλώς άκουγε και μάθαινε από εκεί. Σπάνια όμως ρώταγε κάτι η ίδια. Πλέον δεν έχει σταματημό. Αναρωτιέται για τα πάντα.

Για παράδειγμα αναρωτήθηκε το εξής:

“Μαμά, εσείς ξέρω τι κάνετε όταν μαζεύεστε με την παρέα σας. Παίζεται επιτραπέζια παιχνίδια και μπιρίμπα. Όμως οι άλλοι μεγάλοι, τι κάνουν;” Ξέρει το παιδί πως δεν παίζουν συνήθως οι μεγάλοι. Ούτε στα μπαρ πηγαίνουν (κατά την Ιωάννα έτσι; τα μπαρ λέει είναι για τους νεαρούς, όχι για την ηλικία μας). Τι στο καλό κάνουν λοιπόν;;;;

Επίσης αναρωτήθηκε ποιός πρωτοέφτιαξε το ίντερνετ, το γκουγκλ κλπ, τι σημαίνει “παίρνω δάνειο”…

Κυρίως όμως αναρωτιέται για επαγγελματο-οικονομικά θέματα! Σκέφτεται συνεχώς τι επάγγελμα θα κάνει, όχι όταν μεγαλώσει, αλλά τώρα. Άμεσα! Και πολύ δυσφορεί που της λέμε πως κανονικά είναι παράνομο και τα παιδιά δεν επιτρέπεται να δουλεύουν. “Ούτε όταν θέλουν;;;;”

Ήθελε να αγοράσει ψυγείο και να πουλάει παγωτά στη γειτονιά. Ήθελε επίσης να αγοράσει ένα ξενοδοχείο και να το διαχειρίζεται. Τέλος, επειδή τα χρήματα μάλλον δε τη φτάνουν και επίσης δεν επιτρέπεται να δουλέψει, αποφάσισε πως έχει πάρα πολύ καλές και πρωτότυπες ιδέες για δουλειές. Δεν πρέπει να πάνε χαμένες, άρα η καλύτερη δουλειά για αυτήν είναι να παίρνει συνεντεύξεις από άτομα που ψάχνουν για δουλειά, να το σκέφτεται και μετά να τους προτείνει πρωτότυπες ιδέες για έξυπνες επιχειρήσεις (για εκείνο το ξενοδοχείο που λέγαμε… αν ενδιαφέρεστε έχουμε ιδέες που θα πιάσουν σίγουρα! ). “Μαμά, οι άνθρωποι δεν σκέφτονται πρωτότυπα πράγματα. Προτιμάνε να επιλέγουν δουλειές που είναι σίγουρο πως θα βγάλουν χρήματα, παρά να δοκιμάζουν κάτι καινούριο. Εγώ όμως έχω πολύ πρωτότυπες ιδέες που είμαι σίγουρη πως θα βγάλουν λεφτά!”

Το σχέδιο λοιπόν που σκέφτηκε είναι πως θα κάνει αυτή όλη τη δουλειά, αλλά θα φαίνομαι εγώ μπροστά, γιατί εγώ επιτρέπεται να πληρωθώ. Και φυσικά μετά θα της δίνω τα χρήματα.

Εκτός από τις ερωτήσεις, βλέπω πως έχει γίνει και πιο ανεξάρτητη. Όχι ότι δεν ήταν. Πάντα ήταν ανεξάρτητη και δυναμική. Αλλά έχει μια διαφορά στην ποιότητα της ανεξαρτησίας, δεν ξέρω πως να το πω. Είναι πιο συνειδητοποιημένη ανεξαρτησία. Ξεκίνησε ποδόσφαιρο και ας είναι το μόνο κορίτσι που πάει, και ας την κοροϊδεύουν τα αγόρια της τάξης της. Αποφάσισε να κόψει τα μαλλιά της (“έλα μπαμπά, μη στεναχωριέσαι, για το καλοκαίρι είναι που θα ζεσταίνομαι, άλλωστε θα ξαναμεγαλώσουν!”)

Μεγαλώνουν τα μαλλιά, μεγαλώνει και το κοριτσάκι μου…

2 thoughts on “Εδώ οι καλές ιδέες!

  1. Θανάσης

    Θα συζηταμε επιχειρηματικες ιδεες το καλοκαιρι, το βλεπω! Μπραβο στην Ιωαννα με τα ρισκα της 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.