Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το φαγητό της εκδρομής

Σήμερα τα παιδιά μου πάνε ολοήμερη εκδρομή. Προχτές λοιπόν, εκεί που το συζητάγαμε, ξαφνικά έμαθα πως και τα δυο είχαν δηλώσει ότι δε θα φάνε μαζί με τους άλλους στην ταβέρνα, αλλά θα πάρουν φαγητό από το σπίτι. Το μενού της ταβέρνας είχε ψητό με πατάτες, και η μια δεν τρώει το ψητό, ο άλλος δεν τρώει τις πατάτες, οπότε κανείς δεν ενθουσιάστηκε προφανώς. Οπότε έπρεπε να βρούμε κάτι να φτιάξουμε που θα μπορούσαν να το πάρουν μαζί τους.

Η διαδικασία της επιλογής κράτησε κάμποση ώρα, αλλά στο τέλος καταλήξαμε σε μπιφτεκάκια. Σε μορφή χάμπουργκερ η Ιωάννα, με μια πιτούλα για σουβλάκι για τον Γιώργο. Έκατσα λοιπόν χτες και μαγείρευα όλο το απόγευμα, γιατί αποφάσισα να τους φτιάξω και μια λουκανικοπιτούλα να έχουν μαζί (και επίσης είχαμε κόψει μούρα και έπρεπε να γίνουν μαρμελάδα -άσχετο). Και επειδή είχα κέφια, αποφάσισα να τους τα στολίσω τα πιάτα τους. Ορίστε λοιπόν τι πήρε η Ιωάννα σήμερα στην εκδρομή της:

Χάμπουργκερ, λουκανικόπιτα, σαλάτα, φρούτο και χυμός

Η λουκανικόπιτα είναι αυτή εδώ. Το χυμό τον έβαλα στην κατάψυξη όλο το βράδυ, ώστε όταν θα είναι να τον πιούν, να έχει ξεπαγώσει και να είναι κρύος. Καλή ιδέα;

Και ο Γιώργος είχε μια από τα ίδια, μόνο που το δικό του μπιφτεκάκι ήταν έτσι:

Θα ήταν πιο... τερατώδες το δικό του μπιφτέκι....

Κάτι μου λέει πως δε θα ζηλεύουν καθόλου τα παιδιά που θα τρώνε το ψητό!!! Για το αντίθετο δεν παίρνω κι όρκο!

8 thoughts on “Το φαγητό της εκδρομής

 1. Pingback: Σήμερα το πρωί τα παιδιά πήγαν εκδρομή Τους… « hapiblog

 2. Ναυσικά

  Χαχαχαχαχα, έγιναν πολύ λαχταριστά! Τυχερά παιδιά!

 3. Αννα

  Πάντα στις εκδρομές είμαι υπερ “φαγητό απο το σπίτι”
  Οχι τόσο απο άποψη οικονομική. Απλά θυμάμαι τις δικές μας εκδρομές.
  Πέρυσι κανένα απο τα παιδιά της τάξης μου δεν έφαγε στην ταβέρνα. Φυσικά και δε το απαγόρευσα. Αλλά ε καλώς ή κακώς κάποια πράγματα μπορείς να τα περάσεις στα παιδιά…πολύ εύκολα.
  Οπότε αφου τους ειπα μπορείτε να φάτε αυτό στην ταβέρνα ή να κάνετε όλοι μαζί πικ νικ. Να φέρετε πετσετούλες , τα μπωλάκια σας , να τα βάλετε όλα στη μέση και να φάτε όλοι μαζί παρέα. Μπλα μπλα μπλα

  Και λέω μετά για πείτε τωρα για να σημειώσω “ποιος θα φάει στην ταβέρνα λοιπόν;”

  Και κανένα χέρι δεν σηκώθηκε.
  Το χαίρομαι γιατί κάθονται όλα μαζί παρέα και μοιράζονται φαγητά, γελάνε , μιλάνε…

  Τα δικά σας φαγητά τέλεια…Αν ήμουν δασκάλα τους θα ζήλευα και εγώ πολύ !!!

 4. Στέλλα Post author

  Tess ευχαριστούμε πολύ!

  Sophia σου έρχεται το τερατομπιφτέκι άμεσα!

  Ναυσικά είναι πράγματι λαχταριστά, δεν είναι; σίγουρα άξιζαν το χρόνο τους!

  Άννα το πόσο σπουδαία δασκάλα είσαι το έχω ξαναπεί 🙂 Φοβερή η προσέγγισή σου! Αν και δεν είναι και τόσο φοβερό το να φάνε έξω μαζί με τα υπόλοιπα παιδιά σε μια εκδρομή (το κυριότερο είναι το καθημερινό δεκατιανό -άλλη συζήτηση αυτή), είναι σαφώς καλύτερο το να έχουν φαγητό από το σπίτι τους. Από όλες τις απόψεις, καθώς είναι σίγουρα πιο υγιεινό, αλλά και σίγουρα πιο οικονομικό. Και σε πολλές περιπτώσεις και πιο νόστιμο! Τα παιδιά μου είπαν πως το φαγητό στην ταβέρνα δεν ήταν καλό (το είπαν τα άλλα παιδιά).
  Το να οργανώσεις ένα πικ νικ είναι η καλύτερη δυνατή λύση, καθώς και τρώνε όλα μαζί όπως θα κάνανε στην ταβέρνα (και καλύτερα) και θα μοιραστούν το φαγητό τους και σίγουρα θα έχουν μια καινούρια, ξεχωριστή εμπειρία, με το να απλώσουν όλα τα φαγητά κάτω και να τα μοιραστούν. Ποιός δε θα το προτιμούσε αυτό;;;

 5. Αννα

  Και εμένα η εμπειρία μου , μου έχει δείξει πως σε χώρους που περιμένουν πολλά παιδιά η ποιότητα του φαγητού είναι απαράδεκτη. Πέρυσι που οι δάσκαλοι φάγαμε στην ταβέρνα το φαγητό δεν ήταν ο,τι καλύτερο και έχω ακούσει και άλλα χειρότερα. Περνούσα απο τα τραπέζια των άλλων μαθητών ( γιατί οι δικοί μου δεν φάγανε εκει ) και έβλεπες και λίγο φαγητό , παγωμένο και η σαλάτα κομμένη ώρες πριν.

  Οπότε ναι και οικονομία και υγιεινό μα πάνω απο ολα πολλές όμορφες στιγμές που θα έχουν να θυμούνται. Ειδικά τα τελευταία χρόνια όταν ειδικά κάποιος έχει δυο παιδιά δεν μπορεί να δίνει + 15 ευρώ για το φαγητό τους. Με πολύ λιγότερα μπορείς να κάνεις μια χαρά φαγητό.
  Ε την ταβέρνα την επισκεφτήκαμε βέβαια για να πάρουμε παγωτό.

  Αχ πάει και η τελευταία Παρασκευή, πάει , πάει , πάει 😉

 6. Αννα

  Ε άμα ήμουν πάντως δασκάλα των παιδιών σου να ξέρεις πως δε θα γλίτωνες την παραγγελία και απο μένα 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.