Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Να πας με το ποδήλατο ρε

Σήμερα το πρωί βρέθηκα στο δημαρχείο της Καλαμάτας για δουλειά. Εκεί που ο υπάλληλος μου πρωτοκολλούσε την αίτηση μου, ακούμε φωνές από το διπλανό γραφείο. Χωρίς ιδιαίτερη προσπάθεια (φώναζε ο τύπος), ακούσαμε έναν από τους αντιδήμαρχους (που μόλις είχε φτάσει) ο οποίος ωρυόταν : “Που είναι οι κλητήρες, να τους πάρεις τηλέφωνο. Και την τροχαία να πάρεις τηλέφωνο” και “Το πρωί που έρχονται οι κλητήρες η πρώτη τους δουλειά να είναι αυτή, να φέρνουν την αστυνομία να τα μαζεύει” και “Θα πεθάνουμε εμείς δηλαδή. Θα πάθουμε εγκεφαλικό με τα αυτοκινητά τους”.

Από τα συμφραζόμενα καταλάβαμε ότι κάποιοι είχαν παρκάρει μπροστά στο δημαρχείο και είχαν κλείσει τις θέσεις των αντιδημάρχων. Ντροπή τους.

Βεβαίως είμαι σίγουρος ότι ο αντιδήμαρχος θα αρχίσει να ωρύεται ομοίως για να λυθεί και το δικό μου πρόβλημα όποιο και αν είναι αυτό. Και αισθάνομαι πραγματικά μια ανακούφιση που ο αντιδήμαρχος παίρνει τα προβλήματα του δήμου τόσο προσωπικά. Είμαι σίγουρος ότι αργότερα, που κάποιος θα παρκάρει μπροστά από την είσοδο του πάρκινγκ σε μία πολυκατοικία κάπου στην Καλαμάτα ο ίδιος αντιδήμαρχος θα φύγει από το γραφείο του, θα ξεπαρκάρει το αμάξι του, θα πάει με το αυτοκινητό του στο μέρος του προβλήματος και θα αρχίσει να ωρύεται. Θα βάλει και εκεί τους κλητήρες να καλέσουν την τροχαία. Και σίγουρα θα τους πει να κάνουν αυτό κάθε πρωί. Να πηγαίνουν στην πολυκατοικία κάθε πρωί, να βλέπουν άν είναι παρκαρισμένα παράνομα, και αν είναι να καλούν την τροχαία.

Γιατί βέβαια, για αυτό είναι οι κλητήρες του δήμου. Για να φροντίζουν να είναι ελεύθερες οι θέσεις τουν πάρκινγκ.

Να πας με το ποδήλατο ρε. Ώπως ήρθα και εγώ σήμερα το πρωί και δεν με ενόχλησε που είχε παρκάρει ο καθένας. Να δώσεις και το καλό παράδειγμα ρε. Το δημαρχείο είναι στο κέντρο της πόλης. Εσύ γιατί πήγες με το αυτοκινητό σου ρε? Άν εσύ δεν μπορείς να το καταλάβεις αυτό, πως θα το καταλάβουν οι δημότες σου ρε.

Ά στο γερο διάολο πρωινιάτικα…

3 thoughts on “Να πας με το ποδήλατο ρε

 1. παστα φλορα

  Εχεις απολυτο δικιο
  Αλλα σκευτηκες το τυχον λουμπαγκο η αλλη μονιμη παθηση που μπορει να εχει?
  Επισης η κοινονικη θεση που του στερει την ικανοτητα να κυκλοφορει με τετοιου ειδους μεσω, μηπως θεωρηθει ΠΕΖΩ?

 2. olio

  αυτα επρεπε να του τα πεις καταμουτρα εκεινη την στιγμη! τι νοημα εχουν οι εκ των υστερων γκρινιες;

  😉

 3. Koyan Post author

  Δεν κατάλαβες. Του το είπα. Όχι τόσο απότομα βέβαια όπως εδώ, λίγο πιο ήρεμα: “Ξέρετε, και εσείς θα έπρεπε να δίνετε το παράδειγμα και να μην έρχεστε στο κέντρο με το αυτοκίνητο”.
  Και μου απάντησε: “Δικό σου είναι το αυτοκίνητο?”
  “Όχι”
  “Τότε γιατί πετάγεσαι. Είναι παρκαρισμένος παράνομα” μου είπε φεύγοντας…

  Και τα ψιλοάκουσα και εγώ.
  Δεν έχει νόημα να προσπαθήσεις να μιλήσεις σε κάποιον που ωρύεται. Δεν καταλαβαίνει τι του λες.

  (Και ναι, εγώ είχα πάει με το ποδήλατό μου στο κέντρο).
  Τώρα, αν έχει νόημα που το γράφω εδώ δεν ξέρω, δεν περιμένω να γίνει κάτι επειδή το έγραψα εδώ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.