Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πανηγύρια

Να που κάναμε και την εκδρομούλα μας το Σάββατο. Αφορμή ήταν το πανηγύρι του Αγίου Χαραλάμπους στα Φιλιατρά, μπας και βρούμε καμιά κουρτίνα που δεν πήραμε στην Αθήνα. Κοντά ήταν, η πεθερά μου κράτησε τα παιδιά, συναντήσαμε εκεί και τη Σοφία, τι άλλο θέλαμε. Μετά λοιπόν την δίωρη περίπου περιπλάνησή μας στο πανηγύρι, βρείτε εδώ τα σοφά συμπεράσματά μου:
Οδηγός επιβίωσης και συμπεριφοράς στα πανηγύρια:

 1. Το πρώτο που πρέπει να θυμάσαι είναι ότι το πανηγύρι όλος ο κόσμος το έχει μαρκαρισμένο στο μυαλό του ως “το μέρος που θα ψωνίσει φτηνά τα πράγματα που οι κλέφτες μαγαζάτορες του πουλάνε πανάκριβα” και “εκεί που θα βρει σίγουρα τη μεγάλη ευκαιρία”. Αυτό είναι κάτι που οι πλανόδιοι πανηγυριώτες το εκμεταλλεύονται στο έπακρο και ανάμεσα σε αυτά που θα βρεις όντως πιο φτηνά, σου πουλάνε καθημερινά πράγματα πολύ πιο ακριβά από ό,τι θα τα βρεις στους “κλέφτες μαγαζάτορες”.
 2. Για τον από πάνω λόγο, το “ό,τι πάρεις ένα ευρώ” μεταλλάσεται εκεί σε “ό,τι πάρεις τρία ευρώ”.
 3. Καλό είναι να αποφεύγεις τις ώρες αιχμής, εκτός και αν πάντα ήθελες να νιώσεις πως αισθάνεται μια σαρδέλα μέσα στην κονσέρβα. Η καλύτερη ώρα είναι όταν ο κόσμος το έχει ρίξει στη μάσα, δηλαδή κάπου γύρω στη 1-3 το μεσημέρι. Μόνο τότε διακόπτει ο κόσμος την αναζήτηση της “μεγάλης ευκαιρίας”.
 4. Να πας προετοιμασμένος για το ενδεχόμενο να σου κλέψουν τσάντα και πορτοφόλι όσο εσύ αμέριμνος κοιτάς ταψιά και κουρτίνες. Εσωτερικές τσέπες και τσάντες “μπανάνα” θα σε σώσουν.
 5. Επίσης να πας προετοιμασμένος να ακούς άσματα υψηλού επιπέδου, με αποκορύφωμα το τελευταίο σουξέ με τους εμπνευσμένους στίχους “έχω πρόβλημα μεγάλο, δεν μου φτάνεις εσύ, θέλω και άλλον”….
 6. Να έχεις μαζί σου μια φωτογραφική μηχανή, γιατί κάποια από αυτά που βλέπεις είναι άξια αποθανατισμού (αν βέβαια προσπαθήσεις να βγάλεις την εκπληκτική κορνίζα/λάμπα με την έγχρωμη ζωγραφιά του χριστού που όχι μόνο ανάβει αλλά έχει και εφέ ντίσκο με λαμπάκια που αναβοσβήνουν μέσα, μπορεί και να την κάψεις τη φωτογραφική σου μηχανή…)
 7. Είναι πάντα καλύτερο να πηγαίνεις με παρέα, ώστε να θάβεις τα εκπληκτικού γούστου ρούχα με τις 30.000 πούλιες πάνω τους.
 8. Όσο λαχταριστά και αν σου φαίνονται τα λουκούμια / χαλβάδες / λουκουμάδες / καραμελωμένα φυστικάκια, είναι μάλλον καλύτερα να τα αποφύγεις, ειδικά το καλοκαίρι, γιατί κυκλοφορούν και μύγες, στις οποίες όλα αυτά φαίνονται εξίσου λαχταριστά.
 9. Με λίγο ψάξιμο, καλή θέληση και τύχη, μπορεί πράγματι να βρεις και καμιά καλή ευκαιρία.

Μέσα στα πράγματα που αξίζει να αγοράσεις από εκεί, είναι και οι κουρτίνες. Όταν πήγα σε μαγαζί να αγοράσω κουρτίνες, οι πιο φτηνές είχαν 19 ευρώ το μέτρο. Εδώ πήραμε ωραιότατες για το παιδικό δωμάτιο με 6. Και φυσικά αφού είχαμε και καλή παρέα, πήγαμε μεσημέρι και είχαμε και όρεξη, περάσαμε πολύ ωραία!

4 thoughts on “Πανηγύρια

 1. Sophia

  Είδες όμως που δεν είχε γουρουνοπούλες??? Ή τις είχαν πολύ καλά κρυμμένες και δεν τις πήρα είδηση? Πάντως, έπρεπε όντως να βγάλουμε καμιά φωτό, τουλάχιστον τα πιγκάλ αν όχι τις μπιρμπιλέ θρησκογραφίες. Που είπαμε είναι το επόμενο πανηγύρι? Γιατί μην ξεχνιόμαστε, δεν είπαμε την τελευταία μας λέξη για τις κουρτίνες!
  ;-D

 2. Laurel

  “Που είπαμε είναι το επόμενο πανηγύρι?”

  25η Μαρτίου στο Ναύπλιο (της Ευαγγελίστριας). Σας περιμένουμε!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.