Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το σχολικό πρόγραμμα

Ο Γιώργος φέτος έχει αποκτήσει μια πολύ μεγάλη αγάπη στη ζωγραφική. Κάποια στιγμή έφτασε να πει πως το νούμερο ένα αγαπημένο του μάθημα είναι τα Εικαστικά, ρίχνοντας τα Μαθηματικά στη δεύτερη (!!!) θέση. Βοηθάει βέβαια το γεγονός πως έχουν ένα πολύ καλό κύριο στα Εικαστικά, που τους μαθαίνει ένα σωρό πράγματα και στις έξτρα ώρες που κάνει ο Γιώργος τους μαθαίνει το Sketchup και γενικά ό,τι ενδιαφέρει το κάθε παιδί.

Έχει φτιάξει και έναν δικό του χαρακτήρα, έναν κύριο με μουστάκια που κρατάει μια ομπρέλα και χορεύει το Singing in the Rain. Ωραίος τύπος!

Προχτές είπαμε να φτιάξει το πρόγραμμα του σχολείου του καθαρά και όμορφα, ώστε να το βάλει πάνω από το γραφείο του να το βλέπει κάθε μέρα (ακόμα παλεύουμε με αυτή την οργάνωση… που θα πάει…). Αφού του έφτιαξα εγώ στηλες και γραμμές σε μια λευκή κόλλα, την πήρε να τη συμπληρώσει. Και ορίστε τι έφερε:

Πατήστε πάνω στην εικόνα να τη δείτε πιο μεγάλη.

Θα δείτε πως έχει βάλει τις ώρες του σχολείου, τις μετά το σχολείο (που κάνει όμως εκεί και πάλι), και τις δραστηριότητες εκτός σχολείου. Και κάθε μάθημα έχει και το εικονίδιό του! Η κάθε μέρα δε, έχει μια μεγάλη εικόνα που αναπαριστά το ιδιαίτερο κομμάτι της. Η Δευτέρα είναι μέρα που απλά έχει σχολείο, την Τρίτη έχει ECDL, την Τετάρτη έχει Κούμιτε στο Καράτε (δηλαδή πλακώνονται), την Πέμπτη έχει κλαρινέτο (μια από τις αγαπημένες μου εικόνες) και την Παρασκευή έχει Εικαστικά. Και εκεί μπορείτε να δείτε και τον μουστάκια με την ομπρέλα.

Είναι ίσως η μόνη φωτογραφία που έχω βάλει μεγάλη (πατάτε επάνω να τη δείτε πιο μεγάλη δηλαδή), γιατί νομίζω αξίζει να προσέξει κανείς τις λεπτομέρειες των εικονιδίων.
Τέλος πάντων, ως χαζομαμά μου άρεσε πολύ το πρόγραμμα αυτό!!!

8 thoughts on “Το σχολικό πρόγραμμα

  1. Θανάσης

    Ωραιοοοοος! Και εγω εμεινα στο κλαρινετο, αλλα και στον μουστακια 🙂
    XKCD XKCD XKCD !

  2. Vicky

    Υπέροχο!
    Αυτός ο τρόπος καταγραφής των μαθημάτων και των δραστηριοτήτων με τα μικρά σχεδιάκια δίπλα σε κάθε μάθημα δείχνει και οργανωτικό μυαλό και ξεκάθαρη σκέψη. Απορία: Είμαι περίεργη: Τι σημαίνουν οι σταυροί και οι τελίτσες;

  3. Στέλλα Post author

    Vicky για το οργανωτικό μυαλό έχω καποιες αμφιβολίες… Ή τουλάχιστον δεν έχει ακόμα εκδηλωθεί χαχαχαχαα. Όσο για τις τελίτσες και τους σταυρούς: στο σχολείο του το τμήμα του χωρίζεται στα δυο σε κάποια βασικά μαθήματα. Δηλαδή κάποια μαθήματα τα κάνουν όλοι μαζί ως Α Γυμνασίου και σε κάποια χωρίζονται σε Α1 και Α2. Στις τελίτσες χωρίζονται και στους σταυρούς είναι όλοι μαζί.

    Θα βρω την ορίτζιναλ ζωγραφιά του μουστάκια να σας την ανεβάσω 🙂

  4. Amalia

    Φανταστικό πρόγραμμα !!!! Εμένα μου αρέσει η εικόνα στο ΣΚ…..

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.