Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

TEDx Kalamata

Το TEDx Καλαμάτας ξεκινάει!Την Παρασκευή πραγματοποιήθηκε το πρώτο TEDx στην Καλαμάτα. Με μεγάλη χαρά μάθαμε για αυτή την κίνηση και ευτυχώς φροντίσαμε να πάρουμε σχετικά νωρίς τα εισιτήριά μας, γιατί το γεγονός εντέλει ήταν sold out! Δεν ξέρω τι λέει αυτό για τη γνώμη μου για την πόλη μας, αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν το περίμενα…

Το TEDx Καλαμάτας ξεκινάει!

Οι περισσότεροι ομιλητές ήταν πολύ αξιόλογοι, αλλά όπως και να έχει εμείς θα είχαμε πάει, γιατί είναι μια ιδέα και μια κίνηση που πρέπει να υποστηριχθεί και να συνεχιστεί.

Το ρητό που συνόδευε την πρωτοβουλία και την πρώτη αυτή εκδήλωση ήταν το “Φυτεύοντας το σπόρο”. 30 εθελοντές φύτεψαν το σπόρο του TED στην Καλαμάτα και η προσέλευση και το αποτέλεσμα έδειξαν πως ο σπόρος έπιασε και υπάρχουν πολλές ιδέες που ανθίζουν στην πόλη μας.

Ο Χρήστος Παπαδημητρίου κάνει την παρουσίασή του.

Παρακολουθήσαμε με μεγάλο ενδιαφέρον τις ομιλίες. Μπορεί να υπήρχε ένα άγχος απο κάποιους (άλλωστε είναι φυσικό όταν μιλάς για πρώτη φορα σε τόσο κοινό), ίσως κάποιες ομιλίες να μπορούσαν να έχουν γίνει λίγο καλύτερα, αλλά αυτό που έχει σημασία είναι πως όταν τελείωσε μείναμε με ένα υπέροχο συναίσθημα αισιοδοξίας, μια ελπίδα πως υπάρχει φως στο τούνελ, και τη σκέψη πως ίσως -ίσως- εφόσον υπάρχουν τέτοιοι άνθρωποι με ιδέες, αλλά κυρίως με μεράκι και πάθος, δεν ήταν και πολύ άκυρη η απόφασή μας να μη φύγουμε από τη χώρα.

Θα περιμένουμε με χαρά τη συνέχεια!

One thought on “TEDx Kalamata

  1. Pingback: Ένα γεμάτο Σαββατοκύριακο | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.