Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

7 βιβλία (;) αυτή τη φορά

Όσο δύσκολο μου ήταν να διαλέξω εφτά ταινίες, άλλο τόσο είναι να διαλέξω και εφτά βιβλία, που μου έβαλε η jojo. Εφτά από τα εκατοντάδες (χιλιάδες;;) που έχω διαβάσει μέχρι τώρα. Πιο εύκολο μου είναι να διαλέξω εφτά συγγραφείς. Πάμε:

Τζ. Ρ. Ρ. Τόλκιν. Χόμπιτ + Ο Άρχοντας των Δαχτυλιδιών. Από μικρή άκουγα τη μαμά μου να μιλάει για αυτά τα βιβλία, τα οποία στην Αμερική διδάσκονται στο σχολείο, και πάντα ήθελα να τα διαβάσω. Το Χόμπιτ το βρήκα τυχαία σε ένα βιβλιοπωλείο, παλιά έκδοση και το είχα πληρώσει και ελάχιστα (με την παλιά τιμή που είχε), ενώ την τριλογία μου την έκαναν δώρο κάτι χριστούγεννα που είχαν την ευγενή καλωσύνη να μου κάνουν δώρο έναν ολόκληρο πάκο από βιβλία. Ήταν από τα δώρα που θυμάμαι πιο έντονα. Γενικά αποφεύγαν τα βιβλία ως δώρο, γιατί “τα τελείωνα γρήγορα”…. Μετά από αυτά, έχω διαβάσει σχεδόν όσα έχουν μεταφραστεί στα ελληνικά (την αγγλική έκδοση την βρήκα κάπως δυσκολοδιάβαστη) και ένα άλλο αγαπημένο μου είναι “ο γεωργός ο Γίλης από το Χαμ” (που τώρα έχει επανεκδοθεί με άλλο τίτλο)
Ούρσουλα Λε Γκεν. Τη γνωριμία μαζί της την έκανα με το αριστερό χέρι του σκότους (το οποίο παραμένει από τα αγαπημένα μου). Και ως συγγραφέας επιστημονικής φαντασίας και φυσικά ως συγγραφέας φάνταζυ (το έπος της Γεωθάλασσας είναι κορυφαίο)

Άγκαθα Κρίστι. Δεν τα έχω διαβάσει όλα όλα, αλλά δεν μου έχουν ξεφύγει και πολλά. Μου αρέσει ιδιαίτερα να τα διαβάζω στις καλοκαιρινές διακοπές (και φυσικά από το αγγλικό κείμενο)

Καζαντζάκης. Ε, εδώ δεν χρειάζεται να πω και πολλά.

Μενέλαος Λουντέμης. Μπορεί να μην τον διαβάζω πια, αλλά στα εφηβικά μου χρόνια ξεκοκάλιζα όλα τα βιβλία του.

Octavia E Butler. Aπολύτως κορυφαίο το kindred. Δεν μπορούσα να το βγάλω από το μυαλό μου για εβδομάδες. Αλλά και τα υπόλοιπα δικά της που έχω διαβάσει είναι πολύ καλά.

Anne McCaffrey. Μπορεί να μην είναι άκρως ποιοτική, αλλά δεν μπορεί να λείψει από τη λίστα μου, γιατί νομίζω στη βιβλιοθήκη μου υπάρχουν καμιά πενηντάδα βιβλία της. Την αρχή την έκανα με το Dragonflight και δεν σταμάτησα να διαβάζω παρά μόνο όταν τελείωσα όλη τη σειρά του Περν, των Talent, των Brainships, του Crystal Singer και άλλα.
Φυσικά αισθάνομαι πως έχω αδικήσει πολλούς, όπως τον Ντάγκλας Ανταμς, τον Πάτρικ Ζίσκιντ, τον Τομ Ρόμπινς, τον Πίτερ Χάμιλτον κλπ κλπ κλπ (ψιλοέκλεψα τώρα), αλλά τι να κάνουμε.

Λοιπόν επειδή ψιλοβαρέθηκα να ψάχνω άλλα μπλογκ και ποιοί έχουν παίξει και ποιοί όχι, δεν θα δώσω πάσα σε κανέναν. Όποιος θέλει γράφει…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.