Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Εθνικός Κήπος

Λοιπόν κάναμε πάρα πολλά πράγματα αυτές τις 10 μέρες που δεν έχω γράψει. Πάσχα κλασικά στο χωριό, σούβλισμα κλασικά δύο φορές (να είναι ευχαριστημένα και τα δύο σόγια), φαϊ πολύ κλπ κλπ και μετά το κλασικό ταξιδάκι στην Αθήνα για να χαρούν και οι άλλοι παπούδες εγγονάκια.

Μία από τις βόλτες μας στην Αθήνα, ήταν στον Εθνικό Κήπο. Μετά μου είπαν πως παλαιότερα ο Εθνικός Κήπος ήταν σε μαύρα χάλια και όποιος είχε κάνει εκεί την βόλτα του είχε σιχτιριάσει. Εάν έχετε κι εσείς αυτή την εντύπωση, κάντε τον κόπο να πάτε μια βόλτα από εκεί, γιατί πλέον τα πράγματα δεν είναι έτσι.

Ο Εθνικός Κήπος είναι πολύ φροντισμένος, δεν είδα ούτε ένα σκουπιδάκι κάτω, όλα τα φυτά, δέντρα, λουλούδια ήταν περιποιημένα και υπήρχαν μέχρι και τουαλέτες σε διάφορα σημεία, εκ των οποίων αυτή στην παιδική χαρά τουλάχιστον (την οποία και επισκεφθήκαμε) ήταν καθαρή! Η λίμνη μόνο δεν είχε νερό, ούτε κυκλοφορούσαν πάπιες ελεύθερες εκεί γύρω. Φυσικά υπάρχουν τα ζώα στα κλουβιά, αν και περιορίζονται σε κότες κυρίως, πάπιες, παγώνια, κουνέλια κλπ Είδα και κάτι γαϊδούρια και αίγαγρους τα οποία καημένα ήταν σε μιαν ακρούλα ήσυχα (είμαι πολύ εναντίον αυτού του κλεισίματος. Καλά οι κότες, τα γαϊδουράκια τα καημένα τι τους φταίνε;; Για να μη μιλήσω για τα κατσικάκια που είμαι σίγουρη πως θα ήταν πολύ πιο ευτυχισμένα αν χοροπηδούσανε σε καμιά πλαγιά. Τέλος πάντων, πίσω στον Εθνικό Κήπο). Επίσης είδαμε μια λιμνούλα με πάρα πάρα πολλές χελωνίτσες.

100_0996.jpg

Τα παιδιά φυσικά ενθουσιάστηκαν με τη βόλτα αυτή μέσα στα δέντρα. Κάναν εξερευνήσεις, ταϊσαν τα περιστέρια, είδαν πανύψηλα δέντρα, ήπιαν νερό από τις διάφορες βρυσούλες και βέβαια παίξανε στην πραγματικά εκπληκτική παιδική χαρά. Αν έχετε παιδιά και μπορείτε, να πάτε οπωσδήποτε. Έχει παιχνίδια καινούρια μέσα που δεν τα έχω ξαναδεί, είναι φροντισμένη, καθαρή. Είμασταν τουλάχιστον 2 ώρες στην παιδική χαρά.

100_0959.jpg

Φυσικά μετά κάναμε και την κλασική βόλτα στο μνημείο του άγνωστου στρατιώτη και είδαμε και αλλαγή φρουράς.

Ο Εθνικός Κήπος είναι ένα στολίδι στην Αθήνα και μακάρι να υπήρχαν και άλλες τέτοιες πηγές καθαρού αέρα, ηρεμίας και χαράς μέσα σε αυτή την πόλη.

100_0972.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.