Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μπαμπά, δεν έχω καλό googlability, μπορείς να με βοηθήσεις?

Μικρό τσιτάτο: Κάπου πρόσφατα είχα διαβάσει ότι τα παιδιά χρειάζεται να μάθουν δύο γλώσσες: αγγλικά και κώδικα. Δεν θα βρείτε πιο φανατικό υποστηρικτή αυτού από εμένα (Ο Γιώργος έχει ήδη αρχίσει να μαθαίνει να γράφει κώδικα).
Θα το επεκτείνω λίγο, γιατί υπάρχει και τρίτο τόσο απαραίτητο. Googlability.

Ο Γιώργος εχτές μου ζήτησε βοήθεια, γιατί δεν μπορούσε να βρεί κάτι στο Google. Κατά τα λόγια του (την φράση την ξεσήκωσε από την Σοφία), δεν είχε Googlability.

Το σημαντικό πλέον, δεν είναι να ξέρεις άπειρες πληροφορίες, αλλά να μπορείς να σκεφτείς το ποιές πληροφορίες χρειάζεσαι, και να μπορείς να βρεις αυτές τις πληροφορίες. Googlability.

Μαμώ τo μαμημένο μας εκπαιδευτικό σύστημα. Αποστηθίστε παιδάκια γεωγραφία.

Από το Urban Dictionary:
1. googlability
1. The ability or capacity to search google, specifically having the network connectivity to the internet necessary to do so.
2. A term or phrase’s likelihood to give relevant results when used on the google search engine.

3 thoughts on “Μπαμπά, δεν έχω καλό googlability, μπορείς να με βοηθήσεις?

  1. Θανάσης

    Συμφωνω και επαυξανω!
    Τι μπλεκεις το σχολειο ομως, αφου ειναι τοοοοοοσο πισω. Δηλαδη εχει τοσα αλλα πραγματα να γινουν πρωτα (ξερω ξερω δεν ειναι δικαιολογια αυτο). Απο την αλλη σαν δεξιοτητα ισως ειναι πιο ευκολο να το μαθουμε στα παιδια, απο οτι ας πουμε κριτικη σκεψη (ετσι γενικα). Οχι οτι ειναι ευκολο. Δεν ξερω καν αν μπορω να το πω “δεξιοτητα”, χρειαζεται μια γενικοτερη παιδεια. Σταματω εδω με τις σκορπιες σκεψεις μου. 🙂

  2. jenny

    Συμφωνώ εν μέρει με αυτά που λες…Είμαι δασκάλα και από το πανεπιστήμιο μας μάθαιναν ότι πρεπει να μαθαίνουμε στους μαθητές πως να μαθαίνουν (η λεγόμενη μεταγνώση) και πως να αξιοποιούν τις ήδη υπάρχουσες γνώσεις τους. Ομως καποια πράγματα πρέπει να μαθαίνονται α-πέ-ξω…πχ γεωγραφία-προπαίδεια…τι να το κάνω να ξέρει κώδικα ή να ψάχνει επιτυχημένα στο google αν του λέω για την Κρήτη και ψάχνει στη βόρεια Ελλάδα…είναι πολύ μεγάλη συζήτηση και γω ακόμα ψάχνομαι…πάντως θαυμάζω τους ανθρώπους που έχουν μια γενικότερη παιδεία όπως γράφτηκε και παραπάνω…και ο υπολογιστής είναι καλός και να ξέρεις κάποια πραγματα σε περίπτωση που δεν υπάρχει κανενός είδος τεχνολογίας γύρω σου…φιλιά!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.