Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η Ιωάννα σχεδιάστρια μόδας

Η Ιωάννα είναι γενικώς πολύ καλή στο χειρισμό των δακτύλων της και μπορεί να εκτελέσει δουλειές που απαιτούν λεπτομέρεια με μεγάλη επιτυχία. Είναι γνωστή η αγάπη της στα ψαλίδια και το κόψιμο…. Τελευταία λοιπόν εχει βρει άλλη απασχόληση, το ράψιμο. Ξεκίνησε με ένα από αυτά τα καδράκια που υπάρχουν για να μαθαίνουν τα παιδιά ράψιμο, το οποίο δεν τελείωσε ποτέ όμως. Νομίζω ψιλοβαριέται τα πράγματα που απαιτούν πολύ χρόνο για να τελειώσουν. Μετά προχώρησε στο ράψιμο διαφόρων πραγμάτων που είχαν ξηλωθεί. Και απο εκεί προχώρησε στο ράψιμο ρούχων για τις κούκλες της. Παίρνει παλιά υφάσματα, κάλτσες που είναι μονές ή μικρές, παλιά καλσόν και σχεδιάζει και ράβει μπλούζες, φούστες και παντελόνια για τις κούκλες της!

Στην αρχή έκοβε τα κομμάτια και τα ράβαμε μαζί (ο,τι καταλάβαινα κι εγώ, δεν έχω ιδέα απο ράψιμο ρούχων). Τώρα όμως το κάνει εντελώς μόνη της. Χτες ήρθε με μια κουκλίτσα της που φόραγε κάτι ρούχα που δεν της άρεσαν και για αυτό της έφτιαξε καινούρια!

Τα ρούχα είναι από παλιές κάλτσες

Αυτό είναι το πρώτο κομμάτι της ιστορίας για την κούκλα αυτή. Εχει και συνέχεια.
Αφού της έφτιαξε τα ρούχα που ήθελε και την έκανε να φαίνεται κοριτσάκι πλέον, μια που πριν φόραγε κάτι γαλάζια που την έκαναν να μοιάζει με αγόρι, αποφάσισε να κατεβάσει ένα ωραίο κρεβατάκι που είχαμε ανεβάσει στο πατάρι και να την κάνει το παιδάκι της. Και ως παιδάκι της έπρεπε να έχει ένα όνομα. Μας έκανε λοιπόν μεγάλη εντύπωση το όνομα που διάλεξε. Αποφάσισε να την πει Ειρήνη, προς τιμήν της Ειρήνης Κουμαριανού, της ηθοποιού που έκανε την μια γιαγιά στο “παρά πέντε”.

Τη σειρά αυτή την είδε πρόσφατα και της άρεσε παρα πολύ. Οταν έφτασε στο τελευταίο επεισόδιο στο οποίο η γιαγιά πεθαίνει, είχε στεναχωρηθεί πολύ. Και είχε στεναχωρηθεί περισσότερο γιατί η ηθοποιός έχει πεθάνει και στην πραγματικότητα… Προφανώς είχε στεναχωρηθεί περισσότερο απ´ όσο είχαμε καταλάβει, αφού αποφάσισε να ονομάσει την κούκλα της έτσι. Με συγκίνησε πολύ αυτό…

Έτσι τώρα είμαι η “γιαγιά Στέλλα” (αν και της είπα πως αυτό το όνομα είναι πιασμένο…) και έχω να προσέχω την μικρή Ειρήνη για όσο η μαμά της είναι στο σχολείο!

2 thoughts on “Η Ιωάννα σχεδιάστρια μόδας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.