Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πλύσιμο χωρίς σαπούνι

Στο site του Nigel έπεσα τυχαία. Πουλάει οικολογικά προϊόντα. Το κοίταξα και βρήκα διάφορα ενδιαφέροντα πράγματα, αλλά αυτό που μου κίνησε το ενδιαφέρον ήταν τα προϊόντα που έχει για το πλυντήριο των ρούχων. Έχει λοιπόν αυτές τις eco balls τις οποίες βάζεις στο πλυντήριο αντί για απορυπαντικό. Περιέχουν κάτι μικρές μπαλίτσες μέσα από ορυκτά άλατα (mineral salts) τα οποία παράγουν ιονισμένο οξυγόνο, απομακρύνοντας έτσι τις βρωμιές. Δηλαδή δεν βάζεις καθόλου σαπούνι, μόνο αυτές τις τρεις “μπάλες”. Και το καλύτερο είναι πως κρατάνε για 1000 πλυσίματα.

Φυσικά δεν ήμουν καθόλου σίγουρη πως θα δούλευαν. Πολύ καλό για να είναι αληθινό, σκέφτηκα. Όμως είπαμε πως αξίζει τον κόπο. Κοστίζουν 30 λίρες, δηλαδή 44 ευρώ. Το κανονικό απορυπαντικό κάνει από 12-24 ευρώ το μεγάλο κουτί (για τις 75 μεζούρες νομίζω). Εάν δουλεύουν είναι πολύ πιο οικονομικές λοιπόν και φυσικά δεν ρυπαίνεις και το περιβάλλον. Είπαμε πως δίνουμε για άλλες και άλλες βλακείες λεφτά, το πολύ πολύ να δώσουμε 44 ευρώ και να μην δουλέψει. Εκτός από αυτά, πήραμε και το magno ball, ένα μαγνήτη που αφαιρεί τα άλατα. Για αυτό ήμουν πιο σίγουρη πως θα δουλέψει, γιατί έχουμε βάλει παρόμοιο σύστημα στους σωλήνες του νερού. Αυτό έκανε 15 λίρες, δηλαδή 22 ευρώ και κρατάει για 5-10 χρόνια. Οι ταμπλέτες για τα άλατα του πλυντηρίου κοστίζουν 6-10 ευρώ το κουτί των 50 (αν δεν κάνω λάθος).

100_1028.jpg

Ήρθαν 2 μέρες μετά που τα παρείγγειλα και τα δοκίμασα όλα αμέσως φυσικά. Μετά από κάμποσα πλυντήρια που έχω βάλει με ρούχα διαφορετικής ποσότητας βρωμιάς, έχω να πω τα εξής: το σύστημα δουλεύει. Έβαλα πουκάμισο του Γιώργου, το οποίο ήταν μέσα στο κοκκινόχωμα και καθάρισε (χωρίς να χρησιμοποιήσω τίποτα άλλο). Στους λεκέδες βέβαια πρέπει να βάζεις κάτι για τους λεκέδες (όπως θα έκανε κανείς και με κανονικό απορυπαντικό). Αλλά ένα άλλο καλό είναι πως δεν χρειάζεται μεγάλα προγράμματα πλυσίματος (εγώ το βάζω στο γρήγορο), ούτε μεγάλες θερμοκρασίες και πως επειδή δεν είναι σαπούνι δεν χρειάζονται τόσα ξεβγάλματα. Οπότε εάν το πλυντήριό σας το επιτρέπει, μπορείτε να περάσετε μερικά ξεβγάλματα. Άρα οικονομία και στην ενέργεια και στο νερό.

Εγώ σκέφτηκα και λίγο παραπέρα και πρότεινα στον Κωνσταντίνο να μαζεύουμε σε μια δεξαμενή το νερό από το πλυντήριο (γίνεται αρκετά εύκολα) και να το χρησιμοποιούμε για πότισμα (εφόσον δεν έχει καθόλου σαπούνι).

42 thoughts on “Πλύσιμο χωρίς σαπούνι

 1. Dimitris

  Σοβαρά δουλεύουν; Τα είχα δει παλιότερα άλλα δεν με είχαν πείσει… Λες να τα πάρω ε;

 2. Στέλλα Post author

  εγώ πάντως πλυντήρια βάζω πλέον μόνο με αυτά και τα ρούχα μου βγαίνουν καθαρά. Μένουν μόνο λεκέδες που έμεναν έτσι κι αλλιώς και με το κοινό απορρυπαντικό.
  Εχουν και 1 μήνα “τα λεφτά σας πίσω” νομίζω, οπότε ακόμα και να μην είσαι ευχαριστημένος, τα στέλνεις πίσω (για να μη βαράς εμένα μετά χαχαχα).

 3. Fotini

  Μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε όλα τα προγράμματα του πλυντηρίου και σε όλες τις θερμοκρασίες (άσπρα – σκούρα ρούχα);

 4. Στέλλα Post author

  Οι οδηγίες είναι οι εξής:
  -ακολουθούμε τις οδηγίες που γράφουν τα ρούχα
  -γεμίζουμε τον κάδο μέχρι τα 3/4 για να κυκλοφορούν οι μπάλες μέσα
  -χρησιμοποιούμε το κανονικό πρόγραμμα του πλυντηριου
  -θερμοκρασία μέχρι 60°.
  -για να έχουμε το μαξιμουμ πλυσεων (1000) πρέπει ο χρόνος πλυσιματος κάθε φορά να είναι 30 λεπτά.

  Εγώ πάντως τις βάζω σε όλα τα είδη ρούχων (άσπρα – χρωματιστά) σε θερμοκρασία 40-50°, χρησιμοποιώντας το γρηγορο πλύσιμο. Αν τα ρούχα έχουν λεκέ, βάζω το ειδικό για τους λεκέδες (περιέχει και το κουτί με τις μπάλες ένα τέτοιο για λεκέδες). Σε λεκέδες από σοκολάτες, λάσπες, μαρκαδόρους (παιδιά έχω χαχαχα), δεν έχω δει καλό αποτέλεσμα, αλλά δεν είμαι και σίγουρη πως το κοινό απορρυπαντικό θα τα έβγαζε καλύτερα.
  Επίσης πλέον δεν βάζω μαλακτικό, γιατί είδα πως με το συνδιασμό αυτό (μπάλες και μαγνήτη), τα ρούχα βγαίνουν αρκετά μαλακά.

  Όπως είπα, εγώ μέχρι στιγμής, είμαι ευχαριστημένη.

 5. Nik Pel

  Οι οδηγίες μου φαίνονται απλούστατες, αλλά τελικά κατάφερα να μπερδευτώ:
  Πήρα ένα super αυτόματο πλυντήριο της Miele, μέχρι και στο Internet μπαίνει, και έχει ξεχωριστό πρόγραμμα για το κάθε τι. Όταν λέει “το κανονικό πρόγραμμα” και “ο χρόνος πλυσίματος να είναι 30 λεπτά”, εσείς πως το κάνετε, γιατί όλα είναι αυτόματα; Μόνο την θερμοκρασία ρυθμίζω.

  Χαζή Ερώτηση:
  Πως γεμίζεις τον κάδο μέχρι τα 3/4 ? Με λεκάνη ή λάστιχο ;

  Είδες τελικά; Η τεχνολογία αντί να σε διευκολύνει σε αναστατώνει με τέτοια διλλήματα. Μάλλον θα αλλάξω πλυντήριο για να μπορέσω να αγοράσω και να χρησιμοποιήσω τις μπάλλες (καλέ ε;;;)
  Νικος

  ΥΓ. Να τα πάρω; Και αν τα χαλάσω; Θα μετράω τις πλύσεις…..
  ΥΓ2. Βράδυ είναι, όρεξη για βλακείες είχα.
  ΥΓ3. Καλό το σαιτ σας, πάντως.

 6. Στέλλα Post author

  Κοίτα αυτό με το χρόνο πλυσίματος δεν το ακολουθώ, γιατί ούτε στο δικό μου πλυντηριο μπορώ να το ορίσω ακριβώς. Ξέρω όμως πως το πρόγραμμα για τα ευαίσθητα ρούχα κρατάει γύρω στα 45 λεπτά. Οπότε πολλές φορές χρησιμοποιώ αυτό. Στα άλλα προγράμματα βάζω μια ρύθμιση για γρήγορο πλύσιμο. Τώρα στο δικό σου πλυντήριο δεν ξέρω. Πάντως αυτό που λέει είναι πως οι μπάλες θα κρατήσουν 1000 πλύσεις εάν πλένεις για 30 λεπτά. Αλλιώς θα κρατήσουν απλώς λιγότερο.
  Όταν λέει γεμίζεις τον κάδο μέχρι τα 3/4, εννοεί με ρούχα 🙂 Δηλαδή να μη γεμίσεις τον κάδο φουλ με ρούχα, γιατί τότε οι μπάλες δεν θα μπορούν να κυκλοφορούν ελεύθερα και να κάνουν τη δουλειά τους.
  @ΥΓ1 μπορώ μόνο να μιλησω για τον εαυτό μου και να πω πως ακόμα και λίγο πιο ακριβές να μου έρχονταν, πάλι θα τις προτιμούσα από το σαπούνι, εφόσον δουλεύουν. Δεν χρειάζεται να μετράς πλύσεις, απλώς θα λιώσουν οι μπάλες αλάτων που έχουν μέσα. Η δικιά μου δοκιμή δούλεψε, αλλά θα πρέπει να το δοκιμάσουν κι άλλοι για να μπορούμε με σιγουριά να το προτείνουμε.
  @ΥΓ2 εγώ πάλι έχω όρεξη για βλακείες συνέχεια χαχαχαχχα
  @ΥΓ3 ευχαριστούμε πάρα πολύ

 7. Vivie

  μμμ χρήηηηησιμο….

  Στελλα ξέρεις αν τα φέρνουν ελλαδα? γιατι χωρις κάρτα λιγο δυσκολούτσικο να παραγγειλω…

  όντως κάνουν δουλεια?

 8. Vivie

  άσχετο αλλα το σκριπτ για τα σχόλια μήπως θέλει να το δειτε? μου βγήκε όλιγον τί προβληματικό!

 9. Στέλλα Post author

  Vivie δεν ξέρω να τα φέρνουν Ελλάδα.
  Τώρα αυτό για τα σχόλια πρέπει πράγματι να το δω… Μάλλον χρειάζομαι μια αναβάθμιση μόλις βρω χρόνο…

 10. jo tav

  vivie,

  Αυτό που σε απασχολεί για την κάρτα λύνεται πολύ εύκολα –
  Εάν είσαι μέχρι 25 χρονών (ή 26? Δε θυμάμαι καλά…), ανοίγεις λογαριασμό 1,2,3 στην Άλφα Τράπεζα και σου δίνουν κάρτα ανάληψης 1,2,3 που είναι Visa Electron και τη δέχονται σε πολλά sites. Το διαφορετικό με αυτόν τον λογαριασμό είναι ότι δεν σου χρεώνουν έξοδα συντήρησης αν τον αφήνεις με μηδενικό υπόλοιπο.

  Εγώ έχω έναν τέτοιο μόνο για αγορές στο ιντερνετ. Να, τώρα καλή ώρα (να’σαι καλά, βρε Στέλλα), θα πάω το απόγεμα να βάλω λίγα χρήματα στον άδειο μου λογαριασμό 1,2,3 και μέτα θα μπω ιντερνετ για να αγοράσω τις μαγικές μπάλλες του Νάιτζελ! (μόλις είχα ντεζαβού… Νομίζω ότι είδα αυτές τις μπάλλες και αυτό το μπλογκ παλιότερα…) Και δε με νοιάζει για χάκερς και τέτοια γιατί και να σπάσουν τον κωδικό μου, δε θα βρουν ποτέ περισσότερα από 50 ευρώ περίπου στο λογαριασμό (α, και δεν μπορείς να κάνεις υπερανάληψη, που’ναι βολικό για την περίπτωσή μου).

  Νομίζω τώρα και το Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο, ή η Εμπορική Τράπεζα, έχουν προπληρωμένες κάρτες για αγορές στο ιντερνετ. Λειτουργούν με την ίδια λογική που λειτουργούν οι χρονοκάρτες του ΟΤΕ, πχ, αλλά με την διαφορά ότι μπορείς να μεταφέρεις το υπόλοιπο της παλιάς κάρτας στην καινούργια.
  Αυτά τα ολίγα.
  Στέλλα, ανυπομονώ να βάλω πλυντήριο!!!!
  Φιλιά,
  Jo.

 11. Στέλλα Post author

  Κι εγώ ανυπομονώ να μας πεις κι εσύ τη γνώμη σου, να δω αν κι εσένα σε ικανοποίησαν. Θα περιμένουμε

 12. mm

  kalispera sas
  xerw ki egw autes tis mpales diladi oxi tis sygkekrimenes kapoies alles alla doulevounn me ton akrivws idio tropo tis eixa parei otna eixa paei ameriki.
  Kati exei parei to auti mou apo kapoia gnwsti oti 8a kuklofoeisoun sintoma stin ellada ,an sas endiaferei mporw na ma8w kai na sas enimerwsw
  euxaristw

 13. mm

  ναι βεβαια και το αποτελεσμα ειναι φοβερο καθαριζουν λεκεδες πολυ ευκολα θα κοιταξω να μαθω για το αν κυκλοφορουν στην Ελλαδα ή όχι
  πραγματικα ειναι πολυ καλό προιόν

 14. ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

  ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
  ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΣΑΣ ΣΤΟ SITE ΚΑΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΧΑΙΡΟΜΑΙ ΠΟΥ Η ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ ΕΙΝΑΙ ΘΕΤΙΚΗ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΠΡΟΪΟΝ. ΜΕ ΧΑΡΑ ΜΟΥ ΘΕΛΩ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ ΣΕ ΛΙΓΟ ΚΑΙΡΟ ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΤΗ ΔΥΝΑΤΟΤΗΤΑ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΤΟ WASHING BALL ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΚΑΙ ΘΑ ΕΙΣΑΓΩ. ΗΔΗ ΕΧΟΥΜΕ ΦΕΡΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΜΠΑΛΕΣ ΚΑΙ ΚΑΝΟΥΜΕ ΔΟΚΙΜΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ!
  Η ΜΠΑΛΑ ΑΥΤΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΕΙ 100% ΧΩΡΙΣ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΕΞΕΛΙΓΜΕΝΟ ΕΙΔΟΣ ΣΕ ΑΥΤΕΣ ΤΙΣ ΜΠΑΛΕΣ. κΑΘΑΡΙΖΕΙ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΩΝΕΙ ΤΑ ΡΟΥΧΑ ΜΕ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ ΝΑ ΜΗΝ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΕΙΤΕ ΑΠΟΡΡΥΠΑΝΤΙΚΟ ΚΑΙ ΜΑΛΑΚΤΙΚΟ.
  ΕΙΜΑΙ ΣΤΗ ΔΙΑΘΕΣΗ ΣΑΣ ΓΙΑ ΟΠΟΙΑΔΗΠΟΤΕ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΑ ΣΤΟ
  210-7628711,
  ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ
  ΠΑΝΟΣ ΣΤΑΣΙΝΟΠΟΥΛΟΣ

 15. Λυδία Σαπουντζάκη

  Γειά σας!

  Οι μπάλλες πλυσίματος που αναφέρατε, όπως και οικολογικά ρούχα, βιολογικά προϊόντα, υφασμάτινες πάνες κ.ά. προϊόντα φιλικά στο περιβάλλον και ιδιαίτερα στους νέους γονείς, διατίθενται από το μόλις 1 μηνός κατάστημά μας, την ecofamily, ηλεκτρονικά. Τις μπάλλες θα τις βρειτε στη σελίδα http://www.ecofamily.gr/index.php?target=categories&category_id=12.

  στη διάθεσή σας για ό,τι χρειαστείτε, στο info@ecofamily.gr

  Με εκτίμηση, Λυδία Σαπουντζάκη

 16. Κώστας

  Μήπως κάποια κυρία δοκίμασε τα απορυπαντικά της ανω κυρίας Σαπουνζάκη?
  Θα ήθελα την γνώμη σας για ναπείσω και την σύζηγο.Ευχαριστώ

 17. ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΚΟΤΣΙΛΟΠΟΥΛΟΥ

  Ενθουσιάστηκα με τις αναφορές σας στο παραπάνω προϊόν . Χρησιμοποιώ υφασμάτινες πάνες και όπως όλα τα οικολογικά ρούχα θέλουν μαλακό νερό .

  Θα μπορούσα να βάλω πληροφορίες στο site μου?

  Με την ευκαιρία να πω ότι διαθέτουμε

  Οικολογικές πλενόμενες υφασμάτινες πάνες και ρουχαλάκια από βιολογικό βαμβάκι ,για μωράκια χωρίς αλλεργίες .Προστατέψετε τα μωρά σας , το περιβάλλον και τη τσέπη σας

  http://www.monogiapaidakia.com
  monogiapaidakia@gmail.com
  Στη διάθεση σας για κάθε πληροφορία

  Με εκτίμηση

  Κοτσιλοπούλου Κατερίνα

 18. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Πλύσιμο χωρίς σαπούνι, η συνέχε

 19. Γιάννης

  Εγώ τυχαίνει να έχω αρκετές γνώσεις χημείας (είμαι σαπωνοποιός στο http://www.thenaturalworkshop.gr τον τελευταίο χρόνο) και παρ’ όλα αυτά πρέπει να ομολογήσω πως δεν γνώριζα την ύπαρξη τέτοιας μεθόδου για καθαρισμό ρούχων! Πρέπει να το διερευνήσω… όντως παραείναι καλό για να είναι αληθινό! 🙂

 20. Δημήτρης

  Γεια σου Στέλλα!

  μίλαγα με το Θανάση για τα της πλημμύρας του και μου είπε για τις μπάλες. Τις συνιστάς ακόμη; Έχεις να προτείνεις κάποιο άλλο κατάστημα; Ο Nigel της έχει και σε έκπτωση τώρα…

 21. Στέλλα Post author

  Γειά σου Δημήτρη.
  Λοιπόν έχουν κυκλοφορήσει και στην Ελλάδα παρόμοιες μπάλες πλέον. Μετά από τα χρόνια που χρησιμοποίησα τις δικές μου είχε έρθει ο καιρός να πάρω άλλες και βρήκα μια τέτοια μπάλα σε ένα μαγαζί στην Πανεπιστημίου χαμηλά. Για να πω την αλήθεια όμως, την έβαλα κατά λάθος στους 90 βαθμούς μια μέρα και δεν της έχω εμπιστοσύνη μετά… Οπότε δεν μπορώ να εκφέρω σίγουρη άποψη.
  Αυτές του Nigel πάντως έκαναν δουλειά, όπως επίσης έκανε δουλειά και ένα απορρυπαντικό που μου είχε στείλει μαζί για τους λεκέδες.
  Υπάρχουν πλέον πάντως και άλλα προϊόντα, τα οποία δεν έχω δοκιμάσει. Ενδιαφέρον πχ έχουν αυτές οι μπάλες
  http://www.ecofamily.gr/index.php?target=products&product_id=29782
  οι οποίες είναι απλές μπάλες καουτσούκ και απλώς η τριβή που δημιουργούν μέσα στο πλυντήριο βοηθάει στην καλύτερη πλύση με λιγότερο απορρυπαντικό.

 22. Δημήτρης

  Έστειλα το πόστ σου στη μάνα μου και μετά από 2 μέρες μου είπε πως τα παρήγγειλε. Τελείως κατά τύχη (ελπίζω :Ρ) την πήρανε τηλέφωνο (από κάπου βόρεια Ελλάδα, δε θυμάμαι ακριβώς) για να της τα πουλήσουνε και μιας και την έπεισες τα πήρε. Τώρα τι θα είναι δε ξέρω. Θα σου πω μόλις τα χρησιμοποιήσει για λίγο καιρό.

 23. Στέλλα Post author

  Πήρε τις μπάλες καουτσούκ ή αυτές του Nigel; Όπως και να έχει θα περιμένω με χαρά την άποψη μιας πιο έμπειρης νοικοκυράς 🙂

 24. Αναστασία

  Θα ηθελα να ρωτησω ποιες μπαλες ειναι καλυτερες; του καουτσουκ η του Νigel; Γιατί τρεις μπάλες; εγω βλέπω στο ίντερνετ οτι κυκλοφορει μία μπάλα. Υπάρχει κάποια μπάλα που ειναι καλυτερη απο άλλες; Έχετε να προτείνετε κάτι;
  Με εξιτάρει η ιδέα οτι αποδεσμευουμε το περιβάλλον απο χημικά, παρόλο που τα τελευταια εικοσι χρονια χρησιμοποιουσα μόνο βιολογικο απορυπαντικο!

 25. Στέλλα Post author

  Αναστασία δυστυχώς δεν ξέρω να σου απαντήσω. Δεν έχω δοκιμάσει αυτές με το καουτσούκ. Έχω δοκιμάσει μόνο αυτές του Nigel και τη μια μπάλα που είχε στην Πανεπιστημίου (και δε θυμάμαι τώρα το όνομα, θα το βρω και θα το γράψω). Έχω την αίσθηση πως αυτές του Nigel ήταν καλύτερες (οι οποίες 3 είναι ακόμα, δες το λινκ που έχω στο ποστ). Απλώς αυτές με το καουτσούκ μου είχαν φανεί ενδιαφέρουσες.
  Αν δοκιμάσεις κάποια καλό θα ήταν να μας πεις τα αποτελέσματα και τη γνώμη σου εδώ.

 26. αννα

  Καλημερα. Ειμαι η Αννα απο Σερρες. Οντως υπαρχει εταιρια τηλεπωλησεων στην πολη μας που εμπορευεται την Οικολογικη Μπαλα Πλυσιματος σε πολυ καλη τιμη, για 1000 πλυσεις και για ολα τα προγραμματα και τις θερμοκρασιες. Την εχω παρει κι εγω μεσω τηλεφωνικης παραγγελιας. Λειτουργει απελευθερωνοντας ενεργο οξυγονο, ειναι μεχρι 5 κιλα πλυση και πραγματικα δουλευει (την εχω εδω και ενα χρονο).
  Αν σας τηλεφωνησουν στο σπιτι και σας προτεινουν την Μπαλα μην αρνηθειτε. Θα με θυμηθειτε. Επικοινωνηστε μαζι μου για λεπτομερειες annyann10@yahoo.com.
  Δημητρη, ειμαι σιγουρη οτι η μητερα σου την πηρε απο Σερρες. Δεν ποσταρε ομως αποτελεσματα….

 27. iliana

  Άννα, θελω να σε ρωτησω κατι…μήπως είσαι κουμπάρα της Ειρήνης που μένει Λάρισα??

 28. Αθηνα

  Σημερα εκανα παραγγελια την μπαλα! με ειχαν παρει χθες τηλεφωνο και μου την ειπαν.Ειμαι Θεσσαλονικη, Νομιζω ειναι και στην εκθεση τωρα.. Αυριο που θα ερθει θα τη δοκιμασω

 29. Σούλα

  θα συμφωνήσω με την Αννα και εγώ. Με είχαν πάρει τηλέφωνο απο Σέρρες ουκ ολίγες φορές και εμένα και τώρα πια χρησιμοποιώ την μπάλα εδώ και 4 μήνες με πάρα πολύ χαρά! Εκτός απο την οικονομία που κάνω, όσων αφορά τα απορρυπαντικά και τα μαλακτικά που τώρα πια είναι παρελθόν, θέλω να πω με μεγάλη χαρά (μιας και δεν είμαι λάτρης του σιδερώματος) πως πλέον οι πετσέτες μου είναι τόσο αφράτες που δεν χρειάζονται καν σιδέρωμα. Επιπλέον, μπορώ να βάζω πλυντήριο το πρωί και να απλώνω τα ρούχα μου βράδυ χωρίς να μυρίζουν μούχλα και υγρασία. Κάθε φορά που βάζω πληντυρίο σκέφτομαι πόσο χαζή ήμουν τόσο καιρό που δεν άκουγα καν την κοπέλα που με έπαιρνε τηλέφωνο. Να ναι καλά λοιπόν όπου και αν βρίσκεται. Κορίτσια, μην χάνεται άλλο καιρό!!! Θα με θυμηθείτε….

 30. Βάσια

  Άννα και Σούλα μπορείτε να μου δώσετε περισσότερες πληροφορίες για αυτή την εταιρεία στις Σέρρες (τηλέφωνο, site και τιμή);
  Στέλλα τι ακριβως είναι ο Nigel;
  Ευχαριστώ πολύ κορίτσια

 31. Στέλλα Post author

  Αν πατήσεις πάνω εκεί που γράφει Nigel στο κείμενο, θα σε πάει στο σάιτ. Είναι στην ουσία ένα eshop με διάφορα οικολογικά πράγματα.

 32. Anna

  Kalispera kai pali, sygnomi gia ta <<Greeklish alla vriskomai sti Germania ki edw den exei Ellinika. Loipon gia na mi mou stelnete synexeia e-mail mia kai einai dyskolo s emena na ta parakolouthw, to thlefwno eksyphrethshs pelatwn ths etairias stis Serres einai 801 11 23 200.
  H etairia legetai Alpha Team kai emporeyetai apokleistika thn Clean Ballz se oli thn Ellada kai MONO mesw thlepwlhsewn. Eyxaristo, na eiste oloi kala, xairetismous sthn Ellada, kai…..
  KAAALES PLYSEIS NA EXETE!!!

 33. despoina

  Γεια σας. Η οικολογική μπάλα πλυσίματος όντως λειτουργεί! Απο τη στιγμή που τη δοκίμασα, δεν χρειάστηκε να ξαναγοράσω απορρυπαντικά! Την πήρα μόνο 15 ευρώ με δώρο το stick για δύσκολους λεκέδες. Και είναι ακριβώς ίδια με αυτή που διαφημίζουν στα κανάλια και τα διάφορα site!
  Επειδή πολλοί ρωτάτε που μπορείτε να τη βρείτε, το τηλέφωνο που τη παρρήγγειλα εγώ είναι 2315315280, κιν. 6947690231, Γιώργος Δημητρίου.

 34. somene

  emas mas pirane akriws tilefwno apo serres kai thn paraggeilame alla nomizame oti einai i lara excel kai rotisame thn kopela pou mas tilefwnise an exei kai to stick gia tous lekedes dwro kai mas eipe oti ontws nai to exei doro, alla otan ir8e to proion ir8e xwris stick giatous lekedes…….. ta smperasmata dika sas…..oso gia to an douleuei 8a sas pw ali fora 😉

 35. Κωστας

  Σύμφωνα, ωστόσο, με τα πρώτα στοιχεία που προκύπτουν από έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή, τα αποτελέσματα του πλυσίματος με «μπάλα» είναι τα ίδια με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό.
  Η προώθηση των προϊόντων αυτών γίνεται με ισχυρισμούς ότι πρόκειται για προϊόντα που παράχθηκαν κατόπιν επιστημονικών ερευνών (νανοτεχνολογία κτλ.), ότι είναι οικολογικά, υποαλλεργικά, έχουν αντιβακτηριδιακή δράση και η χρήση τους έχει, ως αποτέλεσμα, οικονομία στην κατανάλωση νερού και ρεύματος. Υπόσχονται, δηλαδή, προστασία της υγείας των καταναλωτών, οικονομικότερες πλύσεις και προστασία του περιβάλλοντος.
  Τα Κέντρο Προστασίας Καταναλωτών, έπειτα από αρκετά ερωτήματα πολιτών για τις πολυδιαφημιζόμενες μπάλες πλυσίματος που καταργούν τα απορρυπαντικά, απευθύνθηκε για διευκρινίσεις στη Γενική Γραμματεία Καταναλωτή. Η ΓΓΚ ανακοίνωσε ότι, προκειμένου να προστατεύσει τα οικονομικά συμφέροντα των καταναλωτών από ενδεχόμενη παραπλάνησή τους, έχει ξεκινήσει σχετική έρευνα σε συνεργασία με το Γενικό Χημείο του Κράτους, τις Περιφερειακές Υπηρεσίες Εμπορίου και το Ανώτατο Συμβούλιο Απονομής Οικολογικού Σήματος.

  Σφαιρική… εξαπάτηση
  Από τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχει συγκεντρώσει η υπηρεσία, προκύπτουν τα εξής: Στην Ισπανία, η αρμόδια αρχή για την προστασία των καταναλωτών κατέληξε στο συμπέρασμα ότι οι ισχυρισμοί με τους οποίους προωθούνται τα συγκεκριμένα προϊόντα είναι παραπλανητικοί. Διέταξε την παύση των διαφημίσεων, επειδή οι εργαστηριακές δοκιμές σε 14 προϊόντα της κατηγορίας έδειξαν ότι τα αποτελέσματα του πλυσίματος στο πλυντήριο είναι τα ίδια με το να είχε χρησιμοποιηθεί σκέτο νερό! Επίσης, διαπιστώθηκε ότι κατά το πλύσιμο δεν εξαλείφονται τα μικρόβια και τα βακτήρια. Επισημάνθηκε δε ότι αν κατά τη διάρκεια του πλυσίματος ανοίξει η μπάλα, υπάρχει κίνδυνος βλάβης του πλυντηρίου.
  Η αρμόδια αρχή των Ηνωμένων Πολιτειών (Federal Trade Commission Protecting America’s Consumers – FTC), σε ανακοίνωσή της για ανάλογα προϊόντα (Laundry Gadgets), αναφέρει ότι: «Οι καταναλωτές πριν να σταματήσουν να χρησιμοποιούν τα δοκιμασμένα απορρυπαντικά, θα πρέπει να σκεφθούν ότι οι δοκιμές έχουν δείξει ότι αυτές οι συσκευές δεν κάνουν τίποτε άλλο από το να ‘καθαρίζουν’ το πορτοφόλι τους και ότι -στην καλύτερη περίπτωση- είναι οριακά καλύτερες από το πλύσιμο των ρούχων σε ζεστό νερό και μόνο. Στη χειρότερη περίπτωση, τα προϊόντα είναι εντελώς άχρηστα».

  ΚΕΠΚΑ «Μην τις αγοράζετε»
  Η Γενική Γραμματεία Καταναλωτή συνιστά στους καταναλωτές να είναι επιφυλακτικοί ως προς την αγορά των εν λόγω προϊόντων. Στις περιπτώσεις, που θα διαπιστωθεί παραπλάνηση των καταναλωτών, από ισχυρισμούς που θα κριθούν αναληθείς και παραπλανητικοί με βάση τη νομοθεσία «Περί Προστασίας των Καταναλωτών» και στο πλαίσιο της προστασίας των οικονομικών συμφερόντων τους, θα επιβληθούν αυστηρές κυρώσεις με στόχο την παύση της αθέμιτης εμπορικής πρακτικής. Το ΚΕΠΚΑ προειδοποιεί τους καταναλωτές να μην αγοράσουν αυτά τα προϊόντα πριν να ολοκληρωθεί η έρευνα της Γενικής Γραμματείας Καταναλωτή.

 36. magda magdalini

  Γειά και χαρά σας,
  τώρα που πέρασαν τα χρόνια ,
  τι γνώμη έχετε για τις μπάλες πλυσίματος ?
  Η δικιά μου έληξε και είμαι σε δίλημμα …
  να αγοράσω νέα … ?
  ευχαριστώ
  Μάγδα

 37. Στέλλα Post author

  Μάγδα έγινε το εξής: πήρα εκείνη τη μπάλα που γράφω από εδώ την οποία έβαλα στους 90 και μετά δεν εμπιστευόμουν. Μετά διάβασα και όλα αυτά που γράφονται στο ίντερνετ περί απάτης με τις συγκεκριμένες μπάλες και απέκτησα ακόμα περισσότερες αμφιβολίες. Έτσι δε τις χρησιμοποίησα ξανά ποτέ αυτές τις μπάλες και δε τις συνειστώ κιόλας πλέον, καθώς δε μπορώ να είμαι σίγουρη.
  Εδω΄και κάμποσο καιρό χρησιμοποιώ πράσινο σαπούνι για πλυντήριο στις πλύσεις μου.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.