Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μπριτζ

Χτες έγινε η ιστορική αρχή.

bridge.jpgΞεκινήσαμε να μαθαίνουμε μπριτζ. Πάνω από 3 ώρες μάθημα, μέχρι και στον ύπνο μου το έβλεπα το βράδυ!

Όμως είναι πάρα πολύ ενδιαφέρον και επειδή παίζουμε έτσι κι αλλιώς ουίστ (σε διάφορες παραλλαγές), κάποιοι κανόνες και στρατηγικές, μας είναι κάπως οικίες. Φυσικά στο τέλος, από τα πολλά “συμβόλαια”, “αγορές”, “μορ”, “εκτελεστές”, “ατού” και “μπάζες” (συν ότι ήταν μία η ώρα τη νύχτα), δεν καταλάβαινα τίποτα πια…

Μας κίνησε τρομερά το ενδιαφέρον, θέλουμε να κάνουμε και άλλα μαθήματα, έχω αρχίσει ήδη και διαβάζω στο ιντερνέτι κανόνες κλπ και λέω πως είναι σαφώς ανώτερο από οτιδήποτε έχουμε παίξει μέχρι στιγμής.

5 thoughts on “Μπριτζ

 1. Ζια

  Ποιος σας κάνει μαθήματα; Δοκίμασε να μπεις στο Bridgebase.com, το καλύτερο σάιτ για ιντερνετικο μπριτζ.

 2. Στέλλα Post author

  Μας έκανε μάθημα ένας παλιός καθηγητής μαθηματικών του Κωνσταντίνου, που τώρα είναι μέλος του Ομίλου εδώ στην Καλαμάτα. Σκεφτόμαστε σοβαρά να πάμε και στον όμιλο φυσικά (όλα είναι θέμα μπέιμπισίτινγκ). Ευχαριστώ για το λινκ θα το επισκεφθώ άμεσα!

 3. Τάκης

  Το Μπριτζ που παίζεται στον υπολογιστή, είτε εναντίον ενός προγράμματος είτε εναντίον άλλων παικτών (όπως η περίπτωση του BridgeBase) δε συγκρίνεται με το πραγματικό Μπριτζ.

  Κατ’ αρχήν κάποιοι από τους κανόνες λείπουν από το Μπριτζ στον υπολογιστή, προς διευκόλυνση όλων (ανεπαρκείς αγορές, αγορές εκτός σειράς, ρενόνς κλπ). Πέρα από αυτό όμως, υπάρχουν δύο σημαντικές διαφορές ανάμεσα στα δύο είδη: η κοινωνικότητα και το στοιχείο της ψυχολογίας.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.