Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Προετοιμασίες για πιτζάμα πάρτυ

Η Ιωάννα κλείνει τα 11. Ζήτησε λοιπόν φέτος να κάνει πιτζάμα πάρτυ, να καλέσει δηλαδή 6-7 φίλες της και να κοιμηθούν εδώ. Είπαμε ναι και ευτυχώς δεν είχαν πρόβλημα ούτε οι μαμάδες των άλλων κοριτσιών, άρα τώρα ετοιμαζόμαστε για πιτζάμα πάρτυ!

Εδώ και μια εβδομάδα η Ιωάννα κάνει ετοιμασίες. Κατ’ αρχάς είχε ετοιμάσει όλες τις προσκλήσεις μόνη της. Χρωμάτισε χαρτάκια, έγραψε την πρόσκληση, τα δίπλωσε και τα έκλεισε με κερί (έλιωσε κερί δηλαδή στο κλείσιμο). Και μαζί με μια φιλενάδα της ετοίμασαν λίστα με τις δραστηριότητες που θα έχουν στο πάρτυ, διάλεξαν ταινία που θα δουν και έγραψαν και κανόνες που θα πρέπει να ακολουθήσουν τα παιδιά.

Το πρόγραμμα νομίζω φαίνεται καθαρά. Οι κανόνες λένε:

Δεν βρίζουμε – Δεν ερχόμαστε στον πάνω όροφο – Δεν κάνουμε πράγματα που δεν έχω επιτρέψει – Απλά λέμε τη γνώμη μας, δεν αντιμιλάμε – Δεν γκρινιάζουμε – Δεν τσακωνόμαστε – Δεν ενοχλούμε τον Γιώργο – Δεν ενοχλούμε τους μεγάλους με το παραμικρό – Δεν ξυπνάμε τους άλλους – Δεν φωνάζουμε – Δεν είναι απαραίτητο να παίξουμε όλοι όλα τα παιχνίδια – Δεν πειράζουμε τα ηλεκτρονικά – Υπάρχουν εξαιρέσεις εάν πω εγώ – Υπακούμε τους κανόνες – Μπορώ να βάλω κι άλλους κανόνες.

(στο τέλος, μετά που το διάβασα, είπε να προσθέσει άλλον έναν κανόνα: Δεν λέμε τίποτα για τα ορθογραφικά λάθη! Παρακαλώ λοιπόν να τα παραβλέψετε, μια που είναι το αδύναμο σημείο μας. Άλλωστε ο κανόνας λέει “υπακούμε τους κανόνες”! )

Γέλασα πάρα πολύ με τους κανόνες! Της είπα πως τους βρίσκω λίγο δικτατορικούς βέβαια και πως το “δεν κάνουμε πράγματα που δεν έχω επιτρέψει” είναι κάπως… και αρχίσαμε να την πειράζουμε λέγοντας πως οι καλεσμένοι της μάλλον θα μείνουν πεινασμένοι και διψασμένοι αφού δεν έχει επιτρέψει να φάνε και να πιούνε και ίσως να τους δει να σκάνε στο πάτωμα επειδή δεν τους έχει επιτρέψει και να αναπνέουνε!!! Σπάσαμε πολύ πλάκα!!!

Για τις δραστηριότητες τα έχουν όλα κανονισμένα. Καραόκε από το youtube, βάψιμο – ξεβάψιμο με ό,τι έχει η μαμά (εδώ λίγο χλωμές τις βρίσκω γιατί η μαμά έχει ελάχιστα πράγματα), μαξιλαροπόλεμο… Μάλιστα δε θα κοιμηθούν ΟΛΗ τη νύχτα αφού θα συζητάνε (χωρίς να κάνουν φασαρία και να ξυπνάνε τους άλλους όμως ε;;;)  και θα κάνουν τζόκινγκ στις 5 το πρωί….

Η ταινία που αποφασίσανε να δούνε είναι το Freaky Friday. Πιστεύω θα διασκεδάσουν!

Το κυριότερο φυσικά πράγμα στο πάρτυ γενεθλίων είναι η τούρτα. Η Ιωάννα αποφάσισε η τούρτα της να έχει θέμα το πιτζάμα πάρτυ ώστε να ταιριάζει με το πάρτυ της. Στην αρχή ψιλοφρίκαρα με την τούρτα που διάλεξε, αλλά εντέλει μου βγήκε μια χαρά! Σας παρουσιάζω λοιπόν την τούρτα Πιτζάμα Πάρτυ:

Βοήθησαν και τα παιδιά. Ο Γιώργος έφτιαξε το καφέ αρκουδάκι, ενώ η Ιωάννα έκανε πολλές από τις λεπτομέρειες, όπως το τηλεκοντρόλ, το μοβ αρκουδάκι, το μπολ με τα ποπ κορν, τα μπλε παντοφλάκια, το κινητό, το βιβλίο… Περάσαμε πολύ καλά φτιάχνοντάς τη, αν και βομβαρδίσαμε ΟΛΗ την κουζίνα… Χαλάλι όμως γιατί έγινε ωραία! Η τούρτα που είχε δει η Ιωάννα είχε πιο πολλά κοριτσάκια, αλλά όταν είδε πόσο χρόνο μας έφαγε και πόση κούραση είχε μου είπε η καημενούλα “εντάξει μαμά, δεν χρειάζεται να φτιάξεις άλλη…”.

Αφού έφυγε λοιπόν το κυριότερο κομμάτι, πάω να ετοιμάσω τώρα τα υπόλοιπα. Νομίζω πως θα καταλήξουμε σε πίτσες, πατατάκια και ποπ κόρν πάντως… Να ταιριάζουν με το θέμα! Και για το πρωινό έχω έκπληξη στο μυαλό μου. Θα δούμε. Θα σας κρατήσω ενήμερους πάντως!

5 thoughts on “Προετοιμασίες για πιτζάμα πάρτυ

 1. Tess

  Τι απίθανη τούρτα είν’ αυτή!! Γεια στα χέρια όλων σας και χρόνια πολλά και ευτυχισμένα για την Ιωάννα! Οι κανόνες δεν παίζονται και το πιτζάμα πάρτυ ακούγεται πολλά υποσχόμενο, αναμένουμε ανυπομόνως ανταπόκριση!

 2. Sophia

  One Ioanna to rule them all!!! Hahahaha!! Noμίζω ο αγαπημένος μου κανόνας είναι “Μπωρώ να βάλω κι άλλους κανόνες”!

 3. Pingback: Πιτζάμα πάρτυ! | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

 4. δεσποινα

  Αμα το κανεις ετσι το παρτυ με τετοιους κανονες… καικαμεε!!

  Ποιος ειναι ο γιωργος??

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.