Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Πρώτο τετραήμερο διακοπών

Μας κάλεσαν σε βαφτήσια την Κυριακή, στο Σουσάκι. Είπαμε να το εκμεταλλευτούμε και να κολλήσουμε και δυο μέρες διακοπές, να το κάνουμε τετραήμερο. Εντέλει το χρειαζόμασταν περισσότερο απ’ όσο είχαμε καταλάβει.

Κάθε χρόνο, πριν φτάσει το καλοκαίρι, λέω πως φέτος είναι καιρός να κάνουμε κάτι διαφορετικό, να μην ξαναπάμε στο Σουσάκι, να πάμε και πουθενά αλλού να δούμε άλλα πράγματα. Και κάθε χρόνο, την πρώτη φορά που θα πάμε στο Σουσάκι, αλλάζω εντελώς γνώμη… Είναι ένα μέρος στο οποίο μπορείς να χαλαρώσεις πλήρως. Δεν παίρνουμε αυτοκίνητο, είμαστε όλη μέρα στη θάλασσα έχοντας ταυτόχρονα ολες τις ανέσεις του σπιτιού. Έχουμε παρέα να πούμε μια κουβέντα, να παίξουμε ένα τάβλι και μια μπιρίμπα. Και το σημαντικότερο, έχουν παρέα τα παιδιά. Μπορούν να είναι ανεξάρτητα, να κάνουν μπάνιο όποτε θέλουν, να είναι με την παρέα τους όλη μέρα, να κάθονται και πιο αργά το βράδυ, χωρίς να έχουμε πρόβλημα εμείς, αφού στην ουσία είναι πάντα υπό την επίβλεψη κάποιου.

Συν ότι έχει ωραίο βυθό, οπότε ευχαριστιόμαστε κολύμπι με τις μάσκες μας! ΄Ετσι είδαμε φέτος τα πρώτα μας χταπόδια

κοχύλια

αστερίες

είδαμε και μια τσουχτρίτσα (aurelia aurita – άκακη)

μαζέψαμε αχινούς, κοχύλια και καβουράκια

και τα παιδιά χάζεψαν τον αρχιψαρά μας εκεί να χτυπάει όχι ένα, αλλά δύο χταπόδια ταυτόχρονα!

Πραγματικά ξεκουραστήκαμε. Τόσο που αποφασίσαμε να κάτσουμε μια μέρα ακόμα και να δουλέψουμε από εκεί.

Σήμερα ξύπνησα γεμάτη ζωντάνια και ιδέες, ανανεωμένη. Και περιμένω το Σάββατο που θα ξαναπάμε!

5 thoughts on “Πρώτο τετραήμερο διακοπών

 1. Στέλλα Post author

  Απ’ ό,τι βλέπω δε θα απογοητευτούμε μόνο εμείς, αλλά και πολλοί που κάνουν μπάνια στη Βούλα πχ…
  Από την άλλη, αν ψάξεις λιγάκι μπορείς να βρεις άρθρα όπως αυτό: http://archive.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=70202&lngChapterID=-1&lngItemID=70220, αυτό http://archive.in.gr/Reviews/placeholder.asp?lngReviewID=70202&lngChapterID=-1&lngItemID=70221 ή αυτό http://www.geodifhs.com/4/post/2010/04/83.html τα οποία στην ουσία λένε το ίδιο πράγμα: αν υπάρχει μεγάλη ποικιλία οργανισμών σε ένα βυθό, τότε είναι δείκτης καθαριότητας. Και ειδικά όταν έχουμε αχινούς, κοχύλια και αστερίες.
  Αν πιστέψω αυτή τη δήλωση, τότε η θάλασσα στην οποία κολυμπάμε είναι ιδιαίτερα καθαρή…
  Τι να πω…

 2. katerina KaPa

  Δεν μπορώ να δω αυτές τις εικόνες χωρίς να ζηλέψω για τις τέλειες υποβρύχιες λήψεις….Ζηλεύω!!!! Καλέ διακοπές λοιπόν και καλό καλοκαίρι φίλοι μας, εκεί μακριά στο άπειρο…

 3. gaitanaki (eliza)

  Μετά από τις φωτογραφίες αυτές θέλω κι εγώ φωτογραφική υποβρύχια! Αυτές τις μίας χρήσης άραγε να κάνουν αντίστοιχη δουλειά?

 4. Στέλλα Post author

  Ευχαριστούμε πολύ @Κατερίνα! Ευχομαστε κι εσείς να περάσετε ένα τέλειο καλοκαίρι (που ξέρεις, μπορεί να μας φέρει λίγο πιο κοντά ο άνεμος κάποια στιγμή)

  @gaitanaki: Εμείς, μετά από διάφορες άλλες υποβρύχιες που δεν φτούρησαν, καταλήξαμε πέρισυ σε αυτή εδώ: http://tech.in.gr/presentations/article/?aid=1231204608
  Αγοράσαμε και μια δεύτερη μπαταρία και είμαστε πολύ ευχαριστημένοι και από τις υποβρύχιες λήψεις της, αλλά και γενικώς. Τη χρησιμοποιούμε όλη τη χρονιά.
  Οι μιας χρήσης σίγουρα δεν κάνουν την ίδια δουλειά. Δηλαδή μια χαρά θα τραβήξεις μερικές υποβρύχιες φωτογραφίες, αλλά η ποιότητα δε θα είναι η ίδια. Όμως αν θέλεις να τραβήξεις απλώς μερικές φωτογραφίες στις διακοπές σου, φαντάζομαι αξίζουν την τιμή τους. Για να πω την αλήθεια βέβαια πάνε πάρα πολλά χρόνια από τότε που είχα δοκιμάσει μιας χρήσης. Φαντάζομαι ακόμα φιλμάκι χρησιμοποιούν όμως (άλλο ένα μείον κατά τη γνώμη μου)…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.