Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Heroes

Νομίζω η αγαπημένη μου σειρά για φέτος.

Όταν ξεκίνησα να τη βλέπω είχα κάποιες αμφιβολίες, γιατί το θέμα της μου θύμιζε πολύ το 4400, του οποίου είχα δει και τις τρεις σαιζόν μαζεμένες και είχα πάθει ένα overdose.

Τώρα όμως μπορώ να πω ότι το Heroes ήταν σαφώς καλύτερο από το 4400.  23 επεισόδια συνεχόμενης πλοκής, με ένα θέμα που ξεκίνησε στο πρώτο επεισόδιο, εξελίχθηκε και τέλειωσε στο τελευταίο. Πολύ μου άρεσε αυτό. Δεν βλέπεις πολύ συχνά ούτε serialized σειρές, ούτε να κλείνουν το θέμα τους στον κύκλο, ούτε να είναι όλα τα επεισοδια από πολύ καλά έως τέλεια. Μου άρεσε πολύ το πως εμφανιζόταν ο τίτλος του κάθε επεισοδίου, η σκηνοθεσία, οι χαρακτήρες. Μπορεί να μην κατέλαβε την πρώτη θέση στην καρδιά μου (το firefly συνεχίζει να έχει αυτή τη θέση), αλλά σίγουρα μπήκε στην τριάδα

Πολλά στοιχεία του θυμίζουν φυσικά Χ-μεν (και αυτό εμένα μου άρεσε). Έχει βεβαίως και κάποια μείον, μια που ορισμένα από αυτά που μας δείχνει δεν στέκουν (εντάξει αυτός γίνεται αόρατος. Τα ρούχα του;;;), αλλά τα παραβλέπεις πολύ εύκολα, αφού σε παρασύρει η ροή των γεγονότων.

Η πρώτη σαιζόν τελείωσε (αν και το φινάλε με άφησε λίγο ανικανοποίητη) και περιμένουμε με λαχτάρα την επόμενη. Ο Χίρο φυσικά είναι ο αγαπημένος μας ήρωας!  Μέχρι τότε μπορείτε κι εσείς να μπείτε στην εξαιρετική σελίδα του NBC, όπου έχει πάρα πολλά στοιχεία για τους ήρωες, παιχνίδια, βίντεο μέχρι και ολόκληρα επεισόδια (μόνο για την Αμερική όμως). Επίσης έχει κόμικ τα οποία μπορείτε να δείτε online ή να κατεβάσετε, στα οποία παρουσιάζονται παράπλευρες ιστορίες που εξηγούν κάποια κομμάτια των επεισοδίων (πολύ καλά). Έτσι για να έχουμε κάτι να ασχολούμαστε μέχρι την δεύτερη σαιζόν!

Εάν το είδατε και θέλετε να πείτε την άποψή σας, υπάρχει και στις Κριτικές.

One thought on “Heroes

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.