Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Το πάρτυ

Τα γενέθλια είναι Κυριακή, το πάρτυ το κάναμε Σάββατο. Μάλλον από συνήθεια πως έχουν τα παιδιά σχολείο την άλλη μέρα χαχα.

Μια βδομάδα το σχεδίαζα. Έκανα χαρτοκοπτική να χορτάσω για μια χρονιά ολόκληρη!  Έφτιαξα τις προσκλήσεις, έφτιαξα τα σακουλάκια που βάλαμε τα δώρα των πειρατών (για τις πριγκίπισσες τα αγόρασα), έφτιαξα τον βάτραχο που παίξαμε το παιχνίδι “βάλε το φιλάκι στον βάτραχο” (ή την κορώνα αν ήσουν πειρατής), μπλοκάκια με σελίδες για χρωμάτισμα, τις κορώνες και τα καπέλα των πειρατών και πολλά ακόμα. Αλλά άξιζε όπως πάντα τον κόπο και περάσαμε τέλεια!

Στόλισα το σπίτι σαν κάστρο

100_1430.jpg

(δείτε και την καινούρια μας πόρτα/μάντρα)

Ήρθαν όλα τα παιδιά που καλέσαμε κι έτσι είχαμε συνολικά 8 κορίτσια και 4 αγόρια. Όταν ερχόντουσαν τους έβαζα να πάρουν μια κορώνα ή ένα πειρατικό καπέλο, να το ζωγραφίσουν, να κολλήσουν πάνω ό,τι ήθελαν και να γράψουν το όνομά τους. Μαζευτήκανε κατά τις 6.30 και για κάμποση ώρα έπαιζαν στον κήπο με την αιώρα. Μετά τα μαζέψαμε και άρχισε ο Κωνσταντίνος τα παιχνίδια. Είπαμε εγώ το σχεδίασα, αλλά ο Κωνσταντίνος ήταν (όπως πάντα) η ψυχή του πάρτυ και το διασκέδασε τόσο όσο και τα παιδιά (μπορεί και περισσότερο). Παίξαμε μουσικές καρέκλες, 1 – 2 – 3 κόκκινο φως, διαβάσαμε το παραμύθι για την πριγκίπισσα και το βάτραχο

100_1469.jpg

και παίξαμε βάλε στον βάτραχο το φιλάκι,

100_1479.jpg

 πιάσε το μαντήλι

100_1456.jpg

και νεροδρομίες. Μιλάμε διασκεδάσαμε πάρα πολύ! Σε κάθε παιχνίδι, έπαιρναν και από ένα στοιχείο και στο τέλος τα βάλαμε όλα μαζί για να βρουν που ήταν κρυμμένος ο θησαυρός.

Τους είχα φτιάξει σακουλάκια διαφορετικά για τις πριγκίπισσες και διαφορετικά για τους πειρατές. Χάρηκαν πάρα πολύ. Μετά κόψαμε την τούρτα, η οποία είχε φυσικά τεράστια επιτυχία.

100_1501.jpg

Γέλασα πολύ όταν μετά από δύο φορές τραγούδι στα ελληνικά και μια στα αγγλικά, της τραγούδησαν το “happy birthday to you” και στα κινέζικα (τσιν τσον τσιν τσιν τσιν τσον, τσιν τσον τσιν τσιν τσιν τσον, τσιν τσον τσιν τσιν Ιωάννα, τσιν τσον τσιν τσιν τσιν τσον)!

Είχε ήδη περάσει η ώρα και είχε νυχτώσει. Είχαμε περάσει τόσο καλά που ούτε που καταλάβαμε πως πήγε τέτοια ώρα.

Χρόνια πολλά Ιωάννα!

3 thoughts on “Το πάρτυ

  1. Julia Dream

    Πάντα τέτοια!!! 🙂 Να τη χαίρεστε! (εχω εντυπωσιαστεί με την όρεξή σας για να ευχαριστήσετε τα παιδιά! Αλλοι στη θέση σας θα εβαζαν απλα μια ταινία στο dvd. Μπράβο βρε παιδάκια 🙂 )

  2. Pingback: Party time! | Μαμά...δες Μπαμπά...δες!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.