Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

5

Και να που η μικρή μας έγινε κιόλας 5 χρονών… Μου είναι απίστευτα δύσκολο να το πιστέψω πως είναι κιόλας 5. Απίστευτο όμως.

Λοιπόν το κοριτσάκι μας είναι ένα πολύ χαριτωμένο παιδάκι και εξαιρετικά έξυπνο. Μπορεί να λέμε για τον Γιώργο, αλλά και αυτή δεν πάει καθόλου πίσω. Όλες τις ασκήσεις που κάνουν στο νηπιαγωγείο τις κάνει τέλεια, ξέρει να διαβάζει (κυρίως κεφαλαία αλλά και στα μικρά τα ψιλοκαταφέρνει), ξέρει να γράφει (μόνη της, χωρίς να της πεις πως γράφεται κάτι και χωρίς να ξεχνάει γράμματα. Άσε που κάνει κάτι ολοστρόγγυλα και ισομεγέθη γράμματα!), ξέρει να μετράει μέχρι το 40 και να κάνει απλές πράξεις (όπως 7+7=14). Είναι πολύ κοινωνική, κυρίως με αυτούς που γνωρίζει ήδη. Αν δει κάποιον μεγάλο για πρώτη φορά θα ντραπεί και θα έρθει στην αγκαλιά μου, αλλά αν τον ξέρει θα του μιλήσει σαν μεγάλος άνθρωπος. Και τα πιτσιρίκια φυσικά τα γνωρίζει όλα, τα ονόματά τους, τους μιλάει και μαθαίνει τα νέα τους. Μιλάμε η Ιωάννα είναι ικανή να μάθει μέσα σε λίγη ώρα όλα τα κουτσομπολιά που εμείς δεν μαθαίνουμε μια χρονιά ολόκληρη.

Είναι ευχάριστη αλλά είναι και γκρινιάρα. Θέλει να γίνεται το δικό της και αν κάτι δεν της αρέσει θα πατήσει γκρίνια. Επίσης θα κάνει αυτό που θέλει, είτε σου αρέσει εσένα είτε όχι. Ό,τι και να της πεις, αν δεν θέλει εκείνη να το κάνει, έχεις χάσει. Στις περιπτώσεις δε που καταλαβαίνει ότι δεν την παίρνει με τίποτα, θα το γυρίσει αμέσως ώστε να φανεί πως και εκείνη αυτό ήθελε από την αρχή. Είναι πεισματάρα και μουτρώνει. Αν τη μαλώσεις θα μουτρώσει, θα σταυρώσει τα χέρια της και θα πάει σε άλλο δωμάτιο. Μόλις φτάσει εκεί, θα ξεκινήσει να ψιλοκλαίει και να στα σούρνει.

Γενικά κοιτάει γύρω της, βλέπει τι κάνουν τα άλλα παιδιά και πολλές φορές θα ζητήσει (συγκεκριμένα παπούτσια, κασετίνες, κούκλες). Και είναι και λουσού και σαν γνήσιο κοριτσάκι, θέλει κραγιόν, δαχτυλίδια, κολιέ, βραχιόλια, φορέματα κλπ.

Είναι φωνακλού και αυταρχική πάρα πολύ (με τη Σοφία πολλές φορές λέμε “poor guy” για όποιον έχει την ατυχία να την παντρευτεί!). Ένα μαστίγιο μόνο της λείπει (“Γιώργο! Γιατί ήπιες τόσο πολύ από τη σοκολάτα σου;;; Δε βλέπεις εμένα που την άφησα;;”). Από την άλλη όμως είναι ευγενικό κοριτσάκι και θέλει πολύ να βοηθάει. Άμα σε δει στεναχωρημένο, θα έρθει να σε παρηγορήσει, θα σου φέρει ένα κουκλάκι της για να σου κρατάει παρέα, θα σου δώσει ένα χάδι και ένα φιλί. Είναι πολυ γλυκιά.

Δεν έχει κάτι ιδιαίτερα αγαπημένο (παιχνίδι, ταινία κλπ). Της αρέσουν όλα. Μπορεί να μη ρωτάει, αλλά ακούει πάντα τι λες και τι γίνεται γύρω της και μαθαίνει. Κι εκεί που νομίζεις ότι δεν ξέρει τίποτα, στα ξεφουρνίζει όλα. Πάντως της αρέσει πολύ να πλένει πράγματα. Κυρίως της αρέσει να παίρνει ένα πανάκι και να πλένει ντουλάπια, τραπέζια, τοίχους κλπ. Και αν το πανάκι είναι καθαρό είσαι τυχερός. Αν πάλι όχι…. Τότε καταλήγεις με μια κουζίνα γεμάτη ίχνη από το πανάκι που πέρασε (και της δίνεις ένα καθαρο να τα ξανακάνει). Της αρέσουν βέβαια οι κούκλες, αλλά δεν παίζει φανατικά μαζί τους. Της αρέσουν οι ταινίες, αλλά συχνά τα παρατάει στη μέση γιατί βαριέται να το δει όλο. Της αρέσει να ζωγραφίζει και το κάνει με ακρίβεια και πολλά χρώματα. Της αρέσουν πάρα πολύ τα βιβλία και έχει μια αδυναμία σε αυτά που έχουν σχέση με το ανθρώπινο σώμα. Της αρέσουν τρομερά οι βόλτες. Δεν της αρέσουν ιδιαίτερα τα επιτραπέζια παιχνίδια, τα οποία τα βαριέται πολύ.

Είναι λιχούδω και της αρέσουν τα ξυδάτα (πίκλες, κάπαρη, βολβοί κλπ). Τρώει σαν πουλάκι, τσιμπολογώντας μικρά μικρά κομματάκια από το φαγητό της. Μεζέδες τρώει πιο εύκολα από ότι φαγητό. Και φυσικά της αρέσουν πολύ τα γλυκά.

Είναι το γλυκό μας κοριτσάκι και το λατρεύουμε. Για μια ακόμα φορά, χρόνια πολλά Ιωάννα μου!

100_1208.jpg 100_1344.jpg

p6130018.jpg

5 thoughts on “5

  1. Julia Dream

    Ματάρες μου! Απίστευτο χαμόγελο! Χρόνια σου πολλά γλυκό Ιωαννάκι!!!! :-))))

  2. philos

    Να είναι πάντα τόσο ευτυχισμένη όσο φαίνεται και σε αυτές τις φωτογραφίες!

  3. giorgos

    Πανέμορφη!Να σας ζήσει και να την δείτε όπως την έχετε φανταστεί

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.