Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Λάβα

Αυτός μάλιστα. Είναι καύσωνας. 43 με 45 βαθμούς έδωσαν σήμερα στην Καλαμάτα. Έκαιγε πραγματικά ο τόπος, αν τόλμαγες το μεσημέρι / απόγευμα να βγεις έξω, φύσαγε ένας δυνατός καυτός αέρας που σε τσουρούφλιζε. Η κολοκυθιά μας έγινε κάρβουνο και οι φασολιές αμφιβάλλω αν θα μπορέσουν να ξανανιώσουν. Χαίρομαι πάρα πολύ που το πάρτυ το κάναμε χτες εντέλει!

Ο δυνατός αέρας σταμάτησε κάποια στιγμή, αλλά ακόμα και στις 9 το βράδυ, έξω είχε ένα αεράκι που ήταν καυτό.

Όμως το καλό σε όλη αυτή την υπόθεση είναι πως το σπίτι μας πέρασε το τεστ της ζέστης. Ακόμα και με αυτόν τον καύσωνα, το σπίτι μέσα ήταν σε λογικά επίπεδα. Αν δε, ανοίγαμε και τους ανεμιστήρες οροφής, τότε ήταν και δροσερό (εμείς air condition δε βάζουμε στο σπίτι)! Και φυσικά το υπόγειο κάτω είναι παράδεισος. Όλο το απόγευμα εκεί το βγάλαμε, παίζοντας, φτιάχνοντας παζλ, διαβάζοντας. Και μάλλον εκεί θα κοιμηθούμε κιόλας.

Άντε καλό κουράγιο.

3 thoughts on “Λάβα

 1. Sophia

  Νομίζω πως την γλυτώνουν τουλάχιστον τα φασόλια της φασολιάς και για την κολοκυθιά πιστεύω τα όμοια, με καλό πότισμα δεν θα έχει πρόβλημα. Η ρόκα τι κάνει??? (Καθένας με τον πόνο του…)
  ;-D

 2. Στέλλα Post author

  Σοφία, φασόλια μάζεψα όσα είχε (θα τα κάνω σήμερα χεχε) και πιστεύω πως θα ζήσουν λίγο ακόμα οι φασολιές, αν και τα κάτω φύλλα κιτρίνισαν εντελώς.
  Από την κολοκυθιά δεν απέμεινε τίποτα για να γλυτώσει. Θα βγάλω φωτο για να τη δεις. Λέμε έγινε κάρβουνο!
  Οι ρόκες οι πίσω δεν έπαθαν τίποτα, γιατί ήταν προστατευμένες από τον αέρα. Οι μπροστά, κάποιες έζησαν, κάποιες κάηκαν.
  Πάντως σήμερα στις 9 το πρωί είχε έξω (στη σκιά) 38 βαθμούς. Το χειρότερο είναι ο καυτός αέρας. Στο τέλος της εβδομάδας θα κάνουμε τον απολογισμό και θα μετρήσουμε θύματα.
  Για να καταλάβετε, δίπλα στη θεία, χτες ψόφησαν 4 κότες και ένας κόκκορας.

 3. Διαγόρας

  Εγώ οδηγούσα τη μηχανή έχοντας τη ζελατίνα του κράνους κλειστή, γιατί σκεφτόμουν πως αν ο αέρας έξω είναι 40° και βάλε, ενώ οι πνεύμονές μου είναι στους 36.5°, τότε η ανάσα μου δεν μπορεί παρά να είναι πιό δροσερή από τον εξωτερικό χώρο. Δυστυχώς όμως δεν δούλεψε έτσι. Ανοίγοντας τη ζελατίνα ήταν καλύτερα. Μικρο-φαινόμενο του θερμοκηπίου γαρ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.