Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ταξίδι στο Άμστερνταμ – Ρώμη

Ας δούμε λοιπόν και τι κάναμε την τελευταία μέρα του ταξιδιού μας!

Όπως είπαμε το σχέδιο ήταν ένα μικρό τουρ στη Ρώμη την πρώτη μέρα του ταξιδιού. Αφού δεν έγινε, το τουρ κανονίστηκε για την τελευταία μέρα. Το μόνο κακό ήταν πως ήμασταν ήδη πολύ κουρασμένοι και χωρίς πολλές αντοχές. Όμως είχα κάνει εγώ την έρευνά μου, είχα τυπώσει χάρτη με τη διαδρομή που είχα σκεφτεί να κάνουμε ώστε να δούμε κάμποσα σημαντικά μνημεία κι έτσι τα πράγματα ήταν κάπως πιο εύκολα. Δεν είχαμε άλλωστε ούτε βαλίτσες, ούτε τίποτα να κουβαλάμε και η μέρα ήταν θαυμάσια (από τους 5 βαθμούς που είχαμε συνηθίσει, βρεθήκαμε στους 15!!!)

Κατεβήκαμε λοιπόν στο αεροδρόμιο, πήραμε ένα ταξάκι και σε μισή ώρα ήμασταν έξω από το Κολοσαίο! Αποφασίσαμε να μην προσπαθήσουμε να μπούμε μέσα, καθώς αυτό θα μας έτρωγε απίστευη ώρα, οπότε το χαζέψαμε απ’ έξω, γελάσαμε με τους λεγεωνάριους που φόραγαν ορειβατικά μποτάκια και ρολόγια και θαυμάσαμε το κτήριο.

Αυτοί οι κινέζοι βγάζουν τις πιο απίθανες φωτογραφίες γάμου!!!

Μπροστά στο Κολοσαίο

Από εκεί πήραμε το δρόμο και περπατήσαμε μπροστά από τη Ρωμαϊκή Αγορά προς το Πάνθεον.

Μπροστά στο Πάνθεον

Προχωρήσαμε προς την Πιάτσα Ναβόνα και στο δρόμο πήραμε και από ένα κομμάτι πίτσα. Δυστυχώς στην Πιάτσα Ναβόνα το Tre Scalini ήταν κλειστό και δεν πήραμε παγωτό από εκεί, αλλά δεν μας πείραξε πολύ, γιατί το παγωτάκι μας το πήραμε από αλλού. Θα πηγαίναμε Ιταλία και δε θα τρώγαμε πίτσα και παγωτό; Δε γίνεται!

Πίτσαααααααα

Η πιάτσα Ναβόνα ντυμένη γιορτινά

Φτάσαμε στην Φοντάνα ντι Τρέβι όπου ρίξαμε και τα νομίσματά μας. Είχε φροντίσει η Ιωάννα να φέρει κάμποσα ψιλάκια! Η Φοντάνα ντι Τρέβι παραμένει ένα από τα ομορφότερα μέρη στη Ρώμη…

Μπροστά στην Φοντάνα ντι Τρέβι

Τέλος προχωρήσαμε ως την Σκάλα ντι Σπάνια όπου και κλατάραμε. Την Ιωάννα την πήρε μπορμπόλια ο Κωνσταντίνος για να καταφέρει να πάει μέχρι το ταξί!

Κλαταρισμένοι στα σκαλιά της Σκάλα ντι Σπάνια

Μα τι καλός μπαμπάς!

Έτσι πήραν μια μυρωδιά Ρώμης τα παιδιά. Ήταν κάτι εντελώς διαφορετικό από ό,τι είχαν δει και στο Λονδίνο αλλά και στο Άμστερνταμ. Στο δρόμο είδαμε και πάρα πολλούς street artists, είδαμε κόσμο πολύ, φασαρία, λίγο πιο… μεσογειακή ατμόσφαιρα. Όσο και αν μου αρέσει το πολιτισμένο Άμστερνταμ, εντέλει η συνήθεια είναι μεγάλο πράγμα και όταν βρεθήκαμε εκεί στο Κολοσαίο και στη Ρωμαϊκή αγορά, ένιωσα πως είμαι στο σπίτι μου μέσα σε αυτό το χώρο τον αρχαίο, στη ζέστη, στη λιακάδα. Και όταν φάγαμε πίτσα… εκεί ευχαριστήθηκα φαγητό επιτέλους! Κρίμα που δεν είχαμε χρόνο για μακαρονάδα!!! Κάναμε πλάκα λέγοντας πως φάγαμε πρωινό στο Άμστερνταμ, μεσημεριανό στη Ρώμη και βραδινό στην Αθήνα!

Ο αόρατος άνθρωπος

Ο ιπτάμενος μοναχός

Φάτνη φτιαγμένη από σοκολάτα!

Μάριο καααααααρτ!!!

Ως υποσημείωση να πω πως η Alitalia είναι ίσως η χειρότερη εταιρεία με την οποία έχουμε πετάξει, με αγενείς αεροσυνοδούς, μηδαμινό φαγητό και χάλια εξυπηρέτηση.

 

2 thoughts on “Ταξίδι στο Άμστερνταμ – Ρώμη

  1. gaitanaki (eliza)

    Αν ήξερα πως θα πηγαίνατε Ρώμη θα σας είχαμε αφήσει κάποιο κρυμένο μήνυμα κάπου! Τί πλάκα με το country hoping! Τελικά τα ταξίδια είναι μεγάλη πηγή ενέργειας! Να στε καλά να κάνετε κι άλλα πολλά!

  2. Στέλλα Post author

    Αχ θα είχε πολύ πλάκα αυτό Ελίζα! Την επόμενη φορά 😀
    Τα ταξίδια είναι υπέροχο πράγμα από πολλές πολλές απόψεις. Να είμαστε καλά και να μπορούμε να τα κάνουμε!

    (στο μεταξύ μόλις κατάλαβα πως δεν έχω κάνει ποστ ακόμα για το γάμο, τον λόγο δηλαδή για τον οποίο πήγαμε στο Άμστερνταμ!!! Θα επανορθώσω γιατί είχε μεγάλο ενδιαφέρον)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.