Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Διήμερο στη Στούπα (μέρος α’)

Το να έχεις καλεσμένους έχει πολλά καλά. Ένα από αυτά είναι πως για να τους ξεναγήσεις πας κι εσύ βόλτες και εκδρομές. Έτσι το διήμερο αυτό πήραμε τις καλεσμένες μας και πήγαμε στη Στούπα και στο σπήλαιο του Δηρού.

Μέρος Α’ λοιπόν Στούπα

Για τη Στούπα τι να πω, εάν δεν έχετε πάει, πρέπει να πάτε οπωσδήποτε! Είναι πολύ όμορφο χωριουδάκι με δύο παραλίες. Η μία είναι η παραλία του χωριού με αμμουδιά, όμορφη κλπ κλπ και η άλλη είναι η φημισμένη παραλία της Καλόγριας. Ένας κολπίσκος με μια τεράστια παραλία (σε μήκος) από ψιλή λευκή άμμο, γαλάζια καθαρά νερά (ρηχά και ό,τι πρέπει για τα πιτσιρίκια) και εάν έχει κανείς όρεξη και νοικιάσει ποδήλατο θαλάσσης θα βρει στην άκρη του κόλπου μια πολύ όμορφη σπηλιά, στην οποία μπορείς να μπεις μέσα με το ποδήλατο. Τα νερά είναι κατά τόπους κρύα από τις πηγές κι έχει ένα καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα, μια που ο ήλιος δύει στο κέντρο του κόλπου, μέσα σε αυτά τα υπέροχα νερά. Είναι ένας μικρός παράδεισος. Παράδεισος δηλαδή τον Ιούνιο και τον Σεπτέμβρη, γιατί Ιούλιο και Αύγουστο γίνεται τόσος χαμός που για μένα είναι κόλαση. Τώρα όμως ούτε τόσο κόσμο έχει, κάνεις το μπάνιο σου άνετα, τρως άνετα (και πολύ καλά), βρίσκεις ξενοδοχείο να μείνεις, ακόμα και να παρκάρεις με λίγη τύχη μπορείς.

Φυσικά είναι εξαιρετικά τουριστικό μέρος και μην περιμένετε να βρείτε φτήνια… Πληρώσαμε το ψητό καλαμπόκι στο δρόμο 2,5€ ! Και όταν τολμήσαμε να πούμε πως είναι ακριβό, η κυρία άρχισε ένα τρομερό λογίδριο για το πως είναι δύσκολο να φέρει τα καλαμπόκια και να τα διατηρήσει και πως πρέπει κι αυτή να ζήσει και πόσο να τα πουλήσει δηλαδή κλπ κλπ Ακόμη και όταν της αναφέραμε πως αυτή δεν έχει ούτε φόρους, ούτε ενοίκια, ούτε λογαριασμούς, η απάντησή της ήταν: τι θέλετε δηλαδή, να σταματήσω να πουλάω; Τέλος πάντων, ας έχει χάρη που ήταν το μοναδικό πράγμα που ζητήσαν τα παιδιά, αλλιώς…

Η Καρδαμύλη και η Στούπα, που ευτυχώς γλίτωσαν φέτος από τις τρομερές φωτιές, είναι μέρη που αξίζουν πραγματικά να δείτε.

100_2933.jpg

Λευκή άμμος

100_2904.jpg

Μέσα στη σπηλιά

100_2968.jpg

Μέχρι το καταπληκτικό ηλιοβασίλεμα

2 thoughts on “Διήμερο στη Στούπα (μέρος α’)

  1. Tota

    Καλημέρα!!! Προσπαθώ να σας γράψω από την προηγούμενη εβδομάδα αλλά είμαι στην δουλειά κ μόλις πάω να πληκτρολογήσω κάτι ακούω το όνομά μου ή χτυπάει το τηλέφωνο…Οι περσινές διακοπές μου ήταν στην Καρδαμύλη κ Στούπα αλλά δεν ξετρελάθηκα ,όχι βέβαια για τα μέρη,αλλά γιατί ήταν 15/8 κ γινόταν χαμός.

    Πολλά φιλιά στα μικρά!!!

  2. Pingback: Ριτσά – Στούπα | Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.