Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Χρόνος στουμπωμένος με πράγματα!

Είναι απίστευτο το πώς περνάει ο καιρός χωρίς να το καταλάβω καν. Θέλω να γράψω εδώ και πολύ απλά δεν έχω ούτε πέντε λεπτά ελεύθερα. Και όταν τα έχω, πέφτω ξερή στον καναπέ και δε θέλω να κάνω τίποτα άλλο. Νιώθω πως το έχω γράψει πολλές φορές αυτό…

Έχουμε πέσει με τα μούτρα σε όλες μας τις δουλειές. Κατ’ αρχάς βγάλαμε στον αέρα το cooklikegreeks.com το αγγλόφωνο αδερφάκι των Συνταγών. Το παλεύουμε πολλούς μήνες τώρα και είπαμε πως έφτασε η στιγμή. Ποτέ δεν είσαι πραγματικά έτοιμος, αλλά αν περιμένεις το πότε θα είσαι,  δε θα κάνεις τίποτα ποτέ. Οπότε το ανακοινώσαμε και συνεχίζουμε φυσικά τις προσπάθειες, τις διορθώσεις, τις μεταφράσεις κλπ. Κάναμε και σελίδα στο facebook. Καλά πάει μέχρι στιγμής, θα δούμε πώς θα προχωρήσει. Είναι όμως κάτι που μας τρώει καθημερινά πολλές ώρες δουλειάς και σκέψης, μια που κάνουμε πράγματα που δεν έχουμε κάνει ξανά. Αν  έχετε γνωστούς στο εξωτερικό που ενδιαφέρονται για ελληνικές συνταγές, παρακαλούμε να μας προτείνετε!

Μετά έχουμε φυσικά τις νορμάλ δουλειές μας. Πλησιάζουν Χριστούγεννα οπότε είναι η πιο busy εποχή του χρόνου για εμάς. Περισσότερα πράγματα να ελέγξεις, να προετοιμάσεις, να διορθώσεις, να ανεβάσεις…

Τέλος έχουμε το εργαστήριο. Δυστυχώς για εμάς (και ευτυχώς για τον πεθερό μου βεβαίως), ο χώρος που είχαμε μέχρι τώρα νοικιάστηκε. Από πρώτη Γενάρη θα πρέπει να πάρουμε το εργαστήριό μας από εκεί και ψάχνουμε όλο αυτό τον καιρό να βρούμε μια λύση. Έχουμε χώρο να αποθηκευτούν τα μηχανήματα, αλλά δεν έχουμε χώρο να στήσουμε το εργαστήριο. Το καλύτερο φυσικά θα ήταν να βρούμε κάποιο χώρο δωρεάν, καμιά αποθήκη φίλου ή κάτι τέτοιο. Άλλωστε για χόμπυ το κάνουμε. Όμως αυτό δεν γίνεται, οπότε ψάχνουμε άλλες λύσεις. Η μια είναι να νοικιάσουμε κάτι μικρό αν βρούμε, η άλλη να αγοράσουμε ένα container και να το μετατρέψουμε. Και οι δυο λύσεις έχουν τα προβλήματά τους βέβαια και το κυριότερο και των δυο είναι πως απαιτούν χρήματα και θα πιεστούμε, αν όχι οικονομικά, τουλάχιστον ψυχολογικά. Αλλιώς πας και κάνεις το κέφι σου όταν δε σου κοστίζει τίποτα και αλλιώς όταν ξέρεις πως τρέχουν οι λογαριασμοί. Φοβάμαι πως θα μας πιέσει (“πωω δεν πήγαμε δυο μέρες στο εργαστήριο, τι πληρώνουμε τα ενοίκια/τι δώσαμε τόσα λεφτά να το φτιάξουμε”) και πάει το κέφι.

Μέχρι να βρούμε λύση και μέχρι να έρθει η μέρα που θα πρέπει να τα αδειάσουμε όλα, προσπαθούμε να εκμεταλλευτούμε το χρόνο μας και μας έχει πιάσει μια δημιουργικότητα. Θα κάνω ένα ωραίο ποστ με τις δημιουργίες μας κάποια στιγμή, αλλά μέχρι τότε να πω πως είμαι πολύ περήφανη για αυτά που φτιάχνουμε, γιατί είναι πολύ όμορφα και γιατί κάνοντάς τα έχουμε μάθει πάρα πολλά πράγματα.

Είχαμε και επισκέψεις για μια εβδομάδα! Ήρθε ένα ζευγάρι φίλοι του Κωνσταντίνου και έμειναν μαζί μας (και πήραν και μια γεύση από το μάζεμα των ελιών). Περάσαμε θαύμα! Και γι αυτό έχω ποστ ξεχωριστό. Οπότε χρωστάω ένα για τους επισκέπτες, ένα για το μάζεμα των ελιών και ένα για τα δημιουργήματά μας! Έρχονταιιιιι…..

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.