Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Ιστορίες νοσοκομείου 2

Κύριος, φορτηγατζής το επάγγελμα, θυμάται τις εποχές πριν φτιάξουν το δρόμο Αθήνα – Καλαμάτα, όταν έπρεπε να παν από Αχλαδόκαμπο και μπορεί να έκαναν και 9 ώρες να φτάσουν!

Κάποια φορά λοιπόν, ένας φίλος του του ζήτησε να πάρει μαζί στην Αθήνα και τον μπάρμπα του. Ο καλός κύριος φορτηγατζής δεν είχε λόγο να αρνηθεί και τον πήρε μαζί.

Ο μπάρμπας το ταξίδι το είχε κάνει μέχρι τότε μόνο με τρένο. Ούτε σε αυτοκίνητο είχε μπει έτσι μπροστά ποτέ να βλέπει τι γίνεται. Μπαίνει λοιπόν στο φορτηγό και ξεκινάνε. Στο δρόμο δεν μίλαγε καθόλου και κάποια στιγμή ο κύριος φορτηγατζής αποφάσισε να κάνει μια στάση, να πάρει ένα καφεδάκι, να φάει και τίποτα. “Έλα μπάρμπα να πιούμε ένα καφέ”, τίποτα ο μπάρμπας. “Έλα μπάρμπα, στον κερνάω εγώ…”, πάλι τίποτα ο μπάρμπας. Οπότε τον αφήνει στο φορτηγό, παίρνει την κούπα του (γιατί λέει πλαστικά δεν χρησιμοποιούσαν. Είχε ο καθένας την κούπα του και τη γέμιζε καφέ στα μαγαζιά) και πάει για το καφεδάκι. Όταν γύρισε με την κούπα γεμάτη, μπήκε μέσα στο φορτηγό, πάει να ξεκινήσει… κάτι έλειπε! Όχι ο μπάρμπας όπως νόμιζα εγώ όταν άκουσα την ιστορία, αλλά ο λεβιές των ταχυτήτων! Στα φορτηγά είναι ένας σωλήνας λέει που ενώνεται κάτω με έναν πύρο. Να όμως που τώρα, ούτε σωλήνας, ούτε πύρος, ούτε τίποτα. “Μπάρμπα, ένα μαρκούτσι που είχε εδώ, το είδες μήπως;” “Παιδάκι μου” του λέει ο μπάρμπας, “εγώ το πήρα. Σε έβλεπα που όλη την ώρα στο ταξίδι το χέρι σου δεν το έπαιρνες από πάνω του. Αντί να κρατάς το τιμόνι, όλο αυτό κράταγες. Οπότε κι εγώ το ξεβίδωσα και το πέταξα κάτω στα χωράφια να μπορέσουμε να ταξιδέψουμε με ασφάλεια” !!!!

2 thoughts on “Ιστορίες νοσοκομείου 2

  1. Sophia

    Μουαχαχαχα!!! Κάτι τέτοια κόλπα κάνανε και τα ταλέντα οι συμμαθητές μου στο Λύκειο, κρύβαν το λεβιέ των ταχυτήτων από τον οδηγό του σχολικού (του αστικού δηλαδή που μας ανέβαζε στο 5ο Λύκειο Καβάλας, στο δάσος, παλιές κατασκηνώσεις, μιλάμε για φανταστικό σχολείο!!!) τα μεσημέρια που είχε Τόλμη και Γοητεία για να την σπάσουνε σε έναν από τους κολλητούς μας που ήταν φανατικός και έτρεχε σπίτι για να δει την σαπουνόπερα!!! Θρυλικές στιγμές στη σχολική ζωή!!!
    ;-D

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.