Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Dog – το παιχνίδι

Πριν πολύ πολύ καιρό, σε ένα παιχνιδάδικο μακρινό, είχαμε παίξει ένα παιχνίδι που το έλεγαν Dog. Πριν ένα μήνα περίπου έκανα ένα ποστ για το παιχνίδι αυτό εξηγώντας την ιστορία που έχουμε με αυτό και είπα πως έχει μπει στα πρότζεκτ μας. Να που τελείωσε κιόλας!

dog3

Το σκεφτήκαμε πάρα πολύ για το πώς θα το φτιάξουμε, έπεσαν πολλές ιδέες, δοκιμάσαμε ένα σωρό πράγματα πριν καταλήξουμε σε αυτό που κάναμε στο τέλος. Το παιχνίδι έχει διαφορετικό ταμπλό για 4 παίκτες και διαφορετικό για 6. Σκεφτήκαμε να το κάνουμε με 3 κόντρα πλακέ, το ένα με τις τρύπες για τους 4 παίκτες, το άλλο με τις τρύπες για τους 6 παίκτες και ένα ενδιάμεσο. Μετά σκεφτήκαμε να το κόψουμε στα 4 όλο αυτό για να μπορεί να αποθηκεύεται. Μετά καταλήξαμε στο να βάλουμε μαγνήτες στο πλάι των 4 κομματιών, ώστε να ενώνονται μεταξύ τους και να μη κουνιούνται. Και επειδή δε χώραγαν στα 3 κοντρα πλακέ, βάλαμε 4.

dog1

 

Η κατασκευή μας πήρε αρκετό καιρό, κυρίως λόγω όλων των δοκιμών. Μέσα στα υπόλοιπα μάθαμε να χειριζόμαστε και τον τόρνο, στον οποίο φτιάξαμε εντέλει τα πιόνια. Τα κάναμε από ξύλο ελιάς και κάθε ομάδα έχει δικό της σχεδιάκι για να ξεχωρίζει ακόμα καλύτερα.

dog6

Φαντάζομαι πως αν το ξανακάναμε τώρα θα μας έπαιρνε λιγότερο. Ήταν μια διαδικασία που ευχαριστηθήκαμε πολύ, παρά τις 416 τρύπες που χρειάστηκε να κάνει ο Κωνσταντίνος!!!

dog2

Στο τέλος έγινε ένα πολύ πολύ ωραίο παιχνίδι, το οποίο μπορούμε να βάλουμε και σε κουτί και να τακτοποιείται τέλεια, με τις οδηγίες, την τράπουλα και τα πιόνια του.

Το ταμπλό για 6 παίκτες

Το ταμπλό για 6 παίκτες

Από την άλλη μεριά, το ταμπλό για 4 παίκτες

Από την άλλη μεριά, το ταμπλό για 4 παίκτες

Λίγα λόγια για το Dog:

Είναι παιχνίδι που οπτικά μοιάζει με τον Γκρινιάρη, έχει σίγουρα στοιχεία από αυτόν, αλλά είναι απείρως καλύτερο! Οι παίκτες παίζουν σε ομάδες των 2 συνεταιρικά και για να κερδίσουν πρέπει να μπουν μέσα και τα 8 πιόνια τους. Για να κινηθείς έχεις την τράπουλα (και όχι ζάρι) και το παιχνίδι αποκτά ενδιαφέρον γιατί πρώτον υπάρχουν “ειδικά” χαρτιά που σου δίνουν έξτρα δυνατότητες και δεύτερον έχεις επιλογή κάθε φορά για το τι να παίξεις (δε ρίχνεις απλώς το ζάρι και ό,τι τύχει). Συν ότι πρέπει να υπολογίσεις το πού είναι και τι κάνει και τι θέλει ο συνάδελφός σου. Με 4 παίκτες έχει πλάκα και μπορεί να κρατήσει 30-60 λεπτά. Με 6 παίκτες γίνεται ο κακός χαμός και μπορεί να πάρει άνετα 3 ώρες για να τελειώσει!!!

Είναι φυσικά παιχνίδι τύχης γιατί πολλα εξαρτώνται από τα φύλλα που θα σου έρθουν, αλλά είναι και παιχνίδι στρατηγικής αφού πρέπει να παίξεις τα φύλλα αυτά που σου ήρθαν σωστά.

Γενικά όποιος έχει παίξει μαζί μας έχει ενθουσιαστεί, δεν έχουμε βρει άτομο που να μη του άρεσε το παιχνίδι αυτό.

One thought on “Dog – το παιχνίδι

  1. Pingback: Αντίο 2016 – Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.