Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Η Ιωάννα και το mastermind

(Εάν δεν γνωρίζετε το mastermind, κακώς. Να το διορθώσετε σύντομα αυτό)

Ξεκινήσαμε να παίζουμε με τα παιδιά προσφάτως και τους αρέσει πάρα πολύ. Τρομερή εντύπωση μας έχει κάνει η Ιωάννα, η οποία κατ’ αρχάς θα βρει με την πρώτη -πάντα- τουλάχιστον 2-3 χρώματα από τα 4 που έχεις βάλει. Με την τρίτη της προσπάθεια θα έχει βρει τα 3 σε σωστές θέσεις -πάντα- και με την έκτη θα το έχει λύσει.

Την τέταρτη πια φορά που την είδαμε να το κάνει αυτό, δεν αντέξαμε και την ρωτήσαμε τι σκέφτεται τέλος πάντων την ώρα που παίζει, μπας και δούμε δηλαδή την λογική πίσω από τις κινήσεις της. Γιατί κάνει πραγματικά λογικές κινήσεις.

Ι: Εεεε, νααα, σκέφτομαι: Νίκησε! Νίκησε! Νίκησε! 

Κατουρηθήκαμε από τα γέλια λέμε! Αλλά προφανώς, αυτή η στρατηγική πιάνει!!!

Χωρίς πλάκα τώρα, είναι πολύ μικρή και δεν μπορεί να δομήσει σωστά τις σκέψεις της ώστε να μας τις πει. Ο Γιώργος σου λέει τι σκέφτηκε και ποιά λογική ακολούθησε. Το Ιωαννάκι δεν μπορεί. Επίσης από τη στιγμή που βρίσκει τα 3 από τα 4 χρώματα, μπερδεύεται κάπως. Όταν πρέπει δηλαδή να επεξεργαστεί πολλά στοιχεία ταυτόχρονα, θέλει λίγη βοήθεια. Αλλά πάντως ό,τι κι αν σκέφτεται, το σκέφτεται σωστά, μια που 5 φορές στη σειρά δεν μπορεί να είναι τυχαίες.

5 thoughts on “Η Ιωάννα και το mastermind

 1. Julia Dream

  Πωπω, σκέφτομαι αυτή τη φατσούλα να λέει: Νικησε, νίκησε!!! Χωρίς πλάκα όμως, είναι αυτό που λες. Δεν μπορεί ακομα να το εκφράσει, αλλά σκέφτεται με λογική. Εκτός από την αυθυποβολή να νικήσει! 😉

 2. Sophia

  “Νίκησε! Νίκησε! Νίκησε!!”???? Α, καλά, όπως είπαμε, poor guy!!! Xoxoxo!!! Και poor αντίπαλοι!!
  ;-D

 3. ellen

  Τι να πω… Εγώ μπήκα απλώς να ενημερωθώ για φωτοβολταικά και και ο δρόμος με έβγαλε στο “άπειρο και ακόμα παραπέρα”. Η μαγεία του κυβερνοχώρου. Δύο ώρες τώρα αλωνίζω στις σκέψεις σας, σε αποσπάσματα της καθημερινότητας σας και λάτρεψα τον Γιώργο και την Ιωάννα. Ανεπανάληπτη στιγμή η εικαστική παρέμβαση στους καναπέδες ώστε να αφαιρεθούν τα ξύλα τους και τα παιδιά να δημιουργήσουν κάτι πολύ πιο πρακτικό και εφαρμοσμένο στις ανάγκες της ηλικίας τους. (Καναπέδες και κουραφέξαλα!) Ποιος έχει ανάγκη τους καναπέδες στις μέρες μας; Είστε μία απόλαυση! Αν το έκανα αυτό στη μαμά μου θα έτρωγα ξύλο μέχρι τα δεκαοχτώ! Είστε υπέροχοι!

 4. Koyan

  Και εγώ θα έτρωγα ξύλο μέχρι τα 18 μου!!! (άχ, αν μάθει η Ελένη ότι βγάζω τα αποθημένα μου στο ίντερντετ θα τα ακούσω)….
  Ellen είναι πολύ δύσκολη η ισορροπία μεταξύ “ξεφεύγω” και “παιδιά που παίζουν”. Αφού τους φτιάξαν έπειτα (ή τουλάχιστον ο Γιώργος τους έφτιαξε και η Ιωάννα έκανε ότι τον βοήθαγε) δεν με πειράζει να τους ξαναχαλάσουν….

 5. Pingback: Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα » Blog Archive » Η δύναμη του μυαλού της Ιωάννα

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.