Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Fika challenge (2)

Πρέπει να πω πως πριν ξεκινήσω το είχα λίγο άγχος. Πώς θα πάει, πώς θα βγαίνουν οι συνταγές, πόσο χρόνο θα μου παίρνει, ποιός θα τις τρώει (ναι ναι και αυτό…). Σιγά σιγά βλέπω όμως πως όταν πάρεις ένα ρυθμό όλα βγαίνουν. Οι συνταγές είναι εύκολες και γρήγορες, η δόση τους είναι σχετικά μικρή και γίνονται όλες πεντανόστιμες. Άρα καλά πάμε!

Συνταγή ν.6 Μπισκότα βουτύρου με μαρμελάδα

Οι Σουηδοί λοιπόν βάζουν αρωματικά παντού. Ακόμα και αυτά τα μπισκοτάκια βουτύρου έχουν μέσα γλυκάνισο. Μια χαρά ταιριάζει πάντως.

syltgrottor

Συνταγή ν.7 Ινδοκαρυδάκια

Ο Κωνσταντίνος δεν τρώει την καρύδα, αλλά οι υπόλοιποι τα τσακίσαμε. Συνταγή χωρίς αλεύρι. Γίνονται πολύ αφράτα και νόστιμα.

kokostoppar

Συνταγή ν. 8 Τραγανά μπισκότα φουντουκιού

Άλλη μια συνταγή χωρίς αλεύρι. Γίνονται πολύ λεπτά και τραγανά και έχουν όλο το άρωμα και τη γεύση του φουντουκιού. Τη συνταγή την έφτιαξα ενώ ήμασταν στην Αθήνα (τέτοιο καημό τον έχω!!! ), στην κουζίνα της φίλης Λίτσας. Συνταγή εδώ: https://cookpad.com/gr/sintages/6913132-tragana-mpiskota-phountoukiou

hasselnotsflarn

Συνταγή ν.9 Τρουφάκια με βρώμη

Εύκολα, γρήγορα, σοκολατένια. Η βρώμη τα κάνει να είναι πιο chewy κάπως. Μετά από καιρό είδα πως η συνταγή είναι χρόνια τώρα ανεβασμένη στο σάιτ ως chokladbollar, με μικρές μόνο διαφορές.

chokladbollarΣυνταγή ν.10 Μηλόπιτα

Στο σπίτι μας η μηλόπιτα είναι από τα αγαπημένα γλυκά. Έγινε πολύ ωραία, αλλά η δική μας μηλόπιτα κερδίζει!!!
fyriskaka

Δείτε το πρώτο μέρος εδώ

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.