Στο άπειρο και ακόμα παραπέρα

Μόνο οι σκλάβοι και τα ρολόγια….

… φώναζε ο πατέρας μου σε όποιον φίλο του επιπλοποιό έβλεπε να δουλεύει ώρες και μέρες μη εργάσιμες.

Η μέρα ξεκίνησε πολύ ωραία…
Αφήσαμε τα παιδιά στο σχολείο και πήγαμε με τα ποδήλατα στην παραλία για καφέ. Παίξαμε μία παρτίδα τάβλι, η Στέλλα νίκησε, ήπιαμε καφέ, και ξεκινήσαμε για πίσω.
Η Στέλλα διάλεξε έναν πολύ ωραίο δρόμο, γεμάτο κήπους και πορτοκαλιές, και ένα χωράφι που συνήθως βόσκουν δύο άλογα. Είδαμε τα άλογα, φωνάξαμε σε κάτι γαλοπούλες για να κάνουν γλου γλου, και είμασταν πίσω για να ξεκινήσουμε δουλειά στις 9:30.

Παλιότερα, πριν ξεκινήσουμε να χτίζουμε το σπίτι, το κάναμε αυτό πιο συχνά…
Το σταματήσαμε όταν αρχίσαμε να χτίζουμε… Άγχος, κάθε πρωί ξύπναγα και σκεφτόμουν με ποιούς έπρεπε να τσακωθώ μέσα στην ημέρα, ποιούς πρέπει να κυνηγήσω…. Το σπίτι τελείωσε, εγώ ηρέμησα, αλλά είχαν μεγαλώσει οι δουλειές… Κάθομαι πλέον πιο νωρίς στον υπολογιστή, πάντα υπάρχουν πράγματα να γίνουν που δεν τα τελειώσα εχτές…. Και είναι και η τσιγκουνιά… Πριν το σπίτι δεν χρωστάγαμε σε κανέναν… τώρα χρωστάμε στην τράπεζα πολλά πολλά λεφτά για το στεγαστικό. Τα 4 ευρώ των καφέδων μου φαίνονται πολλά για να το κάνω συχνά… Και έτσι πίνουμε καφέ μπροστά στον υπολογιστή, δουλεύοντας.

Γαμώ την τσιγκουνιά μου δηλαδή…

6 thoughts on “Μόνο οι σκλάβοι και τα ρολόγια….

 1. ifil

  Δεν νομίζω ότι θα σταματήσουμε ποτέ να χρωστάμε στις τράπεζες … Γι’αυτό απολαυστε όλο αυτό , γιατί η ζωή είναι στιγμές που περνάνε και δεν ξαναγυρίζουν πισω…
  Από τις περιγραφές σου , μέχρι εδώ μύρισαν οι πορτοκαλιές !!
  Πάντα τέτοια !

 2. Koyan Post author

  A ifil, αυτό είναι που με καίει: εγώ θέλω να σταματήσω να χρωστάω στην τράπεζα. Αυτό προσπαθώ. Εγώ δεν είμαι καλά να χρωστάω στην τράπεζα. Για αυτό μεγαλώσαν οι δουλειές: δουλεύουμε περισσότερες ώρες όχι για να δώσουμε τις δόσεις, αλλά για να δώσουμε τίποτα παραπάνω….
  Αλλά έχεις δίκιο: αν αυτό μας κάνει να χάσουμε τις ομορφιές που έχουμε, τότε δεν αξίζει… προσπαθώ να βρώ τις ισοροπίες μου… όπως πάντα….

 3. Sga

  Εδώ και 5 μερούλες κάνω την ίδια διαδρομή αλλά πεζός. Πραγματικά από τα λίγα μέρη της πόλης που θυμίζει λίγο άλλες δεκαετίες. Όσο για το αν χρωστάς στην τράπεζα, μη δίνεις σημασία, εγώ χρωστάω της Μιχαλούς!

 4. Sophia

  Λοιπόν, θα σας πάρω 2 πολύ ωραία θερμός/κρυός από αυτά που έχει το practiker/lidl/jumbo, θα φτιάχνετε το καφεδάκι σας στο σπίτι, θα το παίρνετε μαζί με το τάβλι, θα πηγαίνετε ποδηλατάδα στην παραλία, θα την πέφτετε μαζί με το μικρό ραδιοφωνάκι της Ιωάννας, και θα γλυτώνετε και τα 4 ευρώ, και θα περνάτε καλά και ωραία. Μια ώρα την ημέρα, σας διατάζω να το κάνετε!!! Με την μια ώρα δεν θα ζημιωθείτε workwise, θα κερδίσετε όμως δυνάμεις για τις υπόλοιπες 23!!!
  ;-D

 5. Pingback: Ιστοπαίγνιο: «το κοντινότερο βιβλίο» « Διαγόρας

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.